Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Dit online stilte weekend bevat alle ingrediënten om tot jezelf te komen en bij te tanken. Met behulp van meditatie, yoga en stilte worden de ideale omstandigheden gecreëerd om los te komen van het dagelijkse leven en terug te keren naar de magie van wie jij werkelijk bent.

 • Wat: Online stilte meditatie weekend (Engels gesproken)
 • Wanneer: van vrijdagavond 9 april 2021 tot en met zondagavond 11 april 2021.
 • Waar: Via Zoom vanuit huis (of een andere fijne plek)
 • Ervaring: Mathijs is een ervaren yoga- en meditatiedocent. In verband met de huidige coronaregelgeving wordt de retraite online aangeboden.
 • Kosten: €95,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige:Dit weekend is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en een goede voorbereiding op langere stilteretraites.

Inleiding

Dit weekend is speciaal ontwikkeld om je te helpen voorbij je gedachten en emoties te komen. Met behulp van teachings uit verschillende tradities (o.a. boeddhisme, sufisme, advaita vedanta, tantra en kashmir shaivisme) leer je te verstillen en zul je jezelf op een nieuwe manier leren kennen. Of je doel nu is om gewoon tot rust te komen of om je kennis van yoga en meditatie te verdiepen, dit is het perfecte weekend voor jou.

Over het online stilteweekend

Dit online stilteweekend vind zijn oorsprong in Hridaya Yoga en is een afwisseling van meditatie, Hatha yoga en lezingen. Wat je leert breng je dus meteen in de praktijk. Zo leer en ervaar je op een effectieve manier de voordelen van yoga en meditatie. In het begin zullen de meditaties korte pauzes en uitleg van technieken bevatten. Het weekend is dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Een moment van stilte kan diepe verandering met zich mee brengen. Gedurende het weekend houden we ‘Mauna’ aan, wat nobele stilte betekent. In plaats van naar buiten wordt de aandacht naar binnen gericht, zodat er meer bewustzijn komt op je eigen innerlijke wereld.

Het is een weekend van ontspanning, waar je even helemaal los komt van het dagelijkse leven en op een diep niveau contact kunt maken met jezelf. Tijdens het weekend ervaren deelnemers vaak een verhoogd gevoel van vrijheid, creativiteit en vreugde. Na afloop zul je met een vernieuwde blik naar de wereld en het leven kijken.

Locatie stilteretraite

Het online stilteweekend wordt via Zoom gegeven vanuit het retraitecentrum Amatista op Lanzarote.

Je kunt het dus vanuit het gemak van je eigen huis ervaren of er voor kiezen om een andere fijne plek op te zoeken waar jij een weekend in stilte kunt doorbrengen. Het enige dat je nodig hebt is een laptop of PC, een (meditatie)kussen, een stoel en een yogamat met eventuele hulpmiddelen.

Begeleider

 

Mathijs Mulder is een ervaren yoga- en meditatiedocent. Toen hij in 2015 zijn eerste 10-daagse stilteretraite volgde veranderde dit zijn leven. Hij zegde zijn baan in het bedrijfsleven op en rondde in 2016 de 500-urige yoga- en meditatieopleiding af bij Hridaya Yoga in Mazunte Mexico.

Programma stilte retraite

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

Voor het stilte weekend is er een opbouwend programma waarin je steeds langer in stilte leert mediteren en een goede introductie geeft voor de stilteweek. Het programma heeft altijd een lange middagrust, waarin je even een dutje kan doen of kan wandelen als je daar behoefte aan hebt.

Vrijdag
20.00: Introductie stilteweekend en inleiden van de stilte
21.00: Meditatie
21.30: Avondrust

Zaterdag
07.00: Meditatie
09.00: Ochtendpauze
10.00: Lezing
10.30: Hatha yoga
12.00: Meditatie
12.30: Middagrust
16.00: Meditatie
18.30: Ruimte voor persoonlijke beoefening
19.00: Avondpauze
20.00: Vraag en antwoord
20.30: Lezing
21.00: Meditatie
21.30: Avondrust

Zondag
07:00: Meditatie
09.00: Ochtendpauze
10.00: Lezing
10.30: Hatha yoga
12.00: Meditatie
12.30: Middagrust
16.00: Meditatie
18.00: Dankbaarheidsmeditatie
18.30: Verbreken stilte en delen ervaringen
19.30: Einde stilteweekend

Algemene opmerkingen

 • LET OP: Dit stilteweekend is Engels gesproken
 • Zorg zelf voor een yogamat, (meditatie)kussen en stoel.
 • Het is aan te raden pen en papier bij je te hebben om aantekeningen te maken tijdens de lezingen of om inzichten te noteren na meditaties.
 • Doe loszittende kleding aan, zoals een joggingbroek of meditatiekleding
 • Zorg er voor dat je je in een omgeving bevind waar je het weekend in stilte kunt doorbrengen

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van dit online stilteweekend zijn €95,- p.p
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een online Stilteweekend