jouw plek voor inspiratie

Familieopstelling

Een familieopstelling

Bij Bezielen hanteren we de methode van Hellinger. We bieden familieopstellingen , organisatieopstellingen en workshops

Als persoon ben je energetisch verbonden met je familie. Je eigen functioneren en de band met je familie worden sterk bepaald door ervaringen uit het verleden. Door relatieproblemen, trauma’s, scheidingen of sterfgevallen kan het evenwicht verstoord raken. Wanneer deze gebeurtenissen niet goed verwerkt zijn, kunnen ze een rol blijven spelen in de familie. Ze kunnen bovendien invloed hebben op jouw functioneren. Faalangst, woedeaanvallen, concentratieproblemen … allemaal kunnen ze hun oorsprong hebben in je familiegeschiedenis.

Bij Bezielen leer je dit bij de wortel aan te pakken in een familieopstelling.

  • Wat: Reguliere familieopstellingen (privé of in een groep)
  • Wanneer: op afspraak, 2 uur sessie
  • Waar: Schoorl
  • Behandelaar: Mario van den Bree
  • Kosten: €125,-
  • Aanmelden: hieronder

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een therapeutische techniek om inzicht te krijgen in deze problematiek, en om te helpen met de verwerking ervan. Tijdens een sessie werpt de centrale deelnemer een vraagstuk op. Hij wijst vervolgens andere aanwezigen aan om elk van de familieleden te vertegenwoordigen. De deelnemer kiest voor ieder een plaats in het vertrek. Hij wordt daarbij geholpen door de begeleider.

Familieopstelling

Zo ontstaat een constellatie van personen die achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien. Opgestelde mensen worden ondervraagd over hun gevoelens en houding ten opzichte van elkaar en de situatie. Zo komen knelpunten aan het licht (soms uit eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, heffen de ‘rollenspelers’ deze stilstand op. Dit kan gepaard gaan met het loskomen van allerlei emoties, zowel bij de centrale persoon als de rollenspelers. Familieopstellingen geven zo inzicht, maar helpen je bovendien met het verwerken. Voor deelnemers wordt dit als zeer bevrijdend ervaren.

Hoe ziet een familieopstelling eruit bij Bezielen?

Bij Bezielen houden we bovenstaande aanpak aan. Deelnemers hebben zichtbaar baat bij familieopstellingen: er treden structurele verbeteringen op in de persoonlijke situatie, en ook de omgeving reageert positief.

We bieden familieopstellingen aan gedurende een hele dag in een familieopstellingen workshop, of in een reeks van wekelijkse sessies. Hierbij zijn andere mensen aanwezig, op verzoek kan ook gekozen worden voor een exclusieve familieopstelling. Hierbij zijn geen ‘vreemden’ aanwezig.

0

Your Cart