Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Menselijk lichaam

 

Het menselijk lichaam is meer dan fysieke anatomie alleen. Dat is een van de uitgangspunten van reiki. We bestaan uit meer dan weefsel, botten, spieren en vocht. Ook een voor het oog onzichbaar netwerk van energiebanen gaat in ons schuil. Reiki heeft tot doel deze energie en daarmee het lichaam positief te beïnvloeden.

Energie lichaam Reiki behandeling
Energie lichaam

Volgens de Westerse reikischool zijn meridianen en chakra’s de uitingsvormen van de energie. Meridianen als het netwerk van energiebanen, chakra’s als de centrale kruispunten. Van kruin tot stuit telt het menselijk lichaam zeven chakra’s, die voor het ruggenwervel liggen en elk hun eigen functie hebben.

Hoe werkt een reikibehandeling?

Een reikibehandeling maakt gebruik van dit netwerk, net zoals de acupunctuur dit bijvoorbeeld doet. De reikibehandelaar plaatst zijn hand (en) op of vlak boven het lichaam van de patiënt en ‘plugt’ hiermee in op de energiebanen van het lichaam. De helende reiki-energie stroomt hierdoor het lichaam binnen. Voor de behandelde voelt dit meestal als een warme, of tintelende sensatie in het lichaam. Een reikibehandeling kan ook op afstand gegeven worden, ook dan kan dit fysieke effect optreden.

Na afloop is er meestal een diep gevoel van ontspanning, en kan de behandelde zich merkbaar gezonder voelen. Ook kunnen er emoties loskomen. Een reikibehandeling is hiermee voor lichaam en geest een heilzame ervaring.