Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Sisterhood Selfcare day

Rejuvenation, Self Care, and Sisterhood: ‘The Importance of Women’s Retreats’

Als vrouwen hebben we de neiging om voor iedereen om ons heen te zorgen, maar we zorgen slecht voor onszelf. De samenleving verwacht van ons dat we moederlijk en zorgzaam zijn voor onze kinderen, echtgenoten en vrienden. Zelfs als niemand om ons heen deze dingen zegt, internaliseren we deze maatschappelijke verwachtingen en buiten we onszelf mentaal uit voor het nemen van een pauze. Mijn moeder zei altijd dat je het glas van iemand anders niet mag vullen als het jouwe leeg is. Hoe kunnen wij voor een ander zorgen als we niet eerst voor onszelf kunnen zorgen? Hier leer je hoe je voor jouw eigen IK kunt leren kiezen.

 • Wat: Sisterhood Selfcare Day
 • Wanneer: 10.00 – 19.00 uur (data 2022 volgt)
 • Waar: Rotterdam
 • Deelnemers: max 20 deelnemers (ladies only) en drie docenten.
 • Kosten: €144,95
 • Ervaring: Wij organiseren een dag die je inzicht bied tot je kern te komen. Een te zijn met gelijkgestemde vrouwen in een veilige omgeving.
 • Wat is het niet: waar geen taboe heerst over jouw vrouw zijn in welke vorm of emotie dan ook.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Inclusief goodie bag (t.w.v. €150,-). Wij organiseren ook een Sisterhood Selfcare weekend en meerdere vrouwenweekenden.

Wat kun je verwachten tijdens de Sisterhood day

Zet jij jezelf nog wel eens op de laatste plek en kun jij daarom wel een extra portie Self-Care gebruiken? Tijdens deze Self-Care dag benaderen we zowel het fysieke als het mentale aspect van jouw welzijn! Daarmee dragen we bij aan minder stress, meer zelfbewustzijn en een gezonder lichaam.

 • Warme vegetarische Surinaamse lunch. Koffie,  thee, water en kleine versnaperingen zijn gedurende de hele dag te verkrijgen
 • Selflove journal
 • Klankschalen meditatie
 • Ayurvedische belly massage mini tutorial
 • Surinaamse steaming sessie (vaginale stoomervaring)
 • Goodiebag t.w.v. €150,-

Uitleg steamingsessie:

Wat is het vaginaal stomen nou eigenlijk?

Fayawatra is een traditionele reiniging waarbij stoombladeren in water worden gekookt, waarna het water voor een vaginale stoombad wordt gebruikt om de vagina te reinigen. Denk hierbij aan vaginale klachten zoals, nare geurtjes, vochtverlies, afscheding etc.

Door het vaginaal stomen verbinden wij diverse culturen met elkaar door op een wijze onze selfcare toe te passen.
Hoe mooi is het om dezelfde ervaringen te delen met iemand
van een hele andere cultuur. Laten we het met z’n allen het mogelijk maken dat iedere vrouw zich heerlijk mag voelen in haar lichaam.

De fayawatra is een eeuwen oude methode en wij mogen in deze moderne tijdperk er nog steeds van genieten.

 

Locatie

ShaktiPrana is een centrum voor wellbeing in hartje Rotterdam waar Ayurveda, yoga en spiritualiteit samenkomen.

Het team vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zij zorgen ervoor dat je het “zentre” altijd vol zuivere “Prana” verlaat.

Begeleiding

De begeleiders van deze retraite zijn Anjanidebie Makhaisingh en Darrian Brammerloo. Met hun doorleefde ervaring maken zij van deze retreat een inspirerende, ontspannen en onvergetelijke dag.

Anjanidebie Makhaisingh is opgegroeid met de filosofie van Ayurveda, Yoga en Spiritualiteit . Vanuit haar roots en opvoeding zijn deze een kenmerkend onderdeel van haar dagelijkse leven, hier werd thuis heel veel aandacht aan besteed.

Ze is gefascineerd door de verbinding te observeren van het lichaam, de geest en de ziel. Hoe het lichaam beweegt, waarom spanning ontstaat, waarom het ziek wordt enzovoort…

Ook maakte zij kennis met Mauna Dhyana (stilte meditatie) toen zij als kind leerde in stilte te mediteren, dit was meestal een ½ uur tot een uur of soms nog wel langer. Stilte is Anjanidebie ook hedendaags niet vreemd. Het is altijd een vast onderdeel in haar leven gebleven.

Daarnaast heeft zij in een 10-daagse stilte retraite in vipassana meditatie waardevolle verdiepingen en inzichten verkregen.
Wat haar nu het meest interesseert is hoe het lichaam, de geest en de ziel weer kan helen.

Voor haar is Ayurveda de ideale wijze om soepel, tevreden en gelukkig te blijven. Ze heeft in Ayurveda haar passie gevonden, het werken in de wereld van helen, geeft haar op welke manier dan ook, Prana (energie)!

Darrian’s idee voor Moekie’s Melanin Care is vlak na haar bevalling ontstaan, toen zij van de vrouwen in haar schoonfamilie haar eerste Faya watra behandeling kreeg. Faya watra (letterlijk vertaald “vuur water”) is een standaard onderdeel is van iedere bevalling. En hoewel vaginaal stomen een steeds bekendere term wordt in het westen, is men vaak nog niet bekend met de bijbehorende traditie waar het vandaan komt. Darrian begeleid vrouwen van diverse culturen om een te zijn met hun baarmoeder door middel van het stomen.

Programma

10.00 uur: Ontvangst
10.30 uur: hapje en drankje – introductie – kennismaken – Selflove journal
11.45 uur: 30 min Ayurvedische belly massage mini tutorial
30 min Surinaamse vaginale stoomervaring
12.45 uur: wissel
13.00 uur: 30 min Ayurvedische belly massage mini tutorial
30 min Surinaamse vaginale stoomervaring
14.00 uur: late warme lunch
16.00 uur: Klankschalen meditatie
17.15 uur: hapje en drankje – Selflove journal – delen
18.45 uur: afsluiten

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 20 vrouwen deelnemen aan deze retraite.
 • Alleen vrouwen.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze retraite zijn €144,95 p.p.
 • Dit bedrag is inclusief vegetarische lunch, koffie, thee en alle teachings.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek Sisterhood Selfcare day

Sisterhood selfcare day/weekend

Inschrijven voor de retraite. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.