Kies voor een organisatieopstelling voor meer inzicht in uw bedrijf
Op dit moment zijn geen evenementen

Bent u op zoek naar een manier om uw bedrijf efficiënter en vooral effectiever te laten functioneren? Kies voor een organisatieopstelling of een bedrijfsopstelling.

Bezielen Academy in Schoorl bij Alkmaar biedt organisaties en personen de mogelijkheid via een opstelling dieper inzicht te verwerven in de aard en dynamiek van een organisatie, en in persoonlijk functioneren binnen een bedrijf. Doel is om knelpunten op te sporen en aan te pakken om zo te komen tot een gezonde werksituatie, waarbij iedereen het maximale uit zichzelf haalt. Opstellingen zijn zo een vorm van integrale coaching, met aandacht voor het individu, de dynamiek tussenbeide en de meerwaarde die er kan ontstaan als beide delen optimaal functioneren.

Waarom een organisatieopstelling?

Bezielen Academy ligt op een toplocatie in een voormalig kerkje in Schoorl bij Alkmaar. Ideaal voor bedrijfsopstellingen en organisatieopstellingen.
Bezielen Academy ligt op een toplocatie in een voormalig kerkje in Schoorl bij Alkmaar

Bij Bezielen Academy hanteren we de methode van systemisch werken van Bert Hellinger. We bieden familieopstellingenorganisatieopstellingen en workshops volgens deze methode. De methode wordt door klanten ervaren als een absolute eye-opener, die voor bedrijven deuren opent naar nieuwe zakelijke kansen voor uw organisatie. Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand contactformulier.

Organisatiestructuur

De organisatiestructuur is een hulpmiddel dat ervoor moet zorgen dat een organisatie zijn doelen kan bereiken. Het vraagstuk van de juiste organisatiestructuur speelt met name in grote organisaties. Daar moet men nadenken over zaken als taakstelling, verdeling van verantwoordelijkheden en van bevoegdheden en daarmee samenhangend over het coördineren van die taken en verantwoordelijkheden. Bij een eenmanszaak ligt dit geheel anders. Realiseer dat je met alle elementen te maken krijgt die ook binnen een grote organisatie spelen, alleen je mag het zelf vaak uitzoeken.

Stap 1: duidelijke organisatieopstelling vraagstuk.

De organisatiestructuur is de wijze waarop taken binnen een organisatie zijn verdeeld en de wijze waarop vervolgens afstemming tussen deeltaken tot stand is gebracht. Het heeft dus te maken met de verdeling van activiteiten over afdelingen en de taken van de werknemers. De organisatiekunde is de theorie van het opzetten van organisaties. De organisatiestructuur kan in kaart worden gebracht met een organisatieopstelling.

Stap 2: Door het uitzetten van de organisatieopstelling zal de werkelijke organisatie zichtbaar worden.

Organisatie opstelling

bedrijfsopstelling bedrijfs opstelling organisatieopstelling organisatie opstelling bezielen academy schoorl alkmaar systemisch werk en coaching
Organisatieopstelling als methode voor coaching van personeel

Een organisatie opstelling is een techniek om de organisatiestructuur in beeld te krijgen en te beoordelen hoe deze werkelijk in elkaar steekt. Sleutelposten, knelpunten, dynamiek, politiek spel, sterkte en zwakte. Dit komt op een zeer krachtige manier naar voren en is dan ook niet over het hoofd te zien. U kunt ook persoonlijk een organisatieopstelling doen om uw positie binnen uw werk in beeld te krijgen.

Stap 3: Het inzicht in moment direct uitwerken en nieuwe deel organisatieopstelling neerzetten.

Vraagstukken die dan uit organisatieopstellingen naar voren komen en inzichtelijk worden kunnen zijn:

 • Samenwerking en ordening van en tussen teams;
 • Leiderschapsvraagstukken;
 • Terugkerende conflicten;
 • Onderzoek naar draagvlak bij ingrijpende veranderingen;
 • Onbegrijpelijke stagnaties;
 • Personeelsselectie;
 • Keuze tussen verschillende beleidsscenario’s;
 • Onzekerheid over de eigen positie;
 • Groot personeelsverloop;

Stap 4: Identificeren van de persoonlijke aspecten van de mensen of de ondernemer. Deze benoemen en verhelpen.

De organisatieopstelling wordt geleid door Mario van den Bree. Hij werkt al sinds 1996 als zelfstandig ondernemer. Van den Bree heeft door een zeer ruime ervaring met systemisch werken in de afgelopen 20 jaar veel veranderingen binnen organisaties begeleid. Hij is tevens werkzaam als coach om op persoonlijk niveau veranderingen toe te laten.

Kosten

De kosten van een bedrijfsopstelling en organisatieopstelling zijn een som van de vragen of deelprobleemstellingen; het aantal mensen dat bij de opstelling aanwezig is; en waar de opstelling plaatsvindt.

 • Persoonlijk
  • €175,- per sessie
 • Groepswerk
  • €75,- p.p.
 • Kosten locatie
 • Maximum kosten: €750,- per dag.
 • Duur: 10.00 tot 17.00 uur
0

Your Cart