Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Wil jij je laten verwennen en tot rust komen? Boek dan deze mindfulness retraite naar Sicilië. Bij deze retraite op het platteland van Sicilië, geniet je tussen de olijfbomen van de luxe accommodatie met zwembad.

Een hele week om even helemaal tot jezelf te komen en te genieten van het heerlijke Italiaanse eten. Deze mindfulness retraite biedt elke dag meditatie, meerdere yogalessen, een klank ligconcert, een stiltewandeling en de workshops mindfulness, manifesteren en de kracht van de maan.
Verder staat er een uitstapje in de omgeving op het programma. Geniet iedere dag van heerlijk Italiaans eten en van de tijd en ruimte voor jezelf om te ontspannen.

 • Wat: 7 Daagse Mindfulness retraite
 • Data 2022: 17 – 23 oktober
  2023: 24 – 30 april

 • Kosten: €995,00 p.p. all-inclusive 
 • Waar:  Dimora di Dante, Sicilië, Italië
 • Reisleiding: Eefje Jacobs
 • Aantal deelnemers: 6 tot 12 deelnemers
 • Wat is deze retraite niet: Een yoga retraite voor gevorderden
 • Overig: De yoga en meditaties zijn voor iedereen toegankelijk. Bezielen biedt ook een 18-daagse spirituele reis naar India aan. Kijk hier voor meer informatie

Inleiding

Het programma van deze retraite bestaat uit elke dag meditatie, drie yoga lessen en de workshops; mindfulness, manifesteren en de kracht van de maan. Ook kun je genieten van de helende klanken tijdens een klank-ligconcert met healing bowls. Je kunt meegaan met de stiltewandeling. De Mindfulness retraite wordt afgesloten met een vuurceremonie om los te laten wat je niet meer dient in je leven.

Verder staat er op het programma een excursie gepland naar een biologische kruidenkwekerij en eten we iedere dag heerlijk vers bereid Italiaans eten. Kortom een week vol bezinning en tijd voor jezelf.

Omgeving

In Chiaramonte Gulfi ligt het rustgevende Dimora di Dante in het zuid-oosten van Sicilië. Het landgoed is omringd door olijf- en wijngaarden, amandel- en Johannesbroodbomen.

Op deze authentieke Siciliaanse locatie bevinden zich 5 kamers en 4 suites rondom een ruime binnenplaats. De luxe kamers en ruime suites hebben een balkon of privéterras. Er is een groot zoutwater zwembad aanwezig en een mooie tuin. Iedere dag wordt er een ontbijt, lunch en een 3-gangen diner inclusief wijn geserveerd. Er wordt gekookt met verse, lokale, biologische, huisgemaakte producten.

Programma in het kort

Na het ontbijt is er een workshop op het gebied van bewustwording. ‘s Middags kun je genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch kun je tijd voor jezelf nemen of deelnemen aan een excursie. Als afsluiting van de dag is er een ontspannende meditatie.

Dag 1
Aankomst en kennismaking
3-gangen Diner
Dag afsluiten met een meditatie

Dag 2
Ontbijt
Yoga les
Lunch
Workshop; Mindfulness
3-gangen Diner
Dag afsluiten met een meditatie

Dag 3
Ontbijt
Workshop; manifesteren
Lunch
Klank ligconcert
3-gangen Diner
Dag afsluiten met een meditatie

Dag 4
Ontbijt
Yoga les
Lunch
Een stiltewandeling
3-gangen Diner
Dag afsluiten met een meditatie

Dag 5
Ontbijt
Excursie in de omgeving
Lunch
Ruimte en tijd voor jezelf
3-gangen Diner
Dag afsluiten met een meditatie

Dag 6
Ontbijt
Yoga les
Lunch
Workshop; de kracht van de maan
3-gangen Diner
Vuurceremonie

Dag 7
Ontbijt
Meditatie en gezamenlijke afsluiting

Reisleider

Vol passie en enthousiasme organiseert Eefje Jacobs deze retraites naar Sicilië. Hierbij is het haar missie om een mooie plek, een verdiepend programma en een liefdevolle sfeer te bieden waarin jij tot ontspanning, innerlijke rust en persoonlijke groei kunt komen.

Eefje begeleidt al sinds 2009 mensen bij hun bewustwordingsproces als energetisch therapeut in Enschede. Met veel liefde en aandacht begeleidt zij jou tijdens deze retraite om volledig aanwezig te zijn en je zo weer bewust te zijn van waar je bent en wat je doet. Even weg van alle dagelijkse afleidingen en je echt te focussen op jezelf, zodat je vol inzichten, innerlijke rust en ontspanning weer naar huis gaat.

Verder verzorgt yogadocente Desirée Amato tijdens de mindfulness retraite op Sicilië meerdere ontspannende yoga flow lessen om de onrust in je hoofd los te laten en het ritme van je hart te gaan volgen. Desirée Amato heeft al tientallen jaren ervaring met het geven van yoga lessen.

Concetta neemt je mee op klankreis, met healing bowls, om jouw lichaam tot een diepere staat van ontspanning te brengen. Met alle positieve gevolgen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau van dien.

Natasja van Dimora di Dante verzorgt alle heerlijke vers bereidde maaltijden tijdens de Mindfulness retraite.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Alle kamers en suites hebben een eigen toilet en badkamer.
 • Overnachtingen zijn op basis van een double room.
 • Single room mogelijk tegen meerprijs van €250,00.
 • Alle maaltijden zijn vegetarisch.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Mindfulness retraite zijn €995,00 p.p.
 • Dit bedrag is inclusief; alle activiteiten en uitstapjes van het programma, 6 overnachtingen in een luxe grote kamer, met een ontbijt, lunch en een 3-gangen diner (incl. wijn) en een excursie in de omgeving.
 • De prijs is exclusief vliegticket, transfer luchthaven en reis- en annuleringsverzekering.
 • Aanmelden voor deze retraite kan onderaan de pagina.
 •  Let op: de eigen kamers zijn beperkt, dus wees hier op tijd mee.

Op Dimora di Dante kan en mag alles een versnelling lager.
Beleef samen een onvergetelijk mindfulness retreat op het platteland van Sicilië!

Mindfulness retraite Sicilië

 • DD dash MM dash JJJJ
  Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. En ik sluit zelf een annuleringsverzekering af.