Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Ontdek de kracht en eenvoud van Ayurveda en ervaar hoe heilzaam het is om op Ayurvedische wijze je lichaam en geest te voeden, te reinigen en in balans te brengen.
Tijdens deze week maak je deel uit van een prachtig bosrijk dorp Bakkum, vlakbij Castricum aan zee. Hier zul je genieten van een compleet verzorgd verblijf. Deze week is een combinatie van genieten, leren, ervaren en in balans komen. Je zal de Ayurvedische manier van leven leren begrijpen en hoe je jezelf kunt
voeden. Je leert de principes van de Ayurveda en zal een aantal gerechten leren koken. Ook leer je te begrijpen waarom en hoe je van voedsel en kruiden een helend gerecht kunt maken.
Dagelijks volg je yogalessen en meditatie en ontvang je tijdens deze week een diepe detox massage en een ontspanningsmassage.
De combinatie van Ayurveda en de prachtige natuur van de Castricumse duinen zorgen ervoor dat je een onvergetelijke week hebt waar je als herboren uit zult komen.

 • Wat: Ayurvedische Wellness Week
 • Wanneer27 augustus tot 3 september 2021
 • Waar: Castricum
 • Ervaring: Alena heeft jaren ervaring met Ayurveda, kookworkshops en coaching vanaf 2009. Debby geeft vanaf 2019 diverse yoga stijlen lessen waaronder therapeutische en trauma informered yoga en geeft verschillende ayurvedische massages
 • Wat is het weekend niet: Let op, het is geen panchakarma
 • Deelnemers: maximaal 5 deelnemers gemengd, 2 docenten
 • Kosten: €1875,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze ayurvedische week is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die wij ieder jaar organiseren. Ook organiseren we een Ayurvedisch wellnessweekend van 24 – 26 september.

Wij volgen de RIVM Richtlijnen rondom Corona.

Wat is Ayurveda

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundige en gezondheidssysteem dat in schrift werd vastgelegd. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India.
Ayurveda betekent “levenskennis”. Tridosha’s spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. De drie Dosha’s zijn Vata (beweging), Pitta (transformatie) en Kapha (stabiliteit). Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet per definitie gezondheid. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn, de geest rustig, spijsvertering goed werkt en dat je goed elimineert.

Over de Ayurvedische Wellness week

Yogaweekend op de Veluwe

Dagelijks 2 yogalessen met meditatie
Elke ochtend en middag worden yogalessen gegeven die jouw lichaamshouding verbeteren, helpen om goed wakker te zijn en weer beter slapen, verbeteren je zuurstofopname en bloedsomloop. Het werkt ontgiftend, verbetert je focus, balans en reset je zenuwstelsel.

Je ontvangt 2 soorten massages
De udvartana detox massage. Vanuit de ayurveda is deze herbal powder massage de ultieme remedie voor vele stoornissen in de stofwisseling en levensstijl. Het gebruik van de poeder gemaakt van kruiden heet Udvartana.
De Ayurvedische ontspanningsmassage. Een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verwarmde olie. Het is een gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en gezicht meegenomen worden. Deze massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en Geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem; de aura en chakra’s. De spieren ontspannen en stress, vermoeidheid en slapenloosheid kan worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de levenskwaliteit.

Wandelingen in de natuur
In de Ayurveda wordt minimaal 1 x per dag na een maaltijd een wandeling aanbevolen. Daarom zijn dagelijkse wandelingen in de natuur een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische wellness week. De omgeving waar je 7 dagen leeft, leent zich uitstekend voor heerlijke ontspannende wandelingen in het bos of op het strand.
Er is per persoon een fiets ter beschikking waarmee je zelf de omgeving van Castricum kan ontdekken.

 

Locatie 

De locatie van de Ayurvedische wellness week is in Bakkum, een klein dorpje naast Castricum. De locatie is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en fiets. Het strand is 15 minuten fietsen vanaf de locatie en 5 minuten per auto. Er is volop parkeergelegenheid.
De eerste 3 personen verblijven in een B&B in een mooie nette kamer met een prachtig uitzicht. Het ontbijt en avondeten worden hier ook genuttigd. De dagelijkse yogalessen en meditaties vinden hier plaats. De vierde en vijfde persoon verblijven in een ander hotel dicht bij deze locatie.

Dagelijks 3 vegetarische maaltijden en kooklessen

Ontbijt, lunch en avondmaal worden vers gemaakt voornamelijk van biologische producten. Lunches bereiden wij samen waardoor je ook leert wat Ayurvedisch koken betekent. Elke dag omvat een korte theorieles met verschillende thema’s.

Omgeving 

Bakkum ligt deels in Castricum, een dorpje aan de kunst van Noord Holland. Het is een bosrijke omgeving dichtbij de kust waar je heerlijk kan genieten van zon, zee en fijne terrasjes. De accommodatie is een prachtig oud boerderij in een polder met uitzicht over een ruime groene weiland met paarden. Met een mooi weer worden yoga lessen buiten gegeven worden. Dagelijkse wandelingen in bosrijke duinen geven nog extra gevoel van welzijn en rust.

