Plek van persoonlijke groei en inspiratie

5-daagse retraite op Gran Canaria. 

Op zoek naar de bron van je zijn in de bergen van Gran Canaria op een back to basic accommodatie waar je kunt slapen in de grotten van deze magische plek.
Tejeda in Gran Canaria staat er om bekend dat de Aborigines ofwel oerbewoners van het eiland spiritueel ingesteld waren en veel wisten over reïncarnatie, immortaliteit, ofwel sterrenkunde. Op het eiland zijn er heilige bergen waar rituelen werden uitgevoerd zoals de Roque Nublo.
We hebben daarom deze plek uitgezocht om je in contact te brengen met de magie van dit vulkanische eiland. Hier zul je heel makkelijk los kunnen laten van alle zorgen en lasten van het dagelijkse leven.

We bieden je een vol programma aan om een dieper contact te maken met uw energetische lichaam ofwel de Ziel.
Tijdens deze dagen willen we je helpen een verandering te maken in het bewustzijn over jezelf en in samenhang met de groep. We hopen dat eenieder deel neemt in het proces van elk individu en daardoor ook meer inzicht krijgt dat we allen verbonden zijn.

 • Wat: 5-daagse retraite op Gran Canaria
 • Wanneer: 18 – 22 november 2022 / 10 -14 maart 2023
 • Waar: Gran Canaria
 • Ervaring: Sinds 5 jaar hebben we ervaring opgedaan op het eiland van Gran Canaria met het organiseren van ceremonies en retraites
 • Wat is de retraite niet: Geen luxe vakantieoord maar wel een back to the Base resort
 • Deelnemers: De reis gaat door vanaf 12 deelnemers (gemengd), max. 20 deelnemers
 • Kosten: € 550,- 
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: We bieden ook andere retraites aan naar Gran Canaria

Wat houdt de retraite in:

Het woord Retraite verwijst naar de handeling van een persoonlijke beslissing om weg te gaan van de drukte van de geest en materiële verplichtingen om de goddelijkheid die in je woont te eren, het is een hulpmiddel om het fysieke, mentale en spirituele lichaam te resetten en te transcenderen. 

Hier willen we je helpen om weer gegrond te raken met de Aarde en de energetische basis behoefte zoals ademen, voelen en vrijheid van zorgen!
Ons pakket en activiteiten zullen dynamisch zijn, maar ook met vele momenten van diepgang en rust. Er is genoeg ruimte om je ook terug te trekken in de natuur of gewoon samen te zijn.

Omdat dit resort ook een herberg in de natuur kan worden genoemd met de nodige comfort zoals zwembad, sauna, barbecue, open vuur gelegenheid, maar geen eigen kamers of kasten, vragen wij dat je zo minimalistisch probeert te zijn met bagage want je hebt het daar niet echt nodig.

Deze retraite is ontworpen om je terug te brengen naar de Bron en de verbinding met Moeder Aarde te versterken, maar ook om je eigen goddelijke Ik naar het licht te brengen. In eenieder huist er al een Kundalini energie ofwel een innerlijke wijsheid die verbonden staat met de aarde en nu is het de tijd om die naar boven te laten komen om je leven beter te kunnen creëren en te manifesteren. We hebben verschillende sjamanische technieken of de Sjamanistische Dans met de Krachtsdieren om je te helpen met het proces van zelf-genezing door bewustzijn te creëren vanuit het gevoel. Door bewust te worden dat er ook een energetisch lichaam in je huist, laat je toe om een dieper begrip te krijgen van jezelf verbonden met het alles. Het onderbewustzijn van ieder mens heeft vele lagen van informatie verborgen. Door deze retraite hopen we een brug te vormen tussen het subtiele I AM en de fysieke I AM.

We nodigen je uit om deze dagen van het voorjaar jezelf te zuiveren en te revitaliseren met de vier elementen water, lucht, aarde en vuur, en de etherische lichaam weer terug te brengen naar de Bron, naar de I AM THAT, I AM.
Leer het geluk in jezelf te vinden door terug te gaan naar de Ziel! 

Locatie & Omgeving

Het woord Retraite verwijst naar de handeling van een persoonlijke beslissing om weg te gaan van de drukte van de geest en materiële verplichtingen om de goddelijkheid die in je woont te eren, het is een hulpmiddel om het fysieke, mentale en spirituele lichaam te resetten en

 te transcenderen. Daarom hebben we een plek gekozen in het midden van het eiland van Gran Canaria die ons die rust biedt, om dit te bereiken. Deze plek is verbonden en precies gelegen waar de lavastromen van dit vulkanische eiland stopten. We zijn hier omringt met de heilige bergen van dit zeer magische eiland zoals Roque Nublo en zullen die ook gaan bezoeken. De oerbewoners van dit eiland waren spiritueel hoogbegaafd en hadden kennis van reïncarnatie of wedergeboorte, onsterfelijkheid, sterrenkunde en nog veel meer van eeuwenoude beschavingen. Ook werden er rituelen of offers geboden op de heilige bergen van dit eiland. Het is ook voelbaar als je je ervoor openstelt!
Het resort is gelegen op een heel afgelegen plek waar je niks anders zal zien dan natuur en bergen. Het resort is zo geconstrueerd dat het zich geheel aanpast aan de omgeving en daarom ook zijn de slaapplaatsen gemaakt in twee grote grotten. De oerbewoners leefden in grotten, maar schrik niet want alles is voorzien voor de basis comfort. (stapelbedden, douche, keuken, lakens, dekens, handdoeken enz.)

