Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Sisterhood Selfcare weekend

Rejuvenation, Self Care, and Sisterhood: ‘The Importance of Women’s Retreats’

Als vrouwen hebben we de neiging om voor iedereen om ons heen te zorgen, maar we zorgen slecht voor onszelf. De samenleving verwacht van ons dat we moederlijk en zorgzaam zijn voor onze kinderen, echtgenoten en vrienden. Zelfs als niemand om ons heen deze dingen zegt, internaliseren we deze maatschappelijke verwachtingen en buiten we onszelf mentaal uit voor het nemen van een pauze. Mijn moeder zei altijd dat je het glas van iemand anders niet mag vullen als het jouwe leeg is. Hoe kunnen wij voor een ander zorgen als we niet eerst voor onszelf kunnen zorgen? In dit weekend leer je hoe je voor jouw eigen IK kunt leren kiezen.

 • Wat: Sisterhood Selfcare Weekend
 • Wanneer:
  Data 2022: data volgen
 • Waar: ’t Zonnehuis in Loenen
 • Deelnemers: ca.15 deelnemers (ladies only) en twee docenten.
 • Kosten: €595,-
 • Ervaring: Wij organiseren een weekend die je inzicht bied tot je kern te komen. Een te zijn met gelijkgestemde vrouwen in een veilige omgeving.
 • Wat is het weekend niet: waar geen taboe heerst over jouw vrouw zijn in welke vorm of emotie dan ook.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Inclusief goodie bag, stoombladeren, kruk en po mee naar huis (per deelnemer). Mocht je in 2021 nog een vrouwen (stilte) weekend of midweek willen bijwonen, dan kan dat hier.

Wat kun je verwachten tijdens het Sisterhood weekend

We organiseren een heerlijk weekendje weg met je sisters! Tijdens dit weekend zal je genieten van jezelf, de liefde voelen van jouw lichaam en vele mooie memoires maken met gelijkgestemde sisters.

 • Maaltijden worden dagelijks vers bereid, biologisch, vegetarisch/veganistisch door ervaren koks. Koffie,  thee, water en kleine versnaperingen zijn gedurende de hele dag te verkrijgen.
 • Er worden dit weekend 3 klankschalen meditatie sessies gegeven. Op de zaterdag en zondagochtend wordt er Yin yoga gegeven. Yin is een meditatieve vorm van yoga ontstaan uit de combi van Hatha yoga en TCM.
 • Voor degenen die er behoefte aan hebben, zijn er 1:1 sessies met Anjani & Darrian
 • Je ontvangt een Ayurvedische massage sessie van 30 min (ayurvedische rugmassage met warme kruiden oliën dat onderdeel is van diverse ayurvedische behandelingen)
 • Surinaamse steaming sessie (inclusief kruk, po en bladeren)

Uitleg steamingsessie:

Wat is het vaginaal stomen nou eigenlijk?

Fayawatra is een traditionele reiniging waarbij stoombladeren in water worden gekookt, waarna het water voor een vaginale stoombad wordt gebruikt om de vagina te reinigen. Denk hierbij aan vaginale klachten zoals, nare geurtjes, vochtverlies, afscheding etc.

Door het vaginaal stomen verbinden wij diverse culturen met elkaar door op een wijze onze selfcare toe te passen.
Hoe mooi is het om dezelfde ervaringen te delen met iemand
van een hele andere cultuur. Laten we het met z’n allen het mogelijk maken dat iedere vrouw zich heerlijk mag voelen in haar lichaam.

De fayawatra is een eeuwen oude methode en wij mogen in deze moderne tijdperk er nog steeds van genieten.

 

Locatie

‘t Zonnehuis werd 100 jaar geleden als houten bouwpakket vanuit Ingolstadt, Zuid-Duitsland, per locomotief naar dit dorp gehaald door een klassiek homeopaat en zijn vrouw.
Tijdens de tweede wereldoorlog moesten Willem en Johanna hun pension Kniest in Arnhem achterlaten, toen dit werd gebombardeerd. Tijdens hun vlucht naar het noorden strandden zij in Loenen.

