Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Cocoonen in je eigen retreathuisje terwijl je online je stilte retraiteprogramma volgt?
Alleen en toch samen. Wij regelen het voor je tot in de puntjes!
Een helende en inspirerende retraite ervaring op jezelf, met de begeleiding die je ondersteunt daar waar het nodig is.

Stilte Meditatie Retraite
Wil je er graag even tussen uit? Rust vinden. Alleen zijn. Je even terug trekken. Weg uit je bestaande omgeving. Om tot jezelf te komen. Je ziel te voeden. Je hoofd helder te krijgen. Of je te laten inspireren? Een plekje voor en met jezelf in de natuur?  Of juist in contact met anderen die op precies zo’n plekje ergens anders in Nederland ook in retreat zijn? Met een ervaren retreat host die op afstand jouw retraite tot in de puntjes verzorgt en altijd tot je beschikking staat.

 “Een dag in stilte, kan een pelgrimage in zichzelf zijn.” – Hafiz

 • Wat: retraiteweekend in je eigen retreathuisje; retraite met yoga, meditatie, mindfulness.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondagmiddag
  Data 2021: 16-18 april, 18-20 juni,17-19 september, 19-21 november
 • Waar: Je eigen retraitehuisje in de natuur. Binnen 7 dagen voor aankomst krijg je het adres doorgestuurd.
 • Ervaring: wij organiseren stilteweekenden en meditatie retraites al sinds 2013. Ook organiseren we stilteweken en weekenden in groepen op locatie ongeveer 4x per jaar.
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van meditatie, yoga, mindfulness, advaita vedanta en zelfonderzoek (self-inquiry) komen aan bod. Er wordt niet gesproken gedurende het hele weekend. Alleen door de begeleiding.
 • Deelnemers:10 deelnemers (gemengd) en 1 docent.
 • Kosten: € 345,- excl. maaltijden, deze kook je zelf. Individuele retraite: op aanvraag.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: dit stilte weekend is een goede voorbereiding voor de stilteweek die in de zomer en in de winter plaatsvindt.

Inleiding

Aanbod

 • Stilte Meditatie Retraite in je eigen retreathuisje (groep) ||  Silent Quest || Een spirituele reis die je laat thuiskomen bij jezelf in je hart met meditatie, yoga, advaita vedanta, self-inquiry en inspirerende lezingen.
 • Individuele stilte retraite in je eigen retreathuisje (solo) || Diamond Heart Quest || Wie ben ik? Wat wil ik brengen? Waartoe nodigt het leven me uit? Deze vragen leg je te rusten in je hart, totdat het antwoord vanzelf helder wordt in alle rust en ruimte. Daarvoor kan een periode op jezelf in retraite gaan heel behulpzaam zijn. Wij regelen je retreathuisje en samen met jou stellen we je retraiteprogramma samen met individuele sessies die je ondersteunen waar jij nu staat.

Iedereen heeft wel eens zin of behoefte om echt even tijd voor zichzelf te hebben. Om te cocoonen, tot rust te komen, te bezinnen, je ziel te voeden of je te laten inspireren. Maar wanneer doe je dat nu en waar moet je beginnen?
Hier kun je je retraite invulling geven, zoals jij dat graag wilt. In je eigen retreathuisje en ondersteund door een deskundig samengesteld retreatprogramma, waarin je je kan verbinden met jezelf en ook met anderen vanuit hun retreathuisje ergens in Nederland.

Kies de retraite die past bij jouw behoefte vandaag en voel je ondersteund door je mederetreaters, waarmee je online samen komt. Zo ben je toch helemaal op jezelf en ervaar je ook de support van anderen op afstand, waarmee je je beoefening verdiept, de support voelt van het veld dat je samen creëert en elkaar kunt inspireren.

Wil je liever individueel begeleid worden tijdens je retraite, boek dan de individuele retraite en stel samen met Esmé je retraiteprogramma samen.

