Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Mediteren in je eigen retraitehuisje of thuis in je eigen vertrouwde omgeving?
Hier bieden we een bijzonder meditatie retraite programma voor een inspirerende stilte ervaring op jezelf. En als je wilt, regelen wij je eigen retraitehuisje met vakkundige begeleiding en programma’s die je (online) ondersteunen daar waar het nodig is.

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

 • Wat: retraite weekend in je eigen retraitehuisje; retraite met meditatie, yoga, advaita vedanta, non-dualiteit, self-enquiry, mindfulness.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondagochtend
  Data 2021: 18-20 juni,17-19 september, 19-21 november
 • Waar: Je eigen retraitehuisje in de natuur. Binnen 7 dagen voor aankomst krijg je het adres doorgestuurd.
 • Ervaring: wij organiseren stilteweekenden en meditatie retraites al sinds 2013. Ook organiseren we stilteweken en weekenden in groepen op locatie ongeveer 4x per jaar.
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van meditatie, yoga, mindfulness, advaita vedanta en zelfonderzoek (self-inquiry) komen aan bod. Er wordt niet gesproken gedurende het hele weekend. Alleen door de begeleiding.
 • Deelnemers:10 deelnemers (gemengd) en 1 docent.
 • Kosten: Retraite in retraitehuisje: € 345,-. Thuis retraite: € 97,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: dit stilte weekend is een goede voorbereiding voor de stilteweek die in de zomer en in de winter plaatsvindt.

Inleiding

Iedereen heeft wel eens zin of behoefte om echt even tijd voor zichzelf te hebben. Om te cocoonen, tot rust te komen, te bezinnen, je ziel te voeden of je te laten inspireren. Maar wanneer doe je dat nu en waar moet je beginnen?

In samenwerking met Esmé Ritstier bieden we nu onze eerste stilte meditatie retraite aan, waar je kan mediteren in je eigen retraitehuisje.
Een retraite waarin je echt tot jezelf komt en alle ruimte hebt voor jou. Met een programma die je online volgt en waarin je ondersteund wordt door je mede-retreaters waarmee je online samen komt. Zo ben je helemaal op jezelf en ervaar je ook de support van anderen op afstand. Zo kun je je beoefening verdiepen, elkaar supporten en inspireren.

Wil je liever individueel begeleidt worden tijdens je retraite? Boek dan een individuele retraite en stel samen met Esmé je retraiteprogramma samen.

Over het stilte meditatieweekend

“Breng je geest tot rust en de ziel zal spreken.” – Ma Jaya Sati

Meditatie is meer dan met gekruiste benen over elkaar zitten met je ogen dicht. Ontdek wat meditatie is: hoe het je brein en patronen kan transformeren. Vind uit welke meditatie echt voor je werkt. En ervaar de impact die het heeft wanneer je hart opent naar meer rust, liefde en verbinding.

Tijdens deze stilte meditatie retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van wijsheid, door te leven met een open hart. Dit doen we onder andere door het verkennen van de weg van het Spiritueel Hart, Hridaya. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht verankert in het hier en nu.

Er is naast meditatie in stilte ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana). Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Locatie stilteretraite

Indien gewenst, verzorgen wij je eigen retraitehuisje in de natuur bij deze stilte retraite. Op het moment van boeking koppelen we je aan een van onze bevriende retraitehuisjes in Nederland met een maximale reisafstand van 2 uur. Alles is aanwezig om jouw retraite zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. Het retraitehuisje heeft een eigen keuken, waar je je eigen maaltijden kookt. Wij zorgen voor een uitgebreide voorbereidingsmail en welkomstpakket om jouw retraite in goede banen te leiden.

Wanneer je liever in thuis in je eigen vertrouwede omgeving de retraite volgt ontvang je van ons vooraf een  uitgebreide voorbereidingsmail om je retraite zo goed mogelijk voor te bereiden.

Nobele stilte

Tijdens het gehele weekend zijn we in mauna, nobele stilte. Dit betekent dat we onderling niet met elkaar spreken. Enkel via de chat of mail voor het vragenmoment aan het einde van de dag of in geval van nood. Ook maken we geen gebruik van tv, telefoons en sociale media tijdens de gehele retraite. Zo kun je jezelf losmaken van alles wat je aandacht vraagt en een omgeving creëren die je ondersteunt in het werkelijk tot jezelf komen.

“Anderen kennen is intelligentie, jezelf kennen is ware wijsheid.” – Lao Tzu

Begeleider

meditatie

De begeleider van deze stilte meditatie retraite is Esmé Ritstier.

Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoot ze haar opleiding in Mexico, waar zij heeft gewoond en het Hridaya Yoga Centrum heeft ondersteund achter de schermen. Zij bracht meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa. Vandaag integreert ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoekt ze hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven. In stilte zijn en tijd op zichzelf doorbrengen in retraite ziet zij als haar meest dierbare manier van zelfzorg en helende medicijn.
Ze verdiept de laatste 8 jaar haar beoefening onder het mentorschap van haar yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Coaching & Circle Facilitation. Met haar doorleefde ervaring maakt zij het stilteweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Programma stilte retraite

“Ontluik de wijsheid in je hart en komt thuis bij jezelf.”

Voor het stilte weekend is er een opbouwend programma waarin je steeds langer in stilte leert mediteren en een goede introductie geeft voor de stilteweek. Het programma heeft altijd een lange middagrust, waarin je even een dutje kan doen of kan wandelen als je daar behoefte aan hebt.

Stilte Meditatie Weekend

Vrijdag
16.00: Aankomst (vanaf tijd)
19.00: Introductie
20.00: Avondmeditatie
21.00: Rust

Zaterdag
08:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Yoga
11:00:  Ontbijt
12:00:  Inspiratielezing
12:30: Meditatie
13.00: Lunchtijd en middagrust
16.00: Meditatie (met breaks)
18.00: Pauze en avondmaal
20:30: Q&A
20.00: Avondmeditatie
21.00: Rust

Zondag
08:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Yoga
10.00: Dankbaarheidsmeditatie
10:30: Afronden en opruimen
11:00: Vertrek

 

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan dit weekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een eigen retreathuisje.
 • Een retreathuisje delen met een andere deelnemer is mogelijk. Mits de nobele stilte wel in acht wordt gehouden. Informeer voor de mogelijkheden en prijs.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn €345,- p.p. inclusief eigen retraitehuisje. Thuisretraite €97,- p.p. In beide gevallen volg je het retraiteprogramma online.
 • Dit bedrag is inclusief verblijf, eigen kookgelegenheid, koffie, theefaciliteiten, alle workshops en welkomstpakket.
 • Verlengen met een extra nacht op eigen gelegenheid is mogelijk (afhankelijk van beschikbaarheid). Direct bij boeking opgeven. De kosten hiervoor zijn €80,-.
 • Aanmelden voor de retraite kan via het formulier onderaan.
 • Lakenpakket en opgemaakt bed zijn inclusief.
 • Handdoeken zelf meebrengen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een Individueel Stilteweekend

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.