Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Deze prachtige excursie Spirituele reis Bali is een belevenis vol kunst, traditionele leefwijzen op het gebied van welzijn en oude ambachten. Daardoorheen is Balinese spiritualiteit als een rode draad geweven.

 • Wat: excursie naar traditie en spiritualiteit op Bali. Het beleven van kunst, welzijn en ambacht.
 • Wanneer: 6 – 26 april 2020 (excl. retourvlucht)
 • Waar: Zuidoost Bali, Indonesia
 • Ervaring: De Aliran Tenaga Dalam van Rich Eduard heeft na meer dan 25 jaar van groei en ontwikkeling zijn vorm gevonden in Stichting Aliran. De stichting geeft met een veelzijdig aanbod bekendheid aan de waardevolle helende eigenschappen van Javaanse welzijnstechnieken en de natuurmystiek van het Indonesisch animisme.
 • Wat is de excursie niet: cocktails drinken in de Holland bar aan het strand; we bezoeken de inwoners van Bali en ervaren hun spiritualiteit via kunst, welzijnstechnieken en ambacht.
 • Deelnemers: De excursie gaat door vanaf 6 deelnemers (gemengd), max. 12 deelnemers. Begeleiding van twee docenten (of bij meer dan 8 deelnemers, drie docenten).
 • Kosten:
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Wil je erbij zijn? We organiseren een vrijblijvende kennismakingsdag waarin we het programma toelichten. 

Inleiding

Op dit eiland wordt het dagelijks leven geleid in harmonie met het natuurlijke ritme van het land;  De mensen drukken hun innerlijke beleving uit volgens de rijke tradities van persoonlijk contact met goden, geesten en voorouders. Die tradities zijn boordevol prachtige kunst- en ambachtsvormen en helende welzijnstechnieken zoals massage, meditatie, kruidentoepassingen. In deze excursie worden we welkom geheten om een kijkje te nemen in het dagelijks bestaan.

Over Travel to Tradition – Bali

Op deze 21 daagse excursie ervaar je dat spiritualiteit en zingeving vorm krijgen in de ambachten, kunst en welzijnstechnieken.  Ze maken deel uit van het dagelijks leven. Tijdens deze excursie ervaren we zelf deze traditionele leefwijzen en nemen we deel aan de plaatselijke activiteiten en ceremonies..

De excursie is naast de aankomst- en vertrekdag overzichtelijk opgezet in drie tijdsvakken van 4 dagen. We volgen vanaf Denpasar de route van de kuststreek naar het oosten. We houden van te voren richtlijnen aan met betrekking tot het programma. We spreken van te voren af wie we gaan ontmoeten. Daarnaast, staan we open voor het spontane avontuur! Bali heeft haar eigen wijze van niets moeten en ontmoeten.

 Locatie Bali

De eerste en laatste avond van de excursie genieten we van het comfort van een luxe retreat. Wanneer we geacclimatiseerd zijn aan de omgeving en aan het klimaat van Indonesië zullen we ons bewegen in compounds en kampongs in de steden en dessa’s. We zijn te gast bij lokale mensen, eten bij hen, leren van hen en maken met hen deze excursie tot een unieke en ontroerende ervaring.

Omgeving Spirituele reis Bali

We verkennen de zuidoostkust van Bali. In Ubud, Bangli, Sideman, Tenganan, Semarapura zijn er prachtige uitingen van kunst, ambacht en welzijnstechnieken, die we zullen bezoeken. De inwoners van deze plaatsen zijn vertrouwd met buitenlandse gasten en deze excursie brengt je ontmoetingen met hen voor wie authenticiteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel staan.

Begeleiders & team

De begeleiders van deze excursie zijn Rich Eduard en Ivonne Kreule. Met hun Stichting Aliran doceren waardevolle oeroude technieken en wijsheden voor gezondheid en Innerlijke Kracht vanuit Indonesische tradities. Ze benadrukken de positieve, creatieve en praktische kwaliteiten ervan, zodat de waardevolle eigenschappen van de Stille Helende Kracht beschikbaar blijven. Zij ontwikkelen en begeleiden diverse projecten en programma’s. Van Travel to Tradition excursies in Indonesië, tot weekend-incentives in Nederland; van workshops en lezingen tot ceremoniën en persoonlijke begeleiding. Op Bali werken zij samen met onder meer kunstenaars, ambachtslieden, genezers en masseurs.

Programma Bali excursie                                                                        

De excursie is naast de aankomst- en vertrekdag overzichtelijk opgezet in drie tijdsvakken van 4 dagen. We volgen vanaf Denpasar de route van de kuststreek naar het oosten.  We houden van te voren richtlijnen aan met betrekking tot het programma.  We spreken van te voren af wie we gaan ontmoeten. Daarnaast, staan we open voor het spontane avontuur! Bali heeft haar eigen wijze van niets moeten en ontmoeten.

We bezoeken op Bali het oorspronkelijke en animistische volk Aga, met wie we aan ceremonies mogen deelnemen en op wie we beroep mogen doen voor een individueel consult.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma ben je van harte welkom op de kennismakingsdag , in de praktijkruimte van stichting Aliran. Meld je van te voren wel even aan via een mailtje naar info@bezielen.nl. 

Algemene opmerkingen

 • De Spirituele reis naar Bali gaat van start bij tenminste zes deelnemers. Er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen aan deze excursie.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een privé kamer tenzij je deelt met eigen partner.

Kosten en aanmelden

 • Kosten van deze excursie volgt
 • Dit bedrag is inclusief onderdak, ontbijt, avondmaaltijd, alle workshops en ceremonies en vervoer binnen de excursiedagen.
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam-Denpasar
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: de excursie gaat door bij tenminste 6 deelnemers. Wees welkom op de kennismakingsdag te Arnhem.