Sacred Medicine Retraite, Gran Canaria — Bezielen
Plek van persoonlijke groei en inspiratie

5-daagse retraite op Gran Canaria met de Medicinale Planten van de Amazone.

We nodigen je uit om dit avontuur met ons te beleven op een buitengewoon afgelegen camping aan zee. We hebben een inheemse Sjamaan ofwel Taita Sinchi Jacanamijoy uitgenodigd om de twee speciale ceremoniale avonden te begeleiden. Deze plechtigheid heeft als hoofddoel hogere spirituele energieën te wekken en op te nemen in het spirituele leven. De heilige Planten uit de Amazone hebben een helende effect op vele mensen bereikt en de innerlijke reis kan gepaard gaan met vele inzichten en een hoger bewustzijn door het loslaten van traumas en diepe inzichten die erop volgen.

 • Wat: 5-daagse retraite op Gran Canaria met de Medicinale Remedies van de Amazone en Alternatieve Therapieen.
 • Wanneer: 12 – 16 maart 2020 (excl. retourvlucht & kosten Sjamaan 1 of 2 avonden)
 • Waar: Gran Canaria
 • Ervaring: Sinds 5 jaar hebben we ervaring opgedaan op het eiland van Gran Canaria met het organiseren van ceremonies met zeer bewuste leermeesters op het gebied van Medicinale Planten uit de Amazone
 • Wat is de retraite niet: Geen luxe vakantieoord maar wel een back to the Base resort
 • Deelnemers: De reis gaat door vanaf 8 deelnemers (gemengd), max. 20 deelnemers
 • Kosten: € 550,- (excl. vlucht + Sjamaan 1 of 2 avonden)
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Heel belangrijk om mede te delen of er gebruik wordt gemaakt van medicijnen of als er gezondheidsproblemen  zijn.

Wat houdt de retraite in:

Al duizenden jaren kennen de stammen van de Amazone de geheimen van de natuur en geneeskrachtige planten die de mens veel voordeel opleveren. De voorouders lieten alle kennis van deze vorm van genezing en het gebruik ervan over aan hun familie, zodat ze door kunnen gaan met het helpen van mensen om wakker te worden in een veel hoger bewustzijn. De kracht van heilige geneeskunde helpt wat er in de mens moet genezen, of het nu een trauma, blokkade of negatieve ladingen is. In de nacht van gebed met de sjamaan kun je de voorouderlijke vorm van de inheemse stammen en hun liederen en gebeden voor de genezing van Moeder Aarde en de mensheid ervaren.

Tijdens de retraite kan je deelnemen aan workshops zoals Yoga Kundalini & Meditatie, Sound Healing, Sjamanic Dance. Tijdens deze dagen kan men ook individúele sessies ontvangen.

Het doel van de soundhealing workshop is om ontvankelijk te zijn voor geluid en het vrij te laten handelen. Het is een passieve sessie waarin je geleidelijk toegang krijgt tot een staat van ontspanning en de mogelijkheid biedt om een toestand van zachte mijmering in te gaan. In deze staat van ontspanning heb je toegang tot een hele reeks sensaties, op fysiek-energieniveau, die je in het dagelijks leven nauwelijks ervaart. Het zijn onze meest intieme, onbekende en mysterieuze niveaus die we meestal niet te vaak bezoeken. Bij het luisteren naar de trillingen van de instrumenten is er een eliminatie van negativiteiten, toxische emoties, stress en onevenwichtigheden van het centrale zenuwstelsel.

Locatie & Omgeving

De camping ligt op 500 meter van de zee. Deze camping is een back to basic oord met verschillende accommodaties zoals hutjes, hostalbedden en slaapkamer domes waar men de sterren kan bekijken vanuit de kamer. De camping is voorzien van alle basis faciliteiten, maar wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat je geheel in de natuur zit met een prachtige hemel vol sterren. Het heilige planten ritueel start in de avond en de duurt tot de ochtendgloren. Iedereen is comfortabel in de dome en men kan daar blijven liggen tot het einde. Meestal doen we een afsluiting en kan men gaat ontbijten voor dat men even gaat rusten in eigen bed.

De camping heeft een zwembad en een aangenaam chill-out waar ook de maaltijden wordt benuttigd in de openlucht. Er is ruimte genoeg voor iedereen om zijn rust te vinden, als dat moet of te relaxen aan het zwembad. De natuur is onaangetast en geeft je het gevoel afgesloten te zijn van de bewoonde wereld. De camping heeft niet altijd verbinding met WIFI waardoor dit de ideale plek is om tot jezelf te komen.

Een afgelegen strand waar geen massa toerisme is en waar men tot stilte kan komen. Ook zijn er wandelpaden om de omgeving te bekennen en van de schoonheid te kunnen genieten.

De camping biedt basic hutjes aan met een dubbelbed voor twee personen of alleen voor jezelf. Alles is schoon en netjes maar houdt er rekening mee dat er geen kast is om je kleding uit te pakken. Er kan gebruik gemaakt worden van de badkamers in een algemeen badruimte op het terrein of de badkamer in het hostal.