Deze plek heeft zoiets speciaals omdat het je heel erg verbind met de natuur en met het weinige wat we als mensen nodig hebben om ons één te voelen met de Aarde en het Universum. Het is een plek waar je het liefst op blote voeten in je sarong wil rondhuppelen. Een plek waar je weer kind bent en je vrijheid weer voelt door in het hier-en-nu te zijn. Hier zal je zelfs vergeten naar de telefoon te kijken, wat al een wonder op zich is!
Het resort is omringt met gladde rotsen en op een afstand van 8 km, een prachtig meer Presa de Chirá en niet te vergeten de schoonheid van de maan, sterrenhemel en de melkweg die duidelijk zichtbaar is in de nacht.

Begeleider

De hele retraite wordt begeleid door de Nederlandse Reiki en Yoga teacher Sharmila Chander.  Sharmila is van Surinaamse afkomst met Indiase voorouders heeft al vele jaren ervaring op gedaan met reiki op het eiland van Gran Canaria waar zij 21 jaar woonachtig is.

Door een ernstig auto ongeluk heeft Sharmila zelf kunnen ervaren wat reiki voor haar heeft betekend in haar genezingsproces en ook om een diepere bewustzijn te ontwikkelen.
Ze is nu volledig aan het werk als alternatieve therapeute en heeft aardig wat ervaring opgedaan met internationale toeristen en de lokale bevolking.
Haar hart ligt in de cursussen en workshops geven en ook de Sjamanisme heeft haar veel geleerd. Sharmila is spontaan en houdt veel van lachen wat haar de kracht geeft om haar werk voort te zetten. Ze ervaart een diepgang in haar patiënten na elke sessie die ze geeft en ze kanaliseert met haar gidsen om een betere inzicht te geven na elke behandeling.

Na vele bijzondere reacties te krijgen en resultaten te zien bij haar patiënten, is Sharmila overtuigd van heling op wat voor gebied dan ook in ons leven en heeft het haar levensmissie gemaakt om de pad te belopen van bewustzijn.

Eten tijdens de retraite:

 • De maaltijden worden verzorgd en zijn geheel ecologisch, vegetarisch, lekker en gezond.
 • Mochten er bepaalde voorkeuren zijn wegens tolerantie, verzoeken we het ons te laten weten. 

Programma                                 

Vrijdag 
Aankomst: airport Las Palmas de Gran Canaria
18.30: Vertrek bus naar het Resort ´de Kanalisatie´ 
20.00: Aankomst resort, welkomstpresentatie en check-in
20.30: Avondmaal
21.30: Introductie groep en uitleg van de programma tijdens de vuur ceremonie met een purificatie ritueel.
23.00: Afsluiting
 
Zaterdag
8.30: Yoga Kundalini en meditatie
10.00: Ontbijt
11.30: Omgeving ontdekken tijdens een aangename meditatieve wandeling in de natuur
13.00: Lunch en vrije tijd (eventuele persoonlijke behandelingen op aanvraag)
16.00: Empowerment cirkel
18.00: Avondmaal
19.30: Sjamanic Dance
22.30: Afsluiting

Zondag 
8.30: Yoga Kundalini en meditatie
10.00: Ontbijt
11.00: Sauna, bodypack, flowerbath en mantras
14.00: Lunch
16.00: Vrije tijd
19.00: Avondmaal
20.00: Soundhealing
22.00: Stargazing bij het open vuur en vrije tijd

Maandag 
8.30: Yoga en meditatie
10.00: Ontbijt
11.30: Excursie naar Roque Nublo (heilige berg)
13.00: Picknick
16.00: Back to Base (terug naar accommodatie)
18.00: Avondmaal
20.00: Cacao Ceremonie met kaarsenritueel bij het open vuur
22.00: Afsluiting en afscheid

Dinsdag 
7.30: Ontbijt
8.30: Vertrek naar airport
10.00: Aankomst airport
11.45: Vertrek vlucht naar Amsterdam

Algemene opmerkingen

 • De reis gaat van start bij tenminste twaalf deelnemers. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een gedeelde kamer 
 • Spreektaal: Nederlands

Kosten en aanmelden

 • Kosten van deze excursie zijn € 550,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, avondmaaltijd, alle vermelde workshops in het programma  
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam-Las Palmas
 • Aanmelden voor deze reis kan onderaan deze pagina

De dans naar de ziel

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit is geen boeking maar een registratie voor kennismaking gesprek
 • Prijs:
  Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. En ik sluit zelf een reis-/ annuleringsverzekering af.