Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Water vasten

Wil je een gezondere levensstijl, een re-boost van het immuumsysteem? Ga dan mee met Bezielen naar Dahab, een idyllisch onaangetast hippiedorpje aan zee, een uurtje rijden van Sharm el Sheikh in Egypte. Hier zullen wij een 5-daagse retreat ondergaan.

 • Wat: Water fasting retreat in Dahab, Egypte
 • Wanneer: data volgt
 • Waar: Dahab, Egypte
 • Ervaring: Je hoeft geen ervaring te hebben met vasten
 • Wat is het weekend niet: het is geen strandvakantie in Egypte
 • Deelnemers: maximaal 10 personen
 • Kosten: €850,- p.p.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: binnenkort komt er ook een Spirituele (meditatie) reis Egypte

Wat is water vasten?

Vasten met water houdt in dat u voor een bepaalde tijd geen vast en vloeibaar voedsel meer eet en alleen water drinkt.
In deze situatie gaat het lichaam zijn reserves aan opgeslagen energie gebruiken, die voornamelijk en meestal glycogeen is in ons typische dieet dat koolhydraten bevat. Als het lichaam eenmaal geen brandstof meer heeft, vinden er transformaties plaats in de lever, die zich aanpast aan de afwezigheid van glycogeen en overschakelt naar een alternatieve energiebron in de vorm van ketonen. Ketonisch metabolisme werkt op vetten en zal de vetreserves van het lichaam aanspreken, waardoor we kunnen blijven overleven en zelfs lang kunnen gedijen.
In deze toestand doorloopt het lichaam een ​​reinigingsproces, waarbij opgehoopte gifstoffen worden afgevoerd en geëlimineerd. Het lichaam versterkt zijn vermogen om te reageren op het gebrek aan voeding door zijn werking te verbeteren en te verfijnen. Dit kan een beetje uitdagend zijn tijdens de eerste twee dagen, omdat het lichaam bezig is met ontgiften. Een van de krachtigste effecten is een re-boost van het immuunsysteem.
Om het lichaam gemakkelijker te maken en de onaangename bijwerkingen tot een minimum te beperken, wordt aanbevolen om je voor te bereiden op het vasten door lichtere maaltijden te eten en portiegroottes te verminderen in de dagen voorafgaand aan het vasten. Dezelfde aanbeveling geldt voor de dagen na het vasten, om de voordelen van het vasten te behouden en geleidelijk terug te keren naar een gezondere levensstijl.

We raden je aan om voldoende warme kleding mee te nemen. De vroege ochtenden en nachten kunnen wat fris zijn, hoewel Dahab over het algemeen gezegend is met een prachtig klimaat. Badpakken zijn nodig om te zwemmen & SUP (stand-up paddle boarding) sound healing op het strand met Janna. Probeer je telefoons uit te zetten en neem een ​​notitieboekje en een potlood mee om je dagboek bij te houden.

Locatie 

The Wind Farm is een Holistische locatie direct aan een privé strand. Er wordt hier aan yoga, meditatie, kitesurfen, suppen & klimmen gedaan. Ook worden er retraites en workshops gehouden.

De bijzondere locatie heeft een gemeenschappelijke lounge, een tuin en accommodatie met airconditioning, een balkon (ook met zeezicht) en gratis wifi. De eigen badkamer is volledig uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. Ook beschikt ze over een terras waar ook wel yoga wordt gehouden.

De internationale luchthaven Sharm el-Sheikh ligt op 57 km van The Wind Farm.

Omgeving 

Dahab wordt ook wel een hippiedorpje genoemd dat aan het strand gelegen ligt. Het is een uur rijden (met bus of auto) vanaf Sharm el Sheikh. De reizigers die er komen, blijven meestal wat langer dan gedacht. Er is heel veel aanbod voor yoga en spirituele groei. Ook is het zo’n pittoresk dorpje met zoveel kunstwerken en galerijen.
Een uitgebreide keuze aan sfeervolle eetgelegenheden van vegan tot vis. In de avond zijn er live optreden en overdag in het weekend zijn er hippiemarktjes.

De energie die er hangt in Dahab maakt je heel laid back.

 

 

 

 

 

Begeleiders

Marcus
Een integratieve coach en ademwerktherapeut met een passie om cliënten te ondersteunen bij het loslaten van de lagen van beperking en weerstand die hun adem en vrijheid van zijn binden. Zijn belichaamde praktijk en aanwezigheid combineren de kunst en wetenschap van ademwerk en coaching om een ​​krachtig pad naar integratie te creëren, waarbij de adem fungeert als een brug tussen lichaam, geest, emoties, relaties en ziel. Marcus heeft een Advanced Certificate in Coaching Practice en is een Certified Transformational Breath® Group Leader, een student van Dan Brule’s Breath Mastery Fundamentals and Intensive-cursussen en een lid van het Executive Support Team van de International Breathwork Foundation (IBF). Hij heeft meer dan 15 jaar ademwerkervaring en heeft tijd doorgebracht bij het Esalen Institute en de IBF’s Global Inspiration Conference in Californië bijgewoond, waar hij best practices en geavanceerde technieken heeft geleerd en gedeeld met enkele van de toonaangevende ademwerkbeoefenaars over de hele wereld.

