Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Systemisch werk ziel en trauma

Bij Bezielen hanteren we de methode van Hellinger. We bieden familieopstellingen , organisatieopstellingen en workshops. Individueel, of in groep (privé of publiek). Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand contactformulier.

Als persoon ben je energetisch verbonden met de ziel. Je eigen functioneren en de band met je familie worden sterk bepaald door ervaringen uit het verleden en de ervaringen die meekomen vanuit de ziel. Door relatieproblemen, trauma’s, scheidingen of sterfgevallen kan het evenwicht verstoord raken. Wanneer deze gebeurtenissen niet goed verwerkt zijn, kunnen ze een rol blijven spelen in de familie en in de ziel voortbestaan. Ze kunnen bovendien invloed hebben op jouw functioneren. Faalangst, woedeaanvallen, concentratieproblemen: allemaal kunnen ze hun oorsprong hebben in je familiegeschiedenis.

Bij Bezielen leer je dit bij de wortel aan te pakken in een familieopstelling.

We bieden onder meer:

  • Wat: Systemisch werk ziel en trauma (privé of publiek)
  • Wanneer: op afspraak, 2 uur sessie
  • Waar: Schoorl en Loenen
  • Behandelaar: Mario van den Bree
  • Kosten: €125,-
  • Aanmelden: hieronder

Wat is systemisch werk ziel en trauma?

Systemisch werk ziel en trauma is een therapeutische techniek om inzicht te krijgen in deze problematiek, en om te helpen met de verwerking ervan. Tijdens een sessie werpt de centrale deelnemer een vraagstuk op, of we vertrekken vanuit de ziel zonder enige rationele insteek. Hij wijst vervolgens andere aanwezigen aan om elk een deel van de ziel te vertegenwoordigen. De deelnemer kiest voor ieder een plaats in het vertrek. Hij wordt daarbij geholpen door de begeleider.

Leer over licht en ziel bij de opleiding tot lichtwerker bij Bezielen Rotterdam

Zo ontstaat een constellatie van zielen die achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien. Opgestelde mensen worden ondervraagd over hun gevoelens en houding ten opzichte van elkaar en de situatie. Zo komen knelpunten aan het licht (soms uit eerdere generaties in de ziel) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven en de levens die nog zijn te gaan. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, heffen de ‘rollenspelers’ deze stilstand op. Dit kan gepaard gaan met het loskomen van allerlei emoties, zowel bij de centrale persoon als de rollenspelers. ‘Systemisch werk ziel en trauma’ geeft zo inzicht, maar helpt je bovendien met het verwerken. Voor deelnemers wordt dit als zeer bevrijdend ervaren.

Hoe ziet Systemisch werk ziel en trauma eruit bij Bezielen?

Bij Bezielen houden we bovenstaande aanpak aan. Deelnemers hebben zichtbaar baat bij ‘Systemisch werk ziel en trauma’: er treden structurele verbeteringen op in de persoonlijke situatie, en ook de omgeving reageert positief.

Ouderschap

We bieden ‘Systemisch werk ziel en trauma’ aan gedurende een hele dag in een workshop, of in een reeks van wekelijkse sessies. Hierbij zijn andere mensen aanwezig, op verzoek kan ook gekozen worden voor een exclusieve opstelling. Hierbij zijn geen ‘vreemden’ aanwezig. Deze is één op één.

Familieopstelling & systemisch werk ziel & trauma

Hiermee geeft u aan interesse te hebben in een opstelling. Wij zullen dan contact opnemen om een afspraak te maken. Verder kunnen we dan ook aangeven wat u kan verwachten.
    Indien u vragen heeft over een van onze werkgebieden neem dan contact op.