Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Stilte. Ervaar het tijdens dit stilte meditatie weekend op de Veluwe, georganiseerd door Bezielen. Verdiep je beoefening van meditatie en yoga door een weekend je aandacht te richten op jezelf en de stilte in je hart te ervaren. Leer hoe je de rust en stilte kan vinden te midden van je dagelijkse dag, waar je ook bent door je even terug te trekken uit je drukke routine.

“Een dag in stilte, kan een pelgrimage in zichzelf zijn.” – Hafiz

 • Wat: stilteweekend; retraite met yoga, meditatie, mindfulness.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondag
  Data 2022: Voor dit jaar bieden we deze stilteretraite niet meer aan. Wel bieden we de volgende Stilte (natuur) retraites nog aan:
  Duiventoren: vr 14 –  zo 16 oktober
  Ashram: vr 18 – zo 20 november
  Hoevens: 7 t/m 13 november (week)
  Data 2023: volgt
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
 • Ervaring: wij organiseren dit stilteweekend, al sinds 2013. Dit stilteweekend organiseren we ongeveer 4x per jaar.
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen. Er wordt niet gesproken gedurende het hele weekend.
 • Begeleider: Linda Koeman
 • Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd). 
 • Kosten: €345,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Ook bieden we Stilte (natuur) retraites aan.

Inleiding

Wie gunt zichzelf nog de tijd om even stil te staan? En te luisteren naar wat het hart je ingeeft? Op de automatische piloot, lopen we onze gedachten achterna en zijn niet meer gewend om te voelen waar we echt behoefte aan hebben. We reageren vanuit impulsen en zintuiglijke waarneming. En komen vaak afgepeigerd thuis na een lange drukke dag. Het in stand houden van onze patronen kost onbewust veel energie.
Kom weer thuis bij jezelf tijdens dit stilte weekend. Door rust te brengen in je hoofd en systeem vind je weer helderheid en opent je hart, waardoor je liefde weer kunt ervaren.

Dit stilteweekend is voor velen een waardevolle ervaring gebleken. Een periode van bezinning, vol inzicht en innerlijke rust. Je ontvangt er enorm veel voor terug.

stiltedag stilteweekend stilte retraite
Stilteweekend: rust in de tuin

Over het stilteweekend

Op deze korte stilte retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van kennis en wijsheid, door te leven met een open hart. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht weer verankert in het hier en nu door te leven met een open hart.

Er is naast meditatie in stilte, ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana). Hiernaast helpen we allemaal een handje mee door middel van karma yoga activiteiten om de ashram een fijn thuis te houden.

Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Locatie stilte retreat

De locatie van de stilteweekend vindt plaats in de vedische ashram Sada Shiva Dham in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji. Deze leraar verscheen in 1970 in een grot in het noorden van India. Tot zijn dood in 1984 predikte hij zijn meest elementaire boodschap: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

Yogaweekend / yoga weekend bij Sada shiva Dham Ashram

Nobele stilte

Tijdens het gehele weekend zijn we in mauna, nobele stilte. Dit betekent dat we geen contact met elkaar zoeken. We spreken niet en maken ook geen gebaren. Ook maken we geen gebruik van telefoons, computers en sociale media tijdens de gehele retraite. Zo kun je je aandacht losmaken van alles wat je aandacht vraagt en een omgeving creëren die je ondersteunt in het werkelijk tot jezelf komen.

Ook heeft iedereen een kleine taak, karma yoga: helpen met koken en schoonhouden van de meditatiezaal en badkamers. Doel van karma yoga is om via de activiteit aandachtig te blijven en een steentje bij te dragen vanuit je hart.

“Luister naar de stilte, het heeft zo veel te vertellen.” – Rumi

Omgeving stilteweekend

De locatie van het stilte weekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos. Bij uitstek een plek voor een mooie wandeling. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Daarnaast is een bezienswaardigheid de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Begeleider & team

Linda Koeman

Linda Koeman is yogadocente en gecertificeerd instructeur in de Wim Hof-methode. Daarnaast heeft zij verdieping gevonden in een 10-daagse stilteretraite in vipassanameditatie en volgde zij een 21-daagse ayurvedische lichaamsreiniging in de Indiase Himalaya. Linda creëert een authentieke, liefdevolle en veilige omgeving waardoor de activiteit die je bij haar volgt een onvergetelijke ervaring voor je wordt.

Linda heeft zich in India bekwaamd tot yogadocente. Deze traditionele Indiase yoga opleiding gaf haar een authentieke basis in alle facetten van yoga. In combinatie met de vele inzichten die de 10-daagse stilte retraite in vipassana meditatie haar gaf, geeft dit een waardevolle verdieping.

 

Anjanidebie Makhaisingh maakte kennis met Mauna Dhyana (stilte meditatie), toen zij als kind leerde in stilte te mediteren, dit was meestal een ½ uur tot een uur of soms nog wel langer. 
Vanuit haar roots en opvoeding is spiritualiteit een onderdeel van het dagelijkse leven, hier werd thuis heel veel aandacht aan besteed.
Stilte is Anjanidebie ook hedendaags niet vreemd. Het is altijd een vast onderdeel in haar leven gebleven.

Anjanidebie is een ayurvedische en yoga therapeute en werkt vanuit de klassieke ayurvedische filosofie om zo optimaal aan gezondheid en welzijn van mensen te werken. Daarnaast heeft zij in een 10-daagse stilte retraite in vipassana meditatie waardevolle verdiepingen en inzichten verkregen.

Het geweldige team van de ashram ondersteunt dit stilteweekend.

Programma stilte retraite

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

De vroege ochtend is een ideaal moment om te mediteren, omdat de atmosfeer nog rustig is. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch.

Vrijdag

ruimte waar we bij elkaar komen

18.00: Aankomst
19.00: Soep & brood
20.00: Introductie
21.00: Avondmeditatie
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie
09.00: Ontbijt
09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
11:00: Yoga en Meditatie
12:30: Eigen tijd
13.00: Warme lunch
14.00: Rust (slapen)
16.00: Meditatie (met breaks)
18.00: Eigen tijd
18.30: Soep & brood
20.00: Meditatie
21.00: Rust

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram: de slaapkamers

Zondag
07:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Ontbijt
09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
10.00: Lezing
11:00: Yoga en meditatie
12:30: Meditatie
13.00: Warme lunch
14.00: Rust (slapen)
15.00: Meditatie (met breaks)
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit weekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn €345,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief verblijf, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na de groep is mogelijk, kosten zijn €55,- p.p. inclusief ontbijt.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.
 • Lakenpakket kan gehuurd worden ter plaatsen voor 7,50 euro (of u neemt deze zelf mee.)
 • Handdoeken zelf meebrengen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een Stilteweekend

 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.