Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Wil je ervaren hoe het is om voorbij je ego-staat te komen, voorbij aan de voor jou bekende grenzen van bewustzijn en afgescheidenheid? Kortom, in je natuurlijke, verbonden staat terecht komen?

Dat kan met het koan Mondo Zen proces. Dus zonder geestverruimende middelen in te nemen of een Ayahuasca sessie te doen. Mondo Zen helpt je om ego-lagen af te pellen. Deze methode, ontwikkeld door Hollow-Bones Zen-meester Jun Po Roshi en geactualiseerd voor de 21e eeuw. Een vorm die toegankelijk is, die diep doorwerkt en die direct te gebruiken is in ons dagelijkse leven.

Met Mondo Zen blijf je bewust van wat er gebeurt. Daardoor kun je datgene wat je ervaart telkens weer terugroepen en zo ook integreren in je dagelijkse leven!

  • Wat: workshop Ervaar je diepe wijsheid
  • Waar: Culemborg
  • Wanneer: 19 juni; 10.30 – 18.00 uur
  • Kosten: €95,-  (voor ondernemers ex. btw)
  • Docent: Lars Lutje Schipholt
  • Ervaring: intensieve opleidingen en een meerjarige retraite o.h.g.v. lichaamswerk, relateren, business en loopbaan coaching, mindfulness en zijnsoriëntatie, systemisch werken, ontwikkelings- en sociale psychologie, intermenselijke psychologie, traumawerk en evolutionaire integrale ontwikkeling.
  • Deelnemers: minimaal 4 maximaal 10 deelnemers
  • Aanmelden: onderaan deze pagina
  • Overig: Naast deze workshop bieden we meerdere vormen van meditatie aan. Of denk bijvoorbeeld aan een meditatieweekend bij Bezielen.

Wat brengt het koan proces je in je dagelijkse leven?

We zoeken vaak verlichting buiten onszelf, waarin we beperkingen ervaringen om ons vrijer en beter te voelen. Nadeel van elk middel zoals drank of een geestverruimende middel is echter het tijdelijke karakter. Voor je het weet zit je weer in je eigen beperkingen!

Met Mondo Zen kom je in je Boeddha staat en kun je een grotere ruimte en verbondenheid met alles ervaren. Die ervaring zal je altijd bij blijven en verschaft je ook handvatten om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. Om meer aanwezig en wakker te zijn, en met een open hart en in verbinding, in het leven te staan.

Wat levert je dit op?

Het relativeert bijvoorbeeld je eigen ego en je eigen positie ten opzichte van anderen. Het doet je ook ervaren dat je identiteit ten diepste een illusie is. Dat zet veel dingen in het leven in een ander daglicht. Je gaat je realiseren en op een diep niveau voelen dat je deel uitmaakt van een groter geheel en daar dienstbaar aan bent.

13 krachtige koans die je inzichten verschaffen

Belangrijk is voldoende tijd te nemen voor dit proces. Je wordt begeleid door het Mondo Zen proces van 13 koans. Een koan is een korte weergave van een dialoog die kernachtig een aspect van de boeddhistische leer weergeeft en bedoeld is om iemands inzicht in die leer te testen. In het zenboeddhisme worden ze gebruikt om leerlingen inzicht te laten verkrijgen in de ware aard van de eigen geest. Met andere woorden, je maakt op diep niveau contact met wie je in diepste wezen bent.

Voorbeeld van een koan uit de workshop

1e koan: Is het mogelijk alleen maar zuiver te luisteren? Kun je luisteren zonder een mening?

Je hebt zo diep als je kunt geluisterd naar het klinkende geluid van deze bel. Reflecteer en verbind je met deze diepte van luisteren. Is het mogelijk om te luisteren zonder agenda, zonder mening? Is er gewoon puur luisteren? Is je geest dieper dan de gewaarwording van het geluid dat er in omhoog komt, dieper dan de gedachte, “luister”? Is er een dieper luisteren dan het ervaren van “Ik ben aan het luisteren”? Is deze geest dieper en ruimer dan wat er in verschijnt? Is deze geest meer dan de sensaties, gedachten en gevoelens die er in worden ervaren? Is er zuiver luisteren zonder mening?

Begeleiding

Lars Lutje Schipholt is holistisch coach en spaceholder van bijeenkomsten. Hij heeft 10 jaar ervaring met meditatie, bewustzijns-, lichaams- en traumawerk. Zijn kracht is om in korte tijd de veiligheid te bieden, die je helpt te ontspannen en dieper te kijken naar wat zich wil ontvouwen.

Programma

10.30: inloop
10.45: Start
18:00: Einde

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen aan deze workshop.
 • Doe loszittende kleding aan.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Geniet ervan!

Kosten en aanmelden

 • De kosten bedragen €95,- (voor ondernemers excl. BTW) incl. Mondo Zen handleiding, koffie/thee en biologische lunch.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek workshop

Ervaar je diepe wijsheid

Inschrijven voor de workshop. Voor ieder persoon die deelneemt een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs: 95,00 €
 • 0,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.