Vanuit Castricum kun je makkelijk een trein pakken naar Amsterdam, Alkmaar waar genoeg te beleven is.

Begeleiders

De begeleider van deze stilte meditatie retraite is Alena Kadidlova die zorgt voor de maaltijden en Ayurvedische theorie- en kooklessen. Dagelijkse yogalessen en meditatie en massages worden verzorgd door Debbie Wegman.

Alena Kadidlova
Na jaren werken als mede-eigenaar van een cateringbedrijf heeft Alena zich gerealiseerd dat dit niet haar weg was. Haar gezondheid is achteruit gegaan en op zoek naar een andere manier van eten kwam ze in aanraking met Ayurveda. Er ging een wereld voor haar open. Al tijdens haar studie is haar gezondheid aanzienlijk verbeterd en is zij veel afgevallen. Na het afronden van haar studie Ayurvedische voeding- en leefstijl bij Academie van Ayurvedische studies heeft ze in 2009 haar praktijk “Ik natuurlijk” opgericht. In 2011 heeft ze ook haar diploma Medische basiskennis behaald. In 2013 heeft ze ook Ayurvedische kruidenleer gevolgd waardoor zij nu ook een brede kennis van Ayurvedische remedies heeft.
Alena geeft voeding- en leefstijl adviezen voornamelijk aan vrouwen met overgangsklachten en daarbij geeft ze regelmatig kookworkshops met verschillende thema’s. Ayurveda heeft in haar leven voor gezorgd dat zij zich gezond en in balans kan houden en daardoor nooit een huisartsbezoek nodig heeft en dat is wat zij voor iedereen wenst. Het is prachtig om te zien hoe mensen met simpele veranderingen in voeding en leefstijl weer beter worden en in balans komen.

Debby Wegman
Tijdens een revalidatieperiode na een ongeval kwam Debby in 2014 in aanraking met yoga en meditatie. Door  verschillende stijlen uit te proberen leerde zij opnieuw in haar lichaam te leven, te voelen en haar passie voor bewegen voort te kunnen zetten. Om yogadocente te worden is Debby afgereisd naar Rishikesh in India. Naast haar yoga certificaat voor Hatha en Asthanga, heeft zij zich ook verdiept in de yoga anatomie, filosofie, pranayama (ademhaling), yoga nidra en mantra’s. De studie van yoga poses gaat niet alleen over het beheersen van een houding. Het gaat om het gebruik van houdingen om jezelf te begrijpen en te transformeren in je dagelijkse leven. Naast yogalessen verzorgt Debby ook Ayurvedische massages.

Programma

Deze retraite focust op het aanleren van Ayurvedische leefstijl en kennis over voeding als middel om in balans te komen. Je komt hier tot rust en mede dankzij Ayurvedische voeding ga je op een fijne en zachte manier je lichaam reinigen. Er zal een nieuwe wereld voor je opengaan. Ayurveda is erop gericht om door de juiste
manier van leven en eten in balans te komen en leert je in harmonie met de natuur te leven.

Vrijdag
16:00 aankomst
17:30 welkom
18:00 lichte maaltijd
19:00 kennismaking en lezing
20:00 vrije tijd

Zaterdag – donderdag
06:15 opstaan dinacharya
06:45 yoga en meditatie
08:00 ontbijt
08:30 lezing + Q&A
09:30 massage + wandeling
11:00 kookles
12:00 lunch
13:00 wandeling
14:00 massage + vrije tijd
16:00 yoga en meditatie
17:30 vrije tijd
18:00 avondmaaltijd
19:00 wandeling
20:00 vrije tijd
21:00 rust

Vrijdag (vertrekdag)
07:00 opstaan en dinacharya
07:30 eigen yogabeoefening
09:00 ontbijt
vanaf 10.00 vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 5 mensen deelnemen
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in eigen kamer met gezamenlijke badkamer
 • Koppels kunnen een kamer delen.
 • Neem loszittende, comfortabele kleding mee en een extra handdoek.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Ayurvedische wellness week € 1875,- p.p. (7 nachten).
 • Dit bedrag is inclusief accommodatie (o.b.v. prive kamer), 3x per dag vegetarische maaltijden, thee, een Ayurvedisch consult dat vooraf wordt gedaan, 2 massages, 2x per dag yoga en meditatie, lezingen, kooklessen en eventueel een fiets te leen.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.
 • Overige: Deze retraite is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Er is geen kennis nodig van Ayurveda, meditatie en yoga.

Boek Ayurvedisch(e) wellness week(end)

Ayurvedische Wellnessweek

Inschrijven voor het Ayurvedische Wellnessweek. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.