Begeleiders

Sjamaan uit Colombia, Master of Fine Arts van de Antonio Nariño University. Geboren in Manoy – Santiago, Sibundoy Valley (Putumayo). Taita Sinchi Jacanamijoy of traditionele Inga-arts, ingeschreven in de cultuur van de heilige plant en het medicinale en rituele gebruik van andere planten van de intertropische verticale tuin.  Erfgenaam van voorouderlijke rituele kennis en praktijken dankzij de leer van zijn vader, Taita Antonio Jacanamijoy (+), autoriteit en arts Inga, bekend om zijn volk en andere inheemse groepen. Zijn kennis in het Westen ligt enerzijds in de wetenschappelijke disciplines van plantkunde, geneeskunde, farmacologie, religie en geografie, kennis van het waarborgen van het cultuur van zijn voorouders.

De hele retraite wordt begeleid door de Nederlandse Reiki en Yoga teacher Sharmila Chander. Sharmila heeft zelf ervaring opgedaan als Alternatieve Therapeute op het eiland en zeer actief in haar werk. Ook geeft zij prive sessies voor healings en/of massages. De therapeuten Yosnaldo & Yrianne, zullen aanwezig zijn en zullen ook de Sound- Healing verzorgen.

Eten tijdens de retraite:

 • De maaltijden worden verzorgd door de camping en zijn eenvoudig, vegetarisch, lekker en gezond.
 • Een week tot drie dagen voor de retraite wordt er een dieet gehouden om je voor te bereiden op deze retraite. Ook zullen de maaltijden aangepast worden op dit dieet. Hiervan word je op de hoogte gehouden en het dieet wordt je toegestuurd per email.

Programma                                 

Donderdag 12 maart

18:00 uur: Aankomst + inchecken
19:00 uur: Diner
21:00 – 22:00 uur: Kennismaking
22:00 – 22:30 uur: Meditatie

Vrijdag 13 maart

8:00 – 09:00 uur: Yoga Kundalini
9:00 -10:30 uur: Ontbijt
10:30 – 13:30 uur: Vrije tijd ( privé sessies, massages, healings)
13:30 -15:30 uur: Lunch
18:00 -19:00 uur: Optioneel: Mantra´s en Meditatie
20:30 uur: Voorbereiding uitleg van de begeleider
21:00 – 07.00 uur: Medicinale Planten Ceremonie avond (tot de ochtend)

Zaterdag 14 maart

7:00 – 8:00 uur: Afsluitceremonie
8.00 – 09:30 uur: Ontbijt
09:30 uur: Uitrusten
13:30 – 15:30 uur: Lunch
15:30 uur: Optioneel: op verzoek prive sessies met de Heelmeester uit de Amazone
17:00 -18:00 uur: Soundhealing
18:00 -20:00 uur: Vrije tijd
20:30 uur: Voorbereiding uitleg van de begeleider
21:00 – 07.00 uur: Medicinale Planten Ceremonie avond (tot zonsopgang)

Zondag 15 maart

7:00 – 8:00 uur: Afsluitceremonie
8:00 – 09:30 uur: Ontbijt
09:30 uur: Uitrusten
13:30 – 15:30 uur: Lunch
16:00 – 18:30 uur: vrije tijd strand
18:30 – SunSet Meditation
19:30 -21:30 uur: Diner
22:00 -00:00 uur: Sjamanic dance en stargazing (in de dome)

Maandag 16 maart

8:00 – 9:30 uur: Yoga Kundalini (makkelijke yogahoudingen met meditatie en ademhalingen)
9:30 – 10:30 uur: Ontbijt
11:30 -13:00 Afsluiting in de dome
13:30 -15:00 uur: Lunch
15:30 uur: Check out + vertrek vliegveld

Algemene opmerkingen

 • De reis gaat van start bij tenminste acht deelnemers. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Er zal eerst een intakegesprek worden gehouden
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een gedeelde kamer (eenpersoonskamer is mogelijk tegen meerprijs)
 • Een week tot drie dagen voor de retraite wordt er een dieet gehouden om je voor te bereiden op de ceremonies. Hiervan word je op de hoogte gehouden en het dieet wordt je per email toegestuurd.
 • De retraite zal worden vertaald van Spaans naar Nederlands

Kosten en aanmelden

 • Kosten van deze excursie zijn € 550,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, avondmaaltijd, alle vermelde workshops in het programma en transfer van en naar het vliegveld
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam-Las Palmas
 • Exclusief kosten sjamaan €110,- per avond
 • Aanmelden voor deze reis kan onderaan deze pagina
 • Dit is geen boeking maar een registratie voor kennismaking gesprek
 • Prijs: 550,00 €
  Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. En ik sluit zelf een reis-/ annuleringsverzekering af.
0

Your Cart