Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden. Het loslaten van de controle maakt ruimte om wonderen in het leven toe te staan.

 • Wat: Cursus Reiki Kundalini (zelfontplooiing, zelfgenezing vanuit de handen)
 • Wanneer: data volgt. aanvang 10.00 tot 17.00 u
  I.v.m. Covid-19 wordt de cursus ook online gegeven op aanvraag (3 uren)
 • Waar: Zoetermeer / Online
 • Ervaring: sinds 2006 Reiki Master en werkzaam als Alternatieve Therapeute met 15 jaar ervaring op het gebied van energetische healings, massages en het les geven van reiki cursussen en workshops
 • Wat is het niet: Het is een dag cursus die eindigt in de middag en geen weekend retreat
 • Deelnemers: 6 tot 10 deelnemers (online ook: 1 op 1)
 • Kosten: € 150,- (online : € 75,-)
  Aanmelden: onder aan deze pagina
 • Overige: Makkelijke kleding en liefs wit of lichte tinten, pen en schrijfblokje

Wat houdt de Reiki Kundalini in?

We kunnen Reiki Kundalini definieren als een systeem van genezing door het opleggen van handen, waardoor een bestaande energie van de aarde wordt overgedragen of gekanaliseerd. Ook wordt het gedefinieerd als een spiritueel ontwaken van de Kundalini-energie oftewel de Hogere bewustzijn die in allen aanwezig is .

In de cursus niveau 1, wordt een inwijding overgedragen waardoor men zichzelf kan behandelen en ook anderen met behulp van de Aarde en Universele Energie.

Kundalini – transformatieproces: Het begrip Kundalini hoort oorspronkelijk thuis in de Tantrische traditie. Deze levensenergie (Prana) verdeelt zich in twee werkelijkheden, namelijk Shiva (het bewustzijn in totale rust) en Shakti (energie in beweging). Shakti, het heilig vuur,wordt ook wel de slang genoemd. Shakti is de veroorzaker van de illusie en het geconditioneerd ego denken en leidt tot alle karmische formaties, maar zij is ook de bevrijder hiervan. Wanneer de Kundalini actief wordt (als de slang ontwaakt) kom je terecht in een transformatieproces. Het energiesysteem reinigt zichzelf van oud karma en vormt een nieuw lichtlichaam.

In andere woorden, je maakt een sprong naar een hoger bewustzijnsniveau.
Dit proces gaat eigenlijk over het omarmen van je schaduwkant dus te tegenstellingen in jezelf accepteren.
Daarbij is het van belang dat je je emoties toelaat. Deze emoties hebben nog te maken met het verleden.
Na het verwerken hiervan komt de innerlijke rust.

De slang Shakti

De slang (Shakti) ligt opgerold in je stuitbeen. Wanneer de slang in jou ‘wakker’ wordt, reist deze via je ruggengraat omhoog waar het zich zal verenigen met Shiva (het totale bewustzijn). Tijdens deze reis omhoog haalt de slang alle onverwerkte emoties uit de desbetreffende chakra’s. Zij zuivert dit met het zogenaamd ‘heilig vuur’, met andere woorden; zij brengt onverwerkte emoties aan het licht.

Alles wordt uit het donker gehaald en in het licht gezet (onder de aandacht gebracht) Als het goed is krijg je dit keer een andere kijk op de zaak.

Dit nieuwe inzicht wordt vervolgens door Shiva meegenomen naar Shakti. Dit verruimt je bewustwording. De slang reist meerdere malen op en neer door je energielichaam, net zo lang totdat alle emoties zijn verwerkt. In de Reiki Kundalini gebeurt dit proces heel geleidelijk en daardoor worden er 3 niveau´s gegeven met periodes van integratie van de energie.

Aantal voordelen wanneer je bent ingewijd in de Kundalini Reiki:

 • meer kracht in de vorm van persoonlijke energie
 • vitaliteit en geleidelijkaan een hogere imuumsysteem
 • ontspanning en meer klaarheid
 • Chakra´s balance en schoonmaak
 • opruiming van alles wat mogelijk in de weg zit bijv traumas, conflicten, blokkades.

Wat leer je in de cursus?

