Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Laat het vuur voor meditatie (weer) aanwakkeren! Mediteren is de kunst van het aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu. Er wordt gezegd dat wie de kunst van het mediteren verstaat, het mysterie van het leven kent.
Met deze meditatiecursus leg je het fundament voor je eigen meditatiebeoefening en sla je een brug tussen de meditatie op je kussen of stoel, naar de integratie in het dagelijks leven. Het leert je te leven met een open hart; waarin je midden in het leven staat. Een leven in verbinding en intimiteit met jezelf.

 • Wat: Meditatiecursus online met meditatie, yoga psychologie, advaita vedanta, pranayama (ademwerk), non-dualiteit, self-enquiry, mindfulness
 • Wanneer: tijdelijk geen cursus
 • Waar: online via Zoom
 • Ervaring: wij organiseren meditatiecursussen, stilteweekenden en meditatie retraites al sinds 2013. Ook organiseren we stilteweken en weekenden in groepen op locatie ongeveer 4x per jaar
 • Wat is deze cursus niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van meditatie, yoga, mindfulness, advaita vedanta en zelfonderzoek (self-inquiry) komen aan bod
 • Deelnemers: 10 deelnemers (gemengd) en 1 docent
 • Kosten: meditatiecursus inclusief stiltedag: € 97,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze meditatiecursus is een goede voorbereiding voor het stilteweek(end) en het meditatieweekend

Inleiding

“Je taak is niet om naar liefde te zoeken, maar meer te zoeken en alle barrières te vinden in jezelf die je eromheen hebt gebouwd.” – Rumi

De meditatiecursus leert je de beginselen van meditatie gezien vanuit vele mystieke, hedendaagse en spirituele stromingen. Hier leer je mindfulness cultiveren op een manier die je leven rust, ademruimte en helderheid in je hoofd brengt.
Mediteren helpt je meer in verbinding te leven met je hart en in acceptatie te leven met wat is. Waarin elke moment fris is en opnieuw geboren wordt.

Over deze meditatiecursus

“Als je loopt, loop gewoon; als je zit, zit gewoon; maar wiebel niet!” – Zen Master Unmon

Meditatie is meer dan met gekruiste benen over elkaar zitten met je ogen dicht. Ontdek wat meditatie is: hoe het je brein en patronen kan transformeren. Vind uit welke meditatie echt voor je werkt. En ervaar de impact die het heeft wanneer je hart opent naar meer rust, liefde en verbinding.

Tijdens deze meditatiecursus ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Deze cursus legt in het bijzonder de nadruk op de rol van het hart in meditatie en geeft je handvatten om beter door je innerlijke belevingswereld te navigeren, waarin je ruimte leert houden voor gedachten, gevoelens, emoties en sensaties door ze te verwelkomen en ze door het oog van het hart te observeren.

Door een open aandacht te houden brengt het je in contact met je meest intieme en intuïtieve gevoelens en verlangens. Zodat je vanuit je innerlijke autoriteit je eigen weg kan volgen in het leven.

In deze cursus werken we met zelf-observatie (self-enquiry), ademoefeningen (pranayama) en meditaties die je helpen echt tot jezelf te komen en het hart te openen als intuïtief orgaan van wijsheid. De meditatiecursus zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Mediteren waar je ook bent

Deze meditatie vindt online plaats en kun je bijwonen waar je ook bent. Je ontvangt een digitaal meditatie e-boek met dagboek om je voortuitgang en ervaringen bij te houden. De sessies vinden plaats via Zoom en worden opgenomen. De opnames ontvang je en kun je na de les nog eens op je gemak terugkijken.

Inhoud van de meditatiecursus

“Meditatie kan een serieuze impact hebben op je brein tot ver na de tijd, dat je daadwerkelijk zit en mediteert. En dit kan een positieve impact hebben op je dagelijks leven.” – Dr. Sara Lazar Massachusetts General Hospital and instructor op Harvard Medical School.

De cursus bestaat uit 3 avondbijeenkomsten op maandag die je online volgt via Zoom van 19.30-21.30 uur. En een online stilte meditatiedag om de cursus en al het geleerde in praktijk te brengen en je beoefening te verdiepen.

Maandagavonden:

19:30 Check-in Circle
20:00 Uitleg meditatietechniek
20:30 Meditatie
20:45 Uitleg meditatietechniek
21:00 Meditatie
21:15 Afronding en delen
21:30 Einde

Stiltedag:

09.00: Introductie
09.30: Meditatie
10.30: Yoga
12.00: Lunch (in stilte)
13.00: Rust
14:00: Loopmeditatie
15:00: Meditatie
16.00: Afronden

Let op: de stiltedag vindt ook online plaats.
Note: Het programma is een opzet en kan onderhevig zijn aan de groepsdynamiek. We spelen met wat er leeft in het moment en ter tafel komt.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze cursus.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • De cursus is inclusief meditatie e-boek en digitaal dagboek om je vorderingen en ervaringen bij te houden.
 • Zorg voor een goede internetverbinding en een computer.
 • Installeer zoom tijdig op je computer. Hiervoor sturen we je een link toe in de voorbereidingsmail voor de cursus.
 • Zorg voor een fijne rustige plek waar je in stilte kan oefenen. Met een goed (meditatie)kussen, eventueel een yogamat en een stoel.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze meditatiecursus zijn € 97,- p.p.
 • Inclusief stiltedag, meditatie e-boek en digitaal dagboek.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hiermee op tijd.

Leren mediteren cursus

 • Prijs:
 • 0,00 €
 • DD dash MM dash JJJJ