Plek van persoonlijke groei en inspiratie

4 wegen yoga

De 4 wegen van yoga,

OHM-presentator Narsingh Balwantsingh duikt in de wereld van yoga en ontmoet daarbij ook Mario van den Bree van Bezielen.

De meeste mensen denken bij yoga meteen aan rek- en strekoefeningen op rubber matjes in een gymzaal. Maar yoga of yog betekent binnen het hindoeïsme letterlijk ‘jezelf verbinden met de Almachtige’. Er worden vier wegen aangereikt om een goddelijke ervaring te bereiken. Dat zijn de vier wegen van yoga: Bhakti, Karma, Raja, en Gyan.

De Indiase hindoemonnik Swami Vivekananda introduceerde de eeuwenoude hindoeïstische filosofie in het Westen. Hij werd wereldberoemd na zijn speech tijdens het World’s Parliament of Religions in 1893 in Chicago, waar hij het hindoeïsme representeerde en bekendheid gaf aan de Vedanta’s en de vier wegen van spirituele yoga. Vier wegen die allen moeten leiden tot een persoonlijke goddelijke ervaring.

In deze uitzending ontmoet Narsingh verschillende mensen die ieder een eigen pad van yoga bewandelen. Onder deze mensen is ook Mario van den Bree van Bezielen, die vertelt wat karma yoga betekent.

0 Reactie

Voeg een reactie toe