Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Stilte. Ervaar het tijdens dit stilte meditatie weekend op de Veluwe, georganiseerd door Bezielen. Verdiep je beoefening van meditatie en yoga door een weekend je aandacht te richten op jezelf en de stilte in je hart te ervaren. Leer hoe je de rust en stilte kan vinden te midden van je dagelijkse dag, waar je ook bent door je even terug te trekken uit je drukke routine.

“Een dag in stilte, kan een pelgrimage in zichzelf zijn.” – Hafiz

 • Wat: stilteweekend; retraite met yoga, meditatie, mindfulness.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondag
  Data 2021: 5 – 8 augustus*, 15 – 17 oktober
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
 • Ervaring: wij organiseren dit stilteweekend, al sinds 2013. Ook organiseren we stilteweken. Dit stilteweekend organiseren we ongeveer 4x per jaar.
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van meditatie, yoga, mindfulness, advaita vedanta en zelfonderzoek ( self-inquiry) komen aan bod. Er wordt niet gesproken gedurende het hele weekend.
 • Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten. (I.v.m. de RIVM regelgeving max 14 deelnemers)
 • Kosten: €345,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: dit stilte weekend is een goede voorbereiding voor de stilteweek die in de zomer en in de winter plaatsvindt. Ook worden er retraites in je eigen Retreathuisje aangeboden.

*onderdeel van de stilteweek (meerprijs €45,-)

Inleiding

Wie gunt zichzelf nog de tijd om even stil te staan? En te luisteren naar wat het hart je ingeeft? Op de automatische piloot, lopen we onze gedachten achterna en zijn niet meer gewend om te voelen waar we echt behoefte aan hebben. We reageren vanuit impulsen en zintuiglijke waarneming. En komen vaak afgepeigerd thuis na een lange drukke dag. Het in stand houden van onze patronen kost onbewust veel energie.
Kom weer thuis bij jezelf tijdens dit stilte weekend. Door rust te brengen in je hoofd en systeem vind je weer helderheid en opent je hart, waardoor je liefde weer kunt ervaren.

Dit stilteweekend is voor velen een waardevolle ervaring gebleken. Een periode van bezinning, vol inzicht en innerlijke rust. Je ontvangt er enorm veel voor terug.

stiltedag stilteweekend stilte retraite
Stilteweekend: rust in de tuin

Over het stilteweekend

Op deze korte stilte retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van kennis en wijsheid, door te leven met een open hart. Dit doen we door het verkennen van de weg van het Spiritueel Hart, Hridaya. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht weer verankert in het hier en nu door te leven met een open hart.

Er is naast meditatie in stilte, ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana). Hiernaast helpen we allemaal een handje mee door middel van karma yoga activiteiten om de ashram een fijn thuis te houden.

Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Locatie stilte retreat

De locatie van de stilteweekend vindt plaats in de vedische ashram Sada Shiva Dham in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji. Deze leraar verscheen in 1970 in een grot in het noorden van India. Tot zijn dood in 1984 predikte hij zijn meest elementaire boodschap: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

Yogaweekend / yoga weekend bij Sada shiva Dham Ashram

Nobele stilte

Tijdens het gehele weekend zijn we in mauna, nobele stilte. Dit betekent dat we geen contact met elkaar zoeken. We spreken niet en maken ook geen gebaren. Ook maken we geen gebruik van telefoons, computers en sociale media tijdens de gehele retraite. Zo kun je je aandacht losmaken van alles wat je aandacht vraagt en een omgeving creëren die je ondersteunt in het werkelijk tot jezelf komen.

Ook heeft iedereen een kleine taak, karma yoga: helpen met koken en schoonhouden van de meditatiezaal en badkamers. Doel van karma yoga is om via de activiteit aandachtig te blijven en een steentje bij te dragen vanuit je hart.

“Luister naar de stilte, het heeft zo veel te vertellen.” – Rumi

Omgeving stilteweekend

De locatie van het stilte weekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos. Bij uitstek een plek voor een mooie wandeling. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Daarnaast is een bezienswaardigheid de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Programma stilte retraite

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

De vroege ochtend is een ideaal moment om te mediteren, omdat de atmosfeer nog rustig is. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch.

Vrijdag

ruimte waar we bij elkaar komen

18.00: Aankomst
19.00: Soep & brood
20.00: Introductie
21.00: Avondmeditatie
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Ontbijt
09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
10.00: Lezing
11:00: Yoga
12:30: Meditatie
13.00: Warme lunch
14.00: Rust (slapen)
16.00: Meditatie (met breaks)
18.00: Eigen practise of wandeling
18.30: Soep & brood
19:30: Q&A
20.00: Lezing & meditatie
21.00: Rust

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram: de slaapkamers

Zondag
07:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Ontbijt
09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
10.00: Lezing
11:00: Yoga
12:30: Meditatie
13.00: Warme lunch
14.00: Rust (slapen)
15.00: Meditatie (met breaks)
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit weekend. (I.v.m. de RIVM regelgeving max 14 deelnemers)
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn €345,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief verblijf, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na de groep is mogelijk, kosten zijn €35,- p.p. inclusief ontbijt.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.
 • Lakenpakket kan gehuurd worden ter plaatsen voor 7,50 euro (of u neemt deze zelf mee.)
 • Handdoeken zelf meebrengen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een Stilteweekend

 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.