Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Zet met gelijkgezinden verdiepende stappen in je eigen proces
Onder professionele begeleiding en op een bijzondere plek

Loop jij (bijna) vast of wil je een grote bewustzijnssprong maken? Wij hebben een aantrekkelijk aanbod voor jou ontwikkeld. Een zevendaagse retraite met lichaamswerk, teachings, oefeningen en coaching. De combinatie van teachers, inhoud en plek gaan je helpen om transformerende stappen te zetten!

Krachtig proces
Tijdens deze retraite kom je meer tot jezelf en leer je veel over jezelf. We bieden je precies de begeleiding en structuur aan die jou gaat helpen dieper te gaan. Je ervaart wat er (nu nog vaak onbewust) in de onderstroom gebeurt. Door de gevoelde ervaring en het begrip hiervan ben je in staat hardnekkige ondermijnende gewoontes of patronen te doorbreken.

  • Wat: Retraite Herbron jezelf
  • Waar: Lunas, Zuid Frankrijk
  • Wanneer: 25 september – 1 oktober 2022 (6 nachten)
  • Kosten: €750,-  (voor ondernemers ex. btw)
  • Begeleider: Lars Lutje Schipholt
  • Ervaring: intensieve opleidingen en een meerjarige retraite o.h.g.v. lichaamswerk, relateren, business en loopbaan coaching, mindfulness en zijnsoriëntatie, systemisch werken, ontwikkelings- en sociale psychologie, intermenselijke psychologie, traumawerk en evolutionaire integrale ontwikkeling.
  • Deelnemers:  4 deelnemers
  • Aanmelden: onderaan deze pagina
  • Overig: Naast deze retraite bieden we meerdere retraites in het buitenland aan. Denk bijvoorbeeld aan een retraite in Gran Canaria. Lars geeft ook workshops van een dag.

Tegen je grenzen aanlopen

Het is vaak een hele uitdaging dichtbij jezelf te blijven en te begrenzen. Geen wonder dat steeds meer mensen vastlopen of een burn-out oplopen, en op steeds jongere leeftijd.

Verlang jij ook naar ontspanning en helemaal tot jezelf komen? Bijtanken op een prachtige, voedende plek met gelijkgestemden? Waarbij je leert jouw weerbaarheid te vergroten en meer in de flow te komen?

 • Leren begrenzen
  Ren je jezelf regelmatig voorbij, ben je vaak moe na aan dag werken of heb je weinig energie om dingen op te pakken? Dan loop jij groot risico om overspannen te geraken en in een burnout terecht te komen.
 • Het zelf doen maar niet alleen
  Doe jij je best en lijkt niks echt te helpen? Help je graag anderen maar vind je het lastig zelf hulp te vragen? Doe je het vaak alleen? En zou je dat diep in je hart wel anders willen?
 • Vicieuze cirkel doorbreken
  Lukt het je maar niet patronen te doorbreken? Word je moedeloos van de tegenslagen die je ervaart? Of heb je een burnout opgelopen en vind je het lastig eruit te komen?

Kun je wel wat extra support gebruiken?

Verlang je naar ontspanning en helemaal tot jezelf komen? Bijtanken op een prachtige, voedende plek met gelijkgestemden? En tegelijk onder professionele begeleiding stappen maken in je eigen proces? In een kleine groep, afgestemd op jouw behoeftes?

 • Energiebalans
  Krijg beter zicht op wat je energie geeft en kost en leer waarom dat zo is. Word bewuster van wat jij nu nog onbewust doet om je zelf uit te putten of jezelf voorbij te lopen. Of wat maakt dat je herstel lang duurt.
 • Bewustzijn
  Veel valt op z’n plek door eerst op gevoelsniveau te ervaren wat er in de onderstroom gebeurt en vervolgens dit naar de cognitieve bovenstroom te brengen. Je ontdekt wat je nu nog onbewust uit de flow haalt en wat ten grondslag ligt aan veel tegenslagen.
 • Handvatten
  Vervolgens is het de kunst om het geleerde te integreren in je dagelijks praktijk. Leer hoe je hiermee dagelijks concreet aan de slag kunt. Met als resultaat: meer regie over je leven, meer flow en minder tegenslagen!

Locatie

We kunnen beschikken over een prachtige locatie in de natuur in Zuid Frankrijk, in het Centraal Massief, op een uur rijden van de kust. Je hebt beschikking over een grote tuin en zelfs een door een beek bewaterd zwembad. In de omgeving kun je ook prachtige wandelingen maken!

Goede bereikbaarheid met trein
De locatie ligt op tien minuten loopafstand van het station Lunas en is twee maal per dag ook per trein bereikbaar in minder dan 12 uur. Je bent er met de trein al voor al voor minder dan €65,- bij vroegtijdig boeken. Met benzine en tol ben je al gauw het dubbele kwijt, en bovendien is de trein veel duurzamer!

Begeleiding

De retraite wordt gedragen door integraal & intuïtief coach Lars Lutje Schipholt , samen met CommonEasy oprichter Jip de Ridder. Zij weten uit eigen ervaring hoe je stappen kunt zetten die beklijven en nemen je mee in de wereld van bewustzijn en je lijf. Want daar vind je de sleutel! Lars is holistisch coach en spaceholder van bijeenkomsten. Hij heeft 10 jaar ervaring met meditatie, bewustzijns-, lichaams- en traumawerk. Zijn kracht is om in korte tijd de veiligheid te bieden, die je helpt te ontspannen en dieper te kijken naar wat zich wil ontvouwen.

Programma

Voedend en transformerend programma
De eerste dag is de aankomstdag en staat er een lekker maal klaar. Omdat we met een relatief kleine groep zijn is maatwerk mogelijk, en kunnen we goed aansluiten op wat jij nodig hebt. Als uitgangspunt hanteren we voor de volgende vijf dagen volgen een vast ritme bestaande uit de vier onderstaande blokken.

1. Ochtendritueel
s Ochtends beginnen we met lichaamswerk om in je lijf terecht te komen. Denk aan Yoga, QiGong of andere vormen van je lichaam openen. Daarna mediteren we om nog meer uit je hoofd te komen. Daarna nemen we de tijd voor een lekker Frans ontbijt met uiteraard vers stokbrood.

2. De diepte in
Na het ontbijt doen we een incheck waarbij er ook ruimte is om wat te delen. Daarna gaan we met oefeningen aan de slag die je helpen een bewustzijnsstap te zetten. Resultaat: je bent beter in staat hardnekkige ondermijnende gewoontes of patronen te doorbreken en krijgt zo meer regie over jezelf!

3. Oefenen met aandacht
Na de lunch heb je een uitgebreide pauze. ‘s Middags steek je als je ruimte voelt de handen uit de mouwen met het werken in de tuin. Dat doen we met aandacht voor onszelf, heel mindful dus. Parallel hieraan vinden individuele coachsessies plaats.

4. Ervaringen delen
Na het gezamenlijk avondeten is er nog een intervisiebijeenkomst waarin we met elkaar uitwisselen hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. Daarna kun je nog informeel napraten of in stilte genieten van het kampvuur.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal vier mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken.         Geniet ervan!

Kosten en aanmelden

 • De kosten bedragen €750,- (voor ondernemers excl. BTW) incl. 
 •    Gratis verlenging tot max 2 nachten.
 • Aanmelden voor deze retraite kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek retraite:

Herbron jezelf

Inschrijven voor de retraite. Voor ieder persoon die deelneemt een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs: 750,00 €
 • 0,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.