Mourad Samy
Geboren in Alexandrië in 1961. Half Egyptisch, half Belgisch ontdekte hij al heel vroeg dat hij van beide kanten herkend werd als afkomstig van de andere. Toen begon de zoektocht naar het zelf, de vraag “wie ben ik”! Hij las en beoefende veel filosofen, denkers en religies, en zorgde voor wat mensen bindt en in verband brengt met zichzelf, hun soortgenoten en wat ons doel op aarde is. Daarin vond hij veel antwoorden en enkele meesters als Lao Tseu en Karl Gustav Jung. Hij werkte en werkt nog steeds als orthodontist en homeopaat (afgestudeerd aan de Belgische School voor Homeopathie in 2015). Hij trouwde met een vrije Afrikaanse ziel met wie hij samen met drie andere kinderen een volwassen jongen en een meisje heeft. Alleen dit daagde zijn pad uit om de verborgen trans- generatieherinneringen te onthullen die hij verkende door middel van holo-energetische en holotrope praktijken en familieopstellingen. Hij doet momenteel mee aan de training compassievol onderzoek om een ​​betere luisteraar te zijn, hij weet dat onze weg altijd perfect te maken is. Aarzel niet om contact met hem op te nemen en uw ervaring met hem te delen.

Janna El Borno
Gecertificeerd in sound healing therapie met de Sound Therapist School, het beoefenen en onderwijzen van Hatha en vinyasa flow gecombineerd met een klankbad tijdens ontspanning.
Het ontdekken van Vedische kennis, yoga en vegetarisme in 2009 begon haar levensveranderende reis. 2011 was het jaar van het ontsnappen aan het stadsleven van Sint-Petersburg, Rusland, voor een trage, verbonden met de natuur, eenvoudige levensstijl van Dahab. Door 2 kinderen tot leven te brengen, werd de yogabeoefening regelmatig en dieper

en hielp haar om af te stemmen op de vibratie van het zelf om de balans tussen lichaam en geest te vinden. Door regelmatig te oefenen met lichaam en geest leert ze diep adem te halen, los te laten en te ontspannen, dingen los te laten, acceptatie en mededogen, en tegelijkertijd creativiteit en energie te stimuleren. Afgeronde/gecertificeerd met Sound Healing cursus in Sound Therapist School en begon tegelijkertijd met het geven van reguliere yogalessen, waarbij hatha yoga werd gecombineerd met klankbaden tijdens savasana. Ze wil deze transformerende en opbeurende ervaring met anderen delen en hoopt dat anderen na de sessie verfrist, opgeladen, gevoed en in balans zijn.

Conny
Osteopathie – Manipulatie van het zenuwstelsel – Cranio-sacraaltherapie – Triggerpoints
Een unieke set van veel gerichte handmatige en energetische technieken die pijn, disfunctie, ziekte en handicap aanpakken.Het doel van de behandeling is om te zoeken welk deel van het lichaam de beperking veroorzaakt die verantwoordelijk is voor de pijnlijke symptomen en deze beperking op te heffen.
De oorzaak van pijn is vaak niet te vinden in het gebied waar je die pijn voelt. Iemand met hartproblemen voelt bijvoorbeeld geen pijn aan het hart maar heeft wel een pijnlijke arm. De focus ligt dus op het hele lichaam.
Mensen met pijnklachten die al jaren met reguliere medicijnen worden behandeld, of mogelijk zelfs onnodig geopereerd zijn, moeten vaak helemaal van hun klachten verlost worden.

Iva
Iva komt uit Polen en is een massagetherapeut en genezer. Haar spirituele reis begon in 2004.  Direct nadat ze de grond van de Sinaï aanraakte en naar Dahab kwam, voelde ze dat ze haarzelf en de mensen om haar heen wilde leren kennen door middel van lichamelijke sensatie. Ze heeft vele massagecursussen gevolgd maar haar hart koos voor de Hawaiiaanse massage Lomi Lomi. Het is niet alleen fysieke ervaring om de spierpijn te verminderen, maar het gaat dieper en dieper. Het is een reis, een reis naar ons Ware Zelf, naar de Bron van ons bestaan ​​die Liefde, Licht, Vreugde, Overvloed en Gezondheid is.

