Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Esmé Ritstier

Esmé Ritstier (1984). Vrouw, vriendin, zoetekauw, oprichter van Hridaya Yoga Netherlands en Vrouwen Praktijken. Heart Circle Facilitator, Hridaya Hatha Yoga en Meditatie docente, stilte retraite begeleider en mentor voor vrouwen op het pad van zelfrealisatie. Vanuit innerlijke rust begeleid zij vrouwen in het ombuigen van hun uitdagingen tot brandstof voor hun dagelijkse praktijk.

In 2013 rondde zij de Hridaya Yoga en Meditatie Teacher Training af (500 RAY) en heeft zij een tijd in het centrum in Mexico gewerkt en gewoond. Hierna is zij in contact gekomen met Heart Intelligence & Circling Facilitatie bij Christian Pankhurst en volgt zij Esoterie en Healing modules bij Senia en Freya Melchizedek.

Stilte fascineert haar enorm en daar is zij dan ook helemaal in gedoken. In totaal bracht zij meer dan 200 dagen in stilte door, verdeeld over periodes van 10 tot 17 en zelfs 49 daagse solitaire retraites en retraites in het pikkedonker (kaya kalpa).

Ter verdieping van haar eigen proces heeft zij in diverse wisdom cirkels rond gecirkeld, op het gebied van authentiek relateren, non violent communicatie, embodiment en vrouwen cirkels. En is zij getraind in het begeleiden en faciliteren van groepstransformatie processen. Ook begeleidt zij sinds 2013 stilte retraites.

De afgelopen jaren is zij gefascineerd geraakt door het vrouwelijk stuk dat vrouwen specifiek doormaken in hun persoonlijke ontwikkeling en spirituele evolutie. Vanuit deze exploratie is Vrouwen Praktijken geboren.