Elk deelnemer ontvangt een werkboek met de uitleg hoe de Reiki Kundalini energie werkt en hoe je daarmee moet omgaan. We bespreken de geschiedenis van Reiki Kundalini en de betekenissen van chakra’s en hun invloed op ons leven. De techniek van de behandelingen wordt uitgelegd en ook  de afstand behandelingen. Nadien wordt er een pauze ingelast om de inwijdingen te beginnen. Dit is eigenlijk het belangrijkste deel van de cursus en een diep moment van connectie met je Hogere Zelf.

Direct na de inwijding voelt u een nieuwe warme energie stromen in de handen en is men bereid de eerste behandeling te voltooien op zichzelf of een ander.

Deze dag wordt er genoeg tijd genomen voor de praktijk oefeningen op de deelnemers zodat men vertrouwen krijgt bij het beoefenen van Reiki Kundalini. De cursussen zijn inclusief koffie/thee en een vegetarische lunch. Aan het begin van de cursus ontvangt u een werkboek met de benodigde informatie en na afloop een certificaat.

Online cursus tijdens Covid-19

Reiki op afstand werkt net zo goed en zelfs nog beter omdat de cosmische energieen hierbij helpen om deze behandeling over te brengen. Vaak wordt er meteen contact gemaakt met het onderbewuste of emoties die niet zichtbaar zijn.
Ook inwijdingen van Reiki Kundalini werken net zo goed op afstand omdat de persoon deze inwijding kan speuren.door dat u meteen een warme energie in uw handen speurt en daarmee kunt u met de eerste behandeling beginnen.

Naarmate u vaker oefent, zult u speuren dat deze energie steeds krachtiger wordt in uw handen. Ik neem de verantwoording om u ook in dit proces te begeleiden en u te helpen meer vertrouwen te krijgen op het toepassen van reiki kundalini op uzelf of anderen.Het is wel aan te raden om 2 uur vrij te maken om de cursus online over te dragen voor wij met de inwijding beginnen, dat ook een 1 uur in beslag neemt.

Locatie van de cursus

Onze cursus wordt gehouden in een vergaderruimte In Zoetermeer, heel makkelijk te bereiken en voldoende parkeerplaats. Ook is er een aangename zaal naast de cursus ruimte waar we de praktijkoefeningen zullen beoefenen. We raden iedereen ook aan om een yogamatje mee te nemen of een klein dekentje. Graag wordt er verzocht om witte of lichte en zachte kleuren te dragen in de kleding.

Over de Reiki Master

Sharmila Chander van Surinaamse afkomst met Indiase voorouders heeft al vele jaren ervaring op gedaan met reiki op het eiland van Gran Canaria waar zij 21 jaar woonachtig is.

Door een ernstig auto ongeluk heeft Sharmila zelf kunnen ervaren wat reiki voor haar heeft betekend in haar genezingsproces en ook om een diepere bewustzijn te ontwikkelen.
Ze is nu volledig aan het werk als alternatieve therapeute en heeft aardig wat ervaring opgedaan met internationale toeristen en de lokale bevolking.
Haar hart ligt in de cursussen en workshops geven en ook de Sjamanisme heeft haar

veel geleerd. Sharmila is spontaan en houdt veel van lachen wat haar de kracht geeft om haar werk voort te zetten. Ze ervaart een diepgang in haar patiënten na elke sessie die ze geeft en ze kanaliseert met haar gidsen om een betere inzicht te geven na elke behandeling.

Na vele bijzondere reacties te krijgen en resultaten te zien bij haar patiënten, is Sharmila overtuigd van heling op wat voor gebied dan ook in ons leven en heeft het haar levensmissie gemaakt om de pad te belopen van bewustzijn.

Programma

10.00: Kennismaking en introductie
10.30: Thee pauze met wat lekkers
11.00:  Theorie uit het werkboek doornemen
12:00: Reiki Kundalini Inwijding / initiatie
13,00: Zelf-behandeling en korte meditatie
13.30: Lunch ( vegetarisch)
14:30  Chakra Cleaning met behulp van mantra´s
15:30 Praktijk oefeningen van de Reiki techniek
16.30: Afsluiting en uitreiking certificaat
17.00: Groepsfoto en afscheid

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal tien personen deelnemen
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Lunch wordt verzorgd

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Reiki Kundalini cursus level 1, zijn €150,- p.p.
  I.v.m. Covid-19 is er een online cursus €75,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief vegetarische maaltijden, koffie, thee en werkboek.
 • Aanmelden kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Reiki Kundalini cursus

Hiermee geeft u aan interesse te hebben in Reiki.
 • DD dash MM dash JJJJ