Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Ben je op zoek naar een vakantie die ontspannend en leuk is, je gezonder maakt en je op een pad van transformatie zet? We proberen je een verkwikkende yoga-retraite te bezorgen op de stranden van Goa.

 • Wat: yoga- & (surf)retraite
 • Wanneer: data 2022 volgt
 • Waar: Goa, India
 • Ervaring: 7 jaar internationale ervaring zoals Marokko, Spanje, India
 • Wat is de retraite niet: party en zonnen op het strand
 • Deelnemers: De reis gaat door vanaf 6 deelnemers (gemengd), max. 20 deelnemers.
 • Kosten: €490,- (excl. vlucht).
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Ook organiseren we een yoga- & surfretraite in Marokko in 2020. 

Wat houdt de retraite in:

 1. Dagelijkse yogalessen die de euforische mix creëren van uitgedaagd worden tijdens en ververst worden na de sessies.
 2. Dagelijkse Pranayama (ademwerk) sessies, waarin we verschillende technieken leren en oefenen om onze vitaliteit te vergroten
 3. Dagelijkse begeleide meditaties om ons echt te laten ontspannen, reflecteren en alle stress van onze dagelijkse werkomgevingen loslaten.
 4. Yogafilosofie-sessies specifiek afgestemd op onze moderne context. We zullen praktische stappen bespreken om onze mentale patronen te veranderen, zodat we een doelgericht leven kunnen leiden, een leven waarin we minder afgeleid zijn, beter in staat om onze emoties aan te pakken en in FLOW.

Locatie & Omgeving

De retraite bevindt zich in Vaayu, op een prachtig stuk strand van Ashvem in Noord-Goa. Het is een van de weinige stranden in Noord-Goa die rustig en sereen is. Dit komt vooral omdat hutten op dit deel van het strand niet zijn toegestaan ​​vanwege schildpadden naar populaties die elk jaar op het strand afdalen om eieren te leggen. Bovendien is er een rivier in de buurt die men kan verkennen via paddleboard of een kajak. Vaayu speelt ook een actieve en sleutelrol in het Responsible Tourism Collective in Goa. Als een instelling streven ze ernaar om hun impact op de omgeving te minimaliseren, het bewustzijn over lokale kwesties te vergroten en een platform te bieden voor NGO’s in het gebied om contact te leggen met toeristen.

Begeleider

Rohil Jethmalani

Rohil begon zijn reis in yoga doordat hij 7 jaar geleden in contact te kwam met meditatie. In een zoektocht naar zijn ware Zelf, bezocht hij vele meesters en gidsen uit verschillende delen van het land. Al snel besefte hij dat de echte Guru binnenin zit en andere meesters zijn gewoon spiegels. Een jaar later begon hij zijn meditatiebeoefening aan te vullen met Ashtanga-vinyasa. Hij heeft de afgelopen jaren lange tijd doorgebracht met zijn leraar, Ajay Kumar (sthalam8) die Ashtanga in de traditionele Mysore-stijl leerde. Kort daarna begon hij met lesgeven en voelde hij de behoefte om de heilige praktijken te delen die zoveel vrede en vervulling hebben bewerkstelligd in zijn persoonlijke reis.

Programma                                 

6:30 – 7:00 uur: Thee
7:00 – 7:30 uur: Pranayama (Ademwerk)
7:30 – 9:00 uur: Yoga Asana Practice
9:00 – 10:00 uur: Ontbijt
10:00 -13:00 uur : Vrije tijd
13:00 -14:00 uur: Lunch
15:30 -16:15 uur: Yoga Filosofie
16:30 -17:30 uur: Yoga Asana Practice
17:45 -18:15 uur: Meditatie onder begeleiding
18:15 -19:15 uur: Zonsondergang op strand
19:30 -20:30 uur: Diner

Aanvullende activiteiten bij de retraite:
De locatie van de retraite biedt lessen in surfen, stand-up paddleboarden, wakeboarden, kitesurfen en kajakken. Men kan er ook voor kiezen om apparatuur te huren en op eigen houtje te gaan. Biodiversity Dolphin Trip: deze excursie wordt georganiseerd door een lokale NGO die de lokale vissers voorziet van middelen van bestaan ​​door dolfijntochten om hen te informeren over veilige praktijken en proactief te zijn in het beschermen en ervoor zorgen dat de dolfijnpopulaties gezond zijn.

Eten tijdens de retraite:

Ook zijn er vegan/glutenvrije opties

Wij geloven dat het handhaven van een dieet je lichaam licht en je geest helder houdt en het beste yoga ondersteunt. Het eten dat op onze cursussen wordt geserveerd, is gezond, voedzaam en bevredigend. Alle ingrediënten zijn lokaal afkomstig, ter ondersteuning van biologische boeren en lokale ambachtslieden. In onze retraites zorgen we ervoor dat het voedsel, de ingrediënten, kruiden, enz. allemaal worden bereid, ‘in huis’, waarbij sterk bewerkt of oud voedsel wordt vermeden. Het verstrekte voedsel zal niet alleen uw lichaam voeden, maar ook uw energieniveaus revitaliseren en uw geest helder maken. Onze nadruk ligt op een Sattvisch dieet, overvloedig aanwezig in Prana – de universele levenskracht, Chi, Spirit – voor de ontwikkeling van hoger bewustzijn. Deze keuzes gaan niet alleen over onszelf dienen, maar dienen ook de aarde door dierlijke producten, meststoffen, chemische conserveermiddelen en voedingsmiddelen afkomstig van industriële agricultuur te vermijden. Veganistische en glutenvrije opties zijn beschikbaar.

Algemene opmerkingen

 • De reis gaat van start bij tenminste zes deelnemers. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een gedeelde kamer

Kosten en aanmelden

 • Kosten van deze excursie zijn €490,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, avondmaaltijd, alle vermelde workshops in het programma en transfer van en naar het vliegveld.
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam-Goa
 • Aanmelden voor deze reis kan onderaan deze pagina.
 • Let op: spreektaal is in het Engels

Nuttige links