Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Heb je geen zin in een verre reis naar India om te genieten van een authentieke Ayurveda-behandeling, Bezielen biedt nu ook een Ayurvedische week dichterbij huis. In een van de beste Ayurveda-resorts in Europa, voerden Indiase artsen Europa’s eerste authentieke Ayurveda-behandelingen hier in Spanje uit.

Het is de perfecte plek om innerlijke rust, vitaliteit en nieuwe kracht te vinden. De spectaculaire locatie, met uitzicht op de zee en omgeven door een subtropische tuin, is de ideale setting voor ontspanning, wellness en stressverlichting.

Laat de dagelijkse stress achter u en beleef een onvergetelijke gezondheidsvakantie met authentieke Ayurveda.

 • Wat: Ayurvedische weekretraite in Spanje
 • Wanneer: volgt. Individuele basis is op dit moment wel mogelijk.
 • Waar: San Feliu de Guixols, Girona, Spain
 • Ervaring: Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga en/of ayurveda
 • Wat is het weekend niet: het is geen strandvakantie in Spanje
 • Deelnemers: minimaal 4 deelnemers (individueel is ook mogelijk)
 • Kosten: €1.695,- p.p. (individueel €1.990,- p.p. afhankelijk van de data)
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze ayurvedische week is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die wij ieder jaar organiseren.

Wat is Ayurveda

Spirituele reis India: shirodhara is het behandelen van het hoofd met warme kruidenolie, als onderdeel van panchakarma
Shirodhara is het behandelen van het hoofd met warme kruidenolie, als onderdeel van panchakarma

Het woord Ayurveda is op te splitsen in Ayur, hetgeen ‘leven’ betekent, en Veda, hetgeen ‘kennis’ betekent. In die zin komt het woord Ayurveda erg dicht bij de vertaling van het westerse begrip ‘biologie’: Bios is het Griekse woord voor ‘leven’ en Logos is het Griekse woord voor ‘kennis’. Biologische voeding zou je dus puur ‘voor de grap’ kunnen vertalen met ‘ayurvedische voeding’. Gelukkig is dat niet de enige link die er op dit gebied te leggen is! Biologische voeding – ook al is het een modern begrip – valt in alle opzichten binnen de klassieke benadering van Ayurveda waar het gaat om voeding van het lichaam, en haar weefsels en cellen. Ayurveda heeft in haar gehele geschiedenis voeding gezien als remedie of (preventief) medicijn nummer één. Voeding is de basis van ons lichaam. Voeding wordt volgens Ayurveda ons lichaam, en beïnvloedt (daarmee) tevens onze geest. Voeding begint volgens Ayurveda bij de aanbouw van planten en dergelijke, en eindigt nog lang niet bij het eten ervan. Binnen het lichaam zelf bestaat nog een hele keten van processen van metabolisme: het opnemen, omzetten en absorberen van velerlei voedingstoffen voor velerlei weefsels alsmede functies. Biologische voeding hoort om die reden – en wegens nog een aantal andere aspecten die in dit artikel aan de orde komen – volledig thuis binnen een moderne benadering en toepassing van deze oude wetenschap.

Meer weten over Ayurveda, klik hier.

Wat houdt de Ayurvedische week in


Gezonde voeding wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische geschriften, en Ayurvedische artsen zullen altijd vragen naar voedingsgewoonten. Ayurveda, yoga en meditatie zijn nauw met elkaar verbonden en hebben hun wortels in de oude Indiase vedische filosofie. Daarom behoren oefeningen die lichaam, geest en ziel harmoniseren tot elke Ayurvedische kuur. Wanneer je innerlijke rust hervindt, wordt stress op een natuurlijke manier verminderd, worden fysieke spanningen opgelost en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Authentieke ayurveda wordt nog steeds beoefend op deze prachtige plek. Je behandeling zal onder toezicht staan ​​van een Indiase ayurvedische arts die met behulp van de traditionele pols-, iris- en tongdiagnosen je individuele dosha-type zal bepalen en je gedurende de gehele behandelingskuur zal bijstaan. Je wordt behandeld met originele ayurvedische kruidenoliën, rechtstreeks geïmporteerd uit India. Dat is uniek in Europa.

Naast de dagelijkse yoga en meditaties, krijg je ook een 3 daagse Ayurvedische treatment dat bestaat uit 7 behandelingen.