Over het stilteweekend

Op deze korte stilte retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van kennis en wijsheid, door te leven met een open hart. Dit doen we door het verkennen van de weg van het Spiritueel Hart, Hridaya. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht weer verankert in het hier en nu door te leven met een open hart.

Er is naast meditatie in stilte, ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana). Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Locatie stilteretraite

Bij deze stilte retraite verzorgen wij je eigen retreathuisje in de natuur. Op het moment van boeking koppelen we je aan een van onze bevriende retreathuisjes in Nederland met een maximale reisafstand van 2 uur. Alles is aanwezig om jouw retreat zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. Het retreathuisje heeft een eigen keuken, waar je je eigen maaltijden kookt. Wij zorgen voor een uitgebreide voorbereidingsmail en welkomstpakket om jouw retraite in goede banen te leiden.

Nobele stilte

Tijdens het gehele weekend zijn we in mauna, nobele stilte. Dit betekent dat we niet onderling met elkaar spreken. Enkel via de chat of mail voor het vragenmoment aan het einde van de dag of in geval van nood. Ook maken we geen gebruik van telefoons en sociale media tijdens de gehele retraite. Zo kun je je aandacht losmaken van alles wat je aandacht vraagt en een omgeving creëren die je ondersteunt in het werkelijk tot jezelf komen.

“Luister naar de stilte, het heeft zo veel te vertellen.” – Rumi

Begeleider

De begeleider van deze stilte meditatie retraite is Esmé Ritstier.

Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoot ze haar opleiding in Mexico, waar zij heeft gewoond en het Hridaya Yoga Centrum heeft ondersteund achter de schermen. Zij bracht meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa. Vandaag integreert ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoekt ze hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven. In stilte zijn en tijd op zichzelf doorbrengen in retraite ziet zij als haar meest dierbare manier van zelfzorg en helende medicijn.
Ze verdiept de laatste 8 jaar haar beoefening onder het mentorschap van haar yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Coaching & Circle Facilitation. Met haar doorleefde ervaring maakt zij het stilteweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Programma stilte retraite

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

Voor het stilte weekend is er een opbouwend programma waarin je steeds langer in stilte leert mediteren en een goede introductie geeft voor de stilteweek. Het programma heeft altijd een lange middagrust, waarin je even een dutje kan doen of kan wandelen als je daar behoefte aan hebt.

 Stilte Meditatie Weekend

 Vrijdag
16.00: Aankomst (vanaf tijd)
19.00: Introductie
20.00: Avondmeditatie
21.00: Rust

Zaterdag
08:00: Meditatie
09.00: Ontbijt
10.00: Inspiratielezing
11:00: Yoga
12:30: Meditatie
13.00: Lunchtijd en middagrust
16.00: Meditatie (met breaks)
18.00: Pauze en avondmaal
20:30: Q&A
20.00: Lezing & meditatie
21.00: Rust

Zondag
08:00: Meditatie
09.00: Ontbijt en kamer opruimen
10.00: Inspiratielezing
11:00: Yoga
12:30: Dankbaarheidsmeditatie
13.00: Afronden
14:00: Vertrek

De vroege ochtend is een ideaal moment om te mediteren, omdat de atmosfeer nog rustig is. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan dit weekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een eigen retreathuisje.
 • Een retreathuisje delen met een andere deelnemer is mogelijk. Mits de nobele stilte wel in acht wordt gehouden. Informeer voor de mogelijkheden en prijs.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn €345,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief verblijf, eigen kookgelegenheid, koffie, thee faciliteiten, alle workshops en welkomstpakket.
 • Extra nacht blijven na de retraite is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.
 • Lakenpakket en opgemaakt bed zijn inclusief.
 • Handdoeken zelf meebrengen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een Individueel Stilteweekend

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs: 345,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag bij ziekte (en doktersverklaring) of overlijden familielid.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.