Plek van persoonlijke groei en inspiratie
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Mindfulnessweek

6 juli 2019 - 13 juli 2019

Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook de meest moeilijke. De basis is heel eenvoudig: aandacht geven. Je leert in het hier en nu aanwezig te zijn met vriendelijke, niet oordelende aandacht. Dat doe je door gebruik te maken van verschillende oefeningen zoals ademfocus, concentreren, waarneming en bewegen.

 • Wat: Mindfulness training & vakantie aan zee.
  Volledige Mindfulness-based stress reduction / Mindfulness Based Cognitive Therapy tijdens je vakantie. Kort gezegd: MBSR/MBCT mindfulness training. Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur én zeven oefensessies.
 • Wanneer: zaterdag 6 juli t/m zaterdag 13 juli 2019.
 • Waar: Huize Eigen Wijze te Burgh – Haamstede, Zeeland
 • Ervaring: Sinds 2012 worden thematrainingen zoals Mindful ouderschap, mindfulness voor jongeren, compassie, individuele trainingen en stilte -, ochtenden en weekenden georganiseerd.
 • Deelnemers:maximaal tien en één trainer
 • Kosten: €350,- exclusief verblijf en maaltijden. Veel ziektekostenverzekeringen, UWV en werkgevers vergoeden (deels) deze mindfulness training.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige:Mindfulness is voor bijna iedereen geschikt. Vooral mensen met stressklachten, angstklachten, negatief denken, vermoeidheidsklachten en (chronische) pijnklachten kunnen er veel baat bij hebben. Ook bij mensen zonder klachten verbetert Mindfulness de kwaliteit van leven aanzienlijk.

Inleiding Mindfulness training & vakantie aan zee

Wie Schouwen Duiveland zegt, denkt aan zee, strand, duinen, wind en water, maar ook aan natuur, ruimte en openheid. Een gepaste plek om een mindfulness training te volgen die je leert om meer opmerkzaam te zijn en rust en ontspanning in je dagelijks leven te brengen. Uitgerust van je vakantie en met een schat aan ervaringen en tools ga je terug naar huis.

Locatie Mindfulness training & vakantie aan zee

Tijdens de MBSR/MBCT training wordt gebruik gemaakt van een zaaltje in de accommodatie van Huize Eigen Wijze, Burgh-Haamstede. Een ruim huis omgeven door een grote tuin met o.a. vijvers, fruitbomen en een zwembad. De trainster zal hier de gehele week verblijven.

De maaltijden en het verblijf regel je zelf. Mogelijk woon of kampeer je in de buurt. Ook is het mogelijk (indien nog beschikbaar) een van de kamers te huren in de B&B waar de training wordt gegeven. Hier is een ruime keuken zodat je je eigen maaltijden kunt bereiden. Meer informatie op: www.huize-eigenwijze.nl

Omgeving Mindfulness training & vakantie aan zee

Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn kleine vriendelijke dorpen gelegen aan de Schouwse kust. Ze liggen dicht bij 17km ongerept zandstrand. Zelfs in het midden in het zomerseizoen zijn er gedeelten van het strand waar men alleen is. Bovendien liggen ze bij grote, ongerepte duingebieden, die deels bebost zijn (o.a. met reeds tientallen jaren oude naaldbossen) waar schitterende, goed met kleurenwijzers aangegeven, wandelingen, fietstochten en tochten per paard mogelijk zijn.

Begeleider

De begeleiding wordt verzorgd door Marianne Knops. Zij is sinds 2012 met veel plezier en passie eigenaar van I AM wat staat voor Inspiratie – Aandacht – Meditatie, praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Mindfulness, Meditatie en Coaching.

Haar talent en passie is om anderen bij te staan hun eigen bronnen van kracht en heling te leren kennen en ontwikkelen. Anderen te motiveren en inspireren het volledig potentieel te benutten.

Marianne heeft jarenlange en brede ervaring en bijbehorende opleidingen in het werken met mensen, zowel met volwassenen als met jongeren en in groepen en individueel. Tot augustus 2018 was ze tevens gezinshulpverleenster -systeemtherapeutisch werker.

Sinds 2012 is ze werkzaam als gediplomeerd Cranio Sacraal Therapeut en tot april 2019 docent Primal Healing aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie. Ook begeleidt Marianne uiteenlopende meditaties, waaronder actieve en dynamische meditaties zoals AUM: Awareness Understanding Meditation.

Ze is geregistreerd VMBN -lid categorie 1, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers en geeft groeps- en individuele mindfulness training aan volwassenen, jongeren evenals de training Mindful Ouderschap. Verschillende keren per jaar begeleidt ze Mindfulness Intensive week(enden) en stiltedagen.

Programma Mindfulness training & vakantie aan zee.

Elke ochtend van maandag t/m zaterdag is er een sessie van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tussendoor is er een theepauze. In de avond, met uitzondering van zaterdag 13 juli, is er gelegenheid om van 19.30-20.30 uur onder begeleiding nogmaals een meditatie te volgen. Dit zal veelal een herhaling zijn van de ochtend. Hierdoor is er elke dag een extra mogelijkheid om te oefenen. In overleg met elkaar kan de avondtijd worden aangepast. In de middag heb je tijd om te relaxen of er op uit te trekken.

Algemene opmerkingen

 • Maximaal 10 deelnemers
 • Mocht je twijfelen of deze training geschikt voor je is, neem dan contact op met de begeleidster Marianne Knops

Kosten en aanmelden

 • De kosten voor de training zijn €350,- exclusief verblijf en maaltijden.
 • Verblijf en maaltijden regel je zelf en waar je wilt. Bijvoorbeeld in dezelfde of andere B&B of op een camping.
 • Veel ziektekostenverzekeringen, UWV en werkgevers vergoeden (deels) deze MBSR / MBCT mindfulness training.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.

Boek een mindfulnessweekend

Mindfulnessweek

Inschrijven voor het mindfulnessweekend. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs:
  Annuleringsvoorwaarden: Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het volledige boekingsbedrag.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening dit je per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegevens

Begin:
6 juli 2019
Einde:
13 juli 2019
Evenement Categorieën:
,