De afgelopen 50 jaar werd het gebruikt als hotel, voor particulieren en groepen. In 2002 verkochten zij ’t Zonnehuis aan Ed en Gerda Verhoef, welke het transformeerden tot een spiritueel centrum.

Omgeving

De locatie van het stilte weekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één en je staat in een prachtig bos. Bij uitstek een plek voor een mooie wandeling. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Daarnaast is een bezienswaardigheid de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Begeleiding

De begeleiders van deze retraite zijn Anjanidebie Makhaising en Darrian Brammerloo. Met hun doorleefde ervaring maken zij de retraite een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Anjanidebie Makhaisingh is opgegroeid met de filosofie van Ayurveda en yoga tijdens haar opleiding yogadocente is zij opnieuw in aanraking gekomen met Ayurveda. Ze raakte gefascineerd door de verbinding te observeren van het lichaam, de geest en de ziel.

Hoe het lichaam beweegt, waarom spanning ontstaat en waarom het ziek wordt.
Wat haar nu het meest interesseert is hoe het lichaam, de geest en de ziel weer kan helen.
Voor haar is Ayurveda de ideale wijze om soepel, tevreden en gelukkig te blijven. Ze heeft in Ayurveda haar passie gevonden, het werken in de wereld van helen, geeft haar op welke manier dan ook, Prana (energie)!

Darrian’s idee voor Moekie’s Melanin Care is vlak na haar bevalling ontstaan, toen zij van de vrouwen in haar schoonfamilie haar eerste Faya watra behandeling kreeg. Faya watra (letterlijk vertaald “vuur water”) is een standaard onderdeel is van iedere bevalling. En hoewel vaginaal stomen een steeds bekendere term wordt in het westen, is men vaak nog niet bekend met de bijbehorende traditie waar het vandaan komt. Darrian begeleid vrouwen van diverse culturen om een te zijn met hun baarmoeder door middel van het stomen.

Programma

Vrijdag
12.00: Ontvangst
12.30: Introductie weekend
13.00: Warme lunch
14.00: Affirmation dagboek
15.00: Individuele massages en steam sessie gesprekken
19.00: Diner
20.30: Meditatie klankschalen sessie
21.30: Rust
22.00: Slapen

Zaterdag
08.30: Gezamenlijk ontbijt
10.00: Yin Yoga meditatie
11.30: Rust
12.00: Massage en steamsessie bespreking
12.45: Warme maaltijd
14.00: Massage en steamsessie bespreking
15.00: Steamsessie voorbereiding
15.15: Gezamenlijke steamsessie
16.45: Ontspan moment
17.00: Individuele massage en steamsessie nabespreking
19.15: Diner
20.30: Meditatieve klankschalen sessie
21.30: Rust
22.00: Slapen

Zondag
08.30: Gezamenlijk ontbijt
10.00: Yin Yoga meditatie
11.30: Rust
12.00: Massage en steamsessie bespreking
12:30: Zelfreflectie
13.30: Warme maaltijd
15.00: Afscheid en nabespreking
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan deze retraite.
 • Alleen vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een gedeelde kamer (mogelijkheid tot eenpersoonskamer) met eigen badkamer.
 • Er zijn diverse kamers (1 persoonskamer tot 4 persoonskamers) beschikbaar. Voorkeur dient vooraf aangegeven te worden.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze retraite zijn €595,- p.p. (in een 4 persoonskamer)
  Mogelijkheid tot het delen met 1 persoon tegen meerprijs van €50,- p.p.p.n.
  Een eenpersoonskamer is ook mogelijk tegen een meerprijs van  €75,- p.p.p.n.
 • Dit bedrag is inclusief accommodatie, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle teachings.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek Sisterhood Selfcare weekend

Sisterhood selfcare day/weekend

Inschrijven voor de retraite. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.