Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Ice4Life

IJskoud diep gaan voor een ander. Dat doen op 26 November 2015 ruim 50 mensen in de adembenemende schoonheid van IJsland. Jij kan er een van zijn; een deelnemer die gelooft dat het menselijk lichaam tot ongelofelijke dingen in staat is en daarmee ook anderen laat geloven in de wonderen van het lichaam.

Mario van den Bree
Mario van den Bree zal voor Bezielen deelnemen aan dit event en vanuit mindfulness en meditatie traditie technieken toepassen.

De actie Ice4Life heeft als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Bezielen gelooft in de waarde van deze actie en doet mee met een afvaardiging. We vragen jou om ook mee te lopen, of bij te dragen aan deze actie.

  • Aanmelden: via het formulier onderaan deze pagina of op ice4life.nl

Over Ice4Life

Ice4Life bestaat uit:

  1. Dan het ijs op de taart: Ice4Life op 26 november in nationaal park Thingvellir in IJsland. De ultieme conditietest onder extreme omstandigheden; dippen in het koude water (maximaal 10 min.), 10 kilometer hardlopen en 16 kilometer fietsen (gedeeltelijk tegen de berg op). En dat alles in korte broek!

Bekijk hieronder een promo van het evenement:

Achtergrond

Het is een trieste statistiek: ieder jaar sterven er in Nederland zo’n 38 000 mensen aan kanker. Helaas kennen we allemaal wel iemand in onze omgeving die de ziekte heeft, of heeft gehad.

Mark Bos
Mark Bos

Toen televisiemaker Mark Bos prostaatkanker gediagnosticeerd kreeg en ongeneeslijk ziek werd verklaard, besloot hij te zoeken naar manieren buiten het reguliere medische circuit om toch beter te worden.

Een van de activiteiten die Bos ondernam was het aangaan van extreme omstandigheden, vooral koude: zo beklom hij de Kilimanjaro in korte broek en probeerde hij dagelijks zijn grenzen te verleggen door zich bloot te stellen aan vriestemperaturen. Hierbij werd hij geïnspireerd door ijsgoeroe Wim Hof, alias The Iceman.

Mark Bos legde zijn zoektocht vast in de documentaire Retour Hemel, op 26 januari 2015 uitgezonden bij de Publieke Omroep. Bekijk hieronder de trailer:

Marc Bos richtte de stichting Ice4Life op, met als doel om in het kankeronderzoek ook de aandacht te verleggen naar de werking van het immuunsysteem, en het effect van complementaire therapieën op dit systeem. Voorbeelden hiervan zijn: yoga, meditatie, fysieke training en gerichte diëten. Ice4Life stelde zich, gebaseerd op ervaringen met deze therapieën, ten doel om een actie voor het goede doel te organiseren op een locatie die tot de verbeelding spreekt en het maximale vergt van de deelnemers.

De locatie: IJsland

De ongekende uitdaging van de sponsoractie ligt natuurlijk bij de Ice4Life-sponsorrun op IJsland. IJsland is het land van de mythes en verhalen. De schoonheid en de ruigheid van het land is bijna buitenaards. Op sommige plaatsen waan je je echt in een sprookje – en met een beetje geluk kun je als deelnemer in november een van de mooiste natuurspektakels meemaken: het Noorderlicht.

De organisatie van Ice4Life is gevallen voor de mooie en pure omgeving, die perfect bij de gedachte van het evenement aansluit: diep gaan voor een ander en geloven dat we een betekenis kunnen geven aan een ziekte en aan de wereld. Grenzen verleggen voor de mensen die dat zelf niet meer kunnen.

Praktische informatie

De organisatie van het evenement op 26 november ligt bij de Stichting Ice4Life, die contact heeft met hotels, het vervoer van vliegveld naar hotel en van- en naar start- en finishpunt. Kijk voor meer informatie en de laatste stand van zaken dus op hun website.

Aanmelden

Meer informatie over de actie vind je op de website van de Stichting Ice4Life. Bezielen is aanwezig tijdens dit event en zal de komende maanden sponsoren werven.

Heb jij ook interesse en wil je je in het koude diepe wagen voor een goed doel? Meld je dan aan, en maak je borst maar nat voor de noodzakelijke maanden training. Doe liefst niet alleen mee, want een maatje is in de aanloop en op de evenemten altijd welkom.

0 Reactie

Voeg een reactie toe