• 1x medische revisie (30 min)
Onderzoek Dosha met behandelplan
• 1x Abhyanga (50 min)
met hete medicinale oliën
• 1x Sincrono (50 min)
met 2 therapieën en geneeskrachtige ayurvedische oliën
• 1x Shirodara (50 min)
Druppels olie op het glas met 2 therapieën
• 3x kruidendampbad (10 min)

Overige behandelingen zijn ook beschikbaar, maar niet bij de prijs inbegrepen, zoals Aromatische Kaarsmassage, Therapeutische massage, Volledige lichaamsmassage, Lymfedrainage, Kati Basti (rugbehandeling), Netra Basti (oogbehandeling) en Shirodara (sereniteit in vier handen).

Ayurvedische maaltijden

De heerlijke Ayurvedische keuken is geschikt voor alle smaken en bevordert een gemakkelijk en plezierig gewichtsverlies. Yoga, meditatie en het verfrissende zeeklimaat helpen je om je lichaam, geest en ziel te harmoniseren.

De Ayurvedische maaltijden zijn altijd aangepast aan zowel de lokale cultuur als het seizoen van het jaar. De maaltijden zijn licht verteerbaar en de promotie van Agui (spijsverteringsvuur). Een andere basis van het Ayurvedische dieet is dat alle zes de smaken, of Rasa’s, in de maaltijd moeten worden gecombineerd. Het eten wordt altijd vers bereid, dus de retraite vraagt ​​om stiptheid. Water, gember, kruiden en Ayurvedische thee inbegrepen.

Locatie 

De locatie van de Ayurvedische retraite ligt ten zuiden van San Feliu de Guixols, een stad aan de kust van de Costa Brava.

De (rookvrije) kamers hebben uitzicht op zee of tuin. Er zijn binnen- en buitenzwembaden plus jacuzzi aanwezig.

Omgeving 

.

Gelegen in het ongelooflijke landschap gevormd uit een rotsachtige baai, genesteld aan de rand van de Catalaanse kustplaats San Feliu de Guixols, dankt het toevluchtsoord zijn naam aan de baai die ooit werd gebruikt door zeilers die beschutting zochten tegen stormen, vandaar Port Salva (haven Salvation), een perfecte naam voor bezoekers die op zoek zijn naar innerlijke rust, vitaliteit en bron. De directe omgeving is bebost en ideaal voor wandelingen langs de kust, de nabijgelegen stad is zeker een bezoek waard en het achterland bevat veel Iberische, Griekse en Romeinse culturele bezienswaardigheden.

Begeleider & TeamDr. Raj werkt sinds 2011 in verschillende ziekenhuizen en retraites in India en sinds 2015 in Europa. Zijn ervaring in Ayurveda-behandelingen zoals Panchakarma en speciale Kerala-therapieën zoals Marma-massage, Pizhichil, Njavarakkizhi en Naadi Chikitsa strekt zich uit tot zijn yoga en natuurlijke zorg patiënt adviseren. Hij is ook een actieve deelnemer aan Ayurveda-seminars, discussies en medische workshops, evenals een gerespecteerd mediacommentator van deze goddelijke wetenschap.

Programma

Zo ziet het dagelijkse programma er ongeveer uit:

06:30 – 07:00 uur: Thee
07:00 uur: Pranayama (Ademwerk) en Yoga
09:00 – 10:00 uur: Ontbijt
10:00 – 13:00 PM: Vrije tijd
13:00 – 14:00 uur: Lunch
17:30 uur: Een iets meer fysieke yogasessie
20:15 uur: Zonsondergang op het strand
19:30 – 20:30 uur: Diner

Elke dinsdag 14:00 – 15:00 uur, geeft een van onze Ayurvedische dokters informatie over Ayurveda en is er mogelijkheid tot vragen.

Algemene opmerkingen

 • Voor de groepsreis minimaal 4 personen. Individueel is ook mogelijk
 • Zowel mannen als vrouwen
 • Overnachtingen zijn in gedeelde kamer (eigen kamer is mogelijk tegen meerprijs)
 • Spreektaal: Engels

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Ayurvedische week € 1.695,- p.p. (6 nachten). (Individuele optie: € 1.990,- p.p. en afhankelijk van gekozen data)
 • Dit bedrag is inclusief accommodatie (kamer met zeezicht), 3x ayurvedische maaltijden per dag, thee, 3 daagse Ayurvedische behandelingen (7 behandelingen), 2x per dag yoga en meditatie, transfer van en naar het vliegveld in Girona
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam – Girona (+/- 135,-)-
 • Exclusief reis-, annuleringsverzekering, pcr test (indien nodig) e.d.
 • Aanmelden voor deze week kan onderaan deze pagina
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee
 • Overige: Deze retraite is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Er is geen kennis nodig van Ayurveda, meditatie en yoga

Boek Ayurvedische retraite

Ayurvedische week

Inschrijven voor het Ayurvedische Wellnessweek. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.