Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Vrouwen Retraite

Een Queste naar de Essentie van het Vrouwzijn en hieraan Voorbij.

In de vrouwen retraite word je uitgenodigd in de essentie van je vrouwzijn. Thuiskomen bij jezelf en stilstaan bij de diepere betekenis van het leven en wie je bent. Deze vrouwen retraite biedt ruimte om je lichaam en geest te reinigen van alles dat overtollig is en je vrouwelijke gaves te verfijnen.

Samen met andere vrouwen versterk je het veld van bewustwording en zullen collectieve thema’s snel aan het licht komen en getransformeerd worden tot inspiratie. De vrouwen stilte retraite is een voedende periode die in de ochtenden in stilte zal plaatsvinden.

 • Wat: Vrouwen Retraite met elementen van yoga, meditatie, vrouwenwerk, witte tantra, sacred sound, bewust ademwerk, feminine embodiment, hart circling en ochtenden in stilte (mauna)
 • Wanneer: Vrijdagavond tot zondagavond 2021. data volgt
 • Waar: volgt
 • Deelnemers: ca. 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
 • Kosten: €295,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: dit vrouwen weekend is een goede manier om de betekenis van vrouwenwerk te ervaren en beproeven welke impact het heeft in het openen naar je volle potentie als vrouw vandaag. Als je deze innerlijke reis in je vrouwzijn wilt voortzetten, dan zijn er mogelijkheden voor (online) sessies, mentorprogramma’s en vrouwenweekenden.

Wat kun je verwachten tijdens een vrouwen retraite

Tijdens dit weekend creëren we een zachte bedding waarin je kunt zakken in de essentie van het vrouwzijn vandaag de dag met een intieme groep vrouwen. In dit feest van herkenning zul je exploreren en vieren wat het betekent om vrouw te zijn op een queste van zelf-bewustwording en welzijn.

Door de beoefening van yoga, meditatie en self-enquiry leer je om in te tappen op je hart en innerlijke wijsheid. Tijdens de vrouwen retraite word je geïnspireerd door de filosofie van Hridaya Yoga, de yoga van het spiritueel hart en de 10 kosmische vrouwelijke krachten van de Esoterische Wijsheid Godinnen, Dasha Mahavidyas, waarover gesproken wordt in de traditionele Tantra Yoga. Deze helpen je om je te verbinden met je authenticiteit, unieke gaven en kwaliteiten. Het programma bevat daarnaast elementen uit heart circle werk, feminine embodiment, sacred sound and ademwerk.

Stilte om de verbinding met jezelf te versterken
De ochtenden worden geheel in stilte door gebracht, om de verbinding met jezelf en je hart te verdiepen. Dit schept de mogelijkheid om je te verbinden met je innerlijke potentie en het zijn in het hier en nu.

Locatie

 

volgt

Begeleiders

Ingrid Goudsmid (Prem Svasti)

Ingrid is een ervaren yoga- en meditatie docente. Haar interesse in spiritualiteit begon op jongere leeftijd en leidde tot de ontmoeting met haar zenleraar en meditatie.
Tijdens haar eerste intensieve yogatraining in Thailand (2004) merkte zij hoe verwondingen en pijn, overgebleven van een auto-ongeluk 7 jaar daarvoor, sterk verminderden en zelfs verdwenen. Dit, samen met de eye-opening yogic filosofie, gaf Ingrid de inspiratie een yoga en meditatie lerarenopleiding te volgen, om deze oude wijsheid met anderen te kunnen delen.

Sindsdien heeft Ingrid twee diepgaande yoga lerarenopleidingen afgerond (IYF en RYS, 500 uur) in klassieke Hatha Yoga, met focus op de Advaita Vedanta en Tantric tradities. Zij verdiept haar beoefening en studie tot op de dag van vandaag met verschillende meesters.

Al meer dan 13 jaar begeleidt en ondersteunt Ingrid een grote variatie aan mensen voor hun fysieke, mentale en emotionele welzijn, zowel in groepen als individueel. Zij biedt klassieke hatha yoga, yin yoga en meditatie met een sterke basis in mindfulness, samen met massage, mantra en kirtan.

 Esmé Ritstier

Vrouw, vriendin, zoetekauw, oprichter van Vrouwen Praktijken en Hridaya Yoga Netherlands. Naast het begeleiden van (stilte) retraites vindt zij haar passie in het begeleiden van vrouwen op het pad van bewustwording, spiritualiteit en zelfrealisatie. Hierin begeleidt ze vrouwen in het weer thuiskomen bij zichzelf om van daaruit uitdagingen om te buigen tot brandstof en inspiratie voor hun dagelijkse praktijk.

Ze genoot haar yoga opleiding 500 RYS onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, in Mexico, waar ze samen met haar partner heeft gewoond en het Hridaya Yoga Centrum heeft ondersteund achter de schermen. Zij bracht meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa.

Ze verdiept de laatste 6 jaar haar beoefening onder het mentorschap van haar yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Coaching & Circle Facilitation. En wordt ondersteund door een sterke achterban en sisterhood.

Programma vrouwen retraite

Ochtendprogramma tot de lunch in stilte (mauna)

07:00-09:00u Meditatie & Ademwerk in stilte (pranayama)
09:00-10:00u Ontbijt
11:00-12:30u Hridaya Hatha Yoga
12:30-13:00u Eigen ruimte
13:00-14:00u Lunch
14:00-16:00u Rustpauze
16:00-18:00u Divine Feminine Circle
18:00-18:30u Pauze
18:30-19:00u Deelronde
19:00-20:00u Diner
20:00-21:00u Sacred Sound Meditatie

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan deze vrouwen retraite.
 • Alleen vrouwen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze vrouwen retraite zijn €295,- p.p
 • 2 overnachtingen op basis van gedeelde kamer
  Eigen kamer of appartement is mogelijk tegen meerprijs.
 • Alle vegetarische maaltijden.
 • Water en kruidenthee, fruit en lichte snacks.
 • Alle teachings, heart circles, meditaties, yoga sessies, kirtan.
 • Persoonlijke begeleiding.

Niet inbegrepen:

 • Extra ascentie healing, massage of life coaching consults.

Boek vrouwen retraite

Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs: 295,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag bij ziekte (en doktersverklaring) of overlijden familielid.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.