Aurelia Weintz
Half Mauritiaans, half Duits, groeide op en studeerde in veel landen. Haar studies politieke wetenschappen aan de Amerikaanse universiteit van Parijs waren de aanleiding voor haar verhuizing naar Egypte, met name de Sinaï. Meer dan een jaar aan de Rode Zee wonen was een leven veranderende ervaring. Aurelia werkte in een Duits strandkamp en werkte samen met bedoeïenen, en als onderdeel van hun milieumandaat bouwde ze verschillende geodetische koepels. Haar interesse verlegde zich toen naar traditioneel handwerk, waar ze interesse kreeg in lokale tradities, ethische mode, waardoor ze door heel Egypte kon reizen. Aurelia’s constante behoefte om met nieuwe mensen in contact te komen, bracht haar naar Caïro, waar ze voor een lokale NGO werkte met jongeren op het gebied van milieu- en wetenschapseducatie in de buitenlucht. Ze begon haar reis als lerares/facilitator en maakte omgevingsleren leuk en boeiend voor kinderen. Als onderdeel van dit leerproces ontwikkelde Aurelia een tuin die voor educatieve doeleinden werd gebruikt, en begon aan weer een nieuwe ontdekkingsreis permacultuur. Haar kennis deed haar beseffen hoe belangrijk het voor Egypte was. Kort na de revolutie reisde Aurelia naar Jordanië om een ​​PDC bij te wonen en permacultuurprojecten in Palestina te bezoeken in een poging om de aanpassing aan droge gebieden te begrijpen. Ze werkte voor Nawaya, een grassroots-initiatief dat zich richt op het opleiden van kleinschalige boeren en het promoten van permacultuurconcepten bij geïnteresseerde stadsbewoners. Aurelia woont nu in Saint Katherine, Sinaï, waar ze trainingen heeft gegeven aan bedoeïenen, over permacultuurconcepten en zal haar vele interesses blijven combineren om een ​​wereld om haar heen te weven die waarde toevoegt en optimaliseert op lokale hulpbronnen.

Stefania Brodskaya
Een zanger met een ongewoon oprechte, zachte, helende stem, songwriter, mantrazanger, improvisator, geluidstherapeut, gids in de wereld van helende klank en natuurlijke stem, zangcoach, muze.

Programma

donderdag 17 februari:
13.00 uur: Aankomst bij het windpark & ​​inchecken
14.00 – 16.00 uur: Medische controle en welkomstgesprek
17.00 – 18.00 uur: Openingsceremonie, intentie instelling
18.30 uur: Licht diner
19.30 uur: Chanting meditatiesessie met Stephania

Vrijdag 18 februari:
09.00 – 10.30 uur: Ademwerk toolkit sessie met Marcus (energiserende techniek, evenwichtstechniek, ontspanningstechniek)
11.00 – 16.00 uur: Vrije tijd/begeleide activiteiten: strand- en zee-activiteiten, rusten, massagesessies of privésessies met begeleiders.
17.00 -19.00 uur: Zachte yoga-sessie met Janna gevolgd door een reis van geluidshealing

Zaterdag 19 februari:
08.00 – 10.00 uur: Gentle Yoga en Shavasana met klankhealing met Janna
10.00 – 17.00 uur: Vrije tijd/begeleide activiteiten: strand- en zee-activiteiten, rusten, massagesessies of privésessies met begeleiders.
17.30 – 19.30 uur: Ademwerk om lichaam, geest en emoties te ontgiften en te integreren met Marcus

Zondag 20 februari:
08.00 – 09.30 uur: Ademwerk toolkit sessie met Marcus (energetischere techniek, evenwichtstechniek, ontspanningstechniek)
09.30 – 14.30 uur: Vrije tijd/begeleide activiteiten: Strand- en zee-activiteiten, rusten, massagesessies of privésessies met begeleiders.
14.30 – 21.00 uur: Excursie naar Wadi Gunai, met zachte bewegingen, ademwerk om lichaam, geest en emoties te ontgiften en te integreren, klankhealing, geleide meditatie en bevrijdingsceremonie rond het vuur (een lijst met dingen verbranden om los te laten), gevolgd door kruidenthee, sappen, noten en soep om het vasten te verbreken.

Maandag 21 februari:
07.30 – 09.00 uur: Zachte yoga en shavasana met klankhealing met Janna
09.00- 10.00 uur: Ontbijtsmoothie, fruit, noten en yoghurt/Dr vitals
10.00 – 12.00 uur: Slotceremonie, deelkring en tips voor integratie in het dagelijks leven

Algemene opmerkingen

 • Voor de groepsreis minimaal 4 personen. Individueel is ook mogelijk
 • Zowel mannen als vrouwen
 • Overnachtingen zijn in gedeelde kamer (eigen kamer is mogelijk tegen meerprijs)
 • Let op: Visa naar Sharm el Sheikh is gratis voor 15 dagen
 • Spreektaal: Engels

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Retraite € 610,- p.p. (4 nachten). (Individuele optie: € ,- p.p.)
 • Dit bedrag is inclusief accommodatie, bovengenoemde maaltijden, transfer Sharm el Sheikh – Dahab (retour)
 • Inclusief alle bovengenoemde activiteiten
 • Exclusief retourvlucht Amsterdam – Sharm el Sheikh (+/- 135,-)
 • Exclusief reis-, annuleringsverzekering, pcr test (indien nodig) e.d.
 • Exclusief visa (bij verlenging na 15 dagen)
 • Aanmelden voor deze retraite kan onderaan deze pagina
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee
 • Overige: Deze retraite is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Er is geen kennis nodig van vasten, meditatie en yoga

Boek Waterfasting retraite

Waterfasting retreat Dahab, Egypte

Inschrijven voor de retraite. Voor ieder persoon die deelneemt een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs: 850,00 €
 • 0,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.