Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Detox & Yogic Healing Weekend

Zuiver je lichaam & energiebanen!

Een weekend waar je weer fris en fruitig van wordt. Detoxen is goed voor je hele systeem. Het zuivert je lichaam van overtollige ballast en afvalstoffen die je moe, futloos en humeurig maken. Na een reinigingsperiode inclusief 1 daagse sapvast en satvisch (harmoniserend) dieet, kun jij er weer even tegenaan!

 • Wat: Detoxweekend met yoga, helende reinigingsmethodieken, meditatie, pranayama, heart circling, sauna & infrarood, sapvast en harmoniserend dieet.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondagavond. 3-5 april / 20-22 november
 • Waar: Erve Veldink, Haarlo
 • Wat is het detox weekend niet: hele dag op de yogamat staan om asana’s te doen. Extreem dieten. Rondom de 1 daagse sapvast zal er een licht en satvisch dieet worden verzorgd.
 • Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
 • Kosten: € 345,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze yoga retraite is een goede voorbereiding op de yogaweekenden of de yogaweek. Of de verdiepende week in stilte.

Inleiding

“Ontdek het hart van yoga.”

Detoxen is hot. Je kunt het op diverse manieren doen. De essentie van een detox is het lichaam te reinigen van toxische stoffen zowel fysiek als ook energetisch en mentaal.

Satvische levensstijl

Tijdens deze detox leer je onder andere hoe je zelf een dagelijkse routine en levensstijl kan opbouwen die satvisch is – satva betekent neutraal, in harmonie met je ware natuur gebaseerd op de natuurlijke geneeswijzen van ayurveda. Wanneer je in balans bent, en een levensstijl leeft die natuurlijk is en past bij je originele constitutie (lichaamsbouw) zul je vitaal zijn en in balans.

Wat kun je verwachten bij het detox & yogic healing weekend

Leer reinigingstechnieken (kriya’s) die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse routine.

Zuiver & harmoniseer je energiesysteem (chakra’s) en energiebanen (nadi’s) met ademhalingstechnieken (pranayama) en leer werken met het licht van de ademhaling.

Activeer het zelf-genezend vermogen van het lichaam met yoga & meditatie.

Ontwikkel en versterk je lichaamsbewustzijn vanuit het 5 lichaamssysteem (kosha’s).

Leer je systeem zelf te balanceren door een routine te ontwikkelen die passend is bij jouw Dosha (originele constitutie) zoals bekend in Ayurveda.

Sapvasten

Deze detox retraite is inclusief 1 daagse sapvast. Dagelijks worden we gebombardeerd met toxines. Vele ervan komen van buitenaf ons systeem binnen, zoals alchohol, tabak, drugs, pesticiden, zware metalen en verwerkt voedsel, meditatie, chemicaliën, aluminium, persoonlijke verzorgingsproducten, afvalstoffen vanuit de lucht en het water etc. Het lichaam creëert zelf nog anderen toxines zoals bijvoorbeeld vrije radicalen en metabolisch afval.

Dit heeft een zeer belastend effect op je lichaam en je energievoorraad. Daarom is periodieke reiniging nodig om alle afvalstoffen af te voeren en je immuunsysteem en energieniveau een boost te geven en om ziekten te voorkomen.
Een van de makkelijkste en snelste methodes voor ontgiften is een sapvast. Een sapvast is een zuiverend dieet waarin je alleen rauwe groenten, fruitsap en water inneemt voor een korte periode.

Sapvasten heeft een enorm positieve impact op je gezondheid:

 • Het geeft je immuunsysteem een boost en bevordert ontgiften van het lichaam
 • Brengt de spijsvertering tot rust
 • Resulteert in het verminderen van drang om te eten
 • Geeft een stralende huid
 • Toename in energieniveau
 • Het is goed om 3 dagen voorafgaand aan de sapvastendag al af te bouwen met de inname van vlees, cafeïne, zuivel producten, geraffineerde suikers.

Sauna & Infrarood wellness ritueel

Elke dag is er een heerlijk wellness uur, waarin je gebruik kunt maken van de sauna en infrarood sauna om je systeem extra te supporten in het loslaten van alle afvalstoffen. Om te ontspannen in de diepgaande warme en jezelf te verzorgen met de weldadige werking van een dagelijks sauna ritueel.

Locatie yoga retreat

Ergens in de Achterhoek staat een monumentale boerderij. Op het erf scharrelen de kippen, eenden, pauwen en duiven. In de verte hoor je een koekoek, wielewaal, in de wei grazen paarden. Prachtige open plekken in het bos nodigen uit tot meditatie.

Erve Veldink is een boerderij met een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De huidige gebouwen zijn 120 jaar oud en vallen onder monumentenzorg. Ze staan aan de rand van het dorp Haarlo (bij Borculo) midden in het typische Achterhoekse coulisselandschap, met haar besloten karakter en schitterende doorkijkjes, waar stukken bos, weiland, akkers en beken elkaar afwisselen. Prachtig voor wandelingen, fietstochten en sterren kijken. Zwemmen kan ook in een mooi meertje vlakbij.

De boerderij wordt bewoond door een kleine woongemeenschap. Uitgangspunt hierbij is bewustzijn, werkelijk contact en leven vanuit je hart.

Tijdens het weekend betrekken we de groepsruimte en overnachten op de slaapzolder met gedeelde faciliteiten. 1 persoonskamers zijn beperkt mogelijk tegen meerprijs. Hiervoor kun je contact met ons opnemen.
Tijdens het weekend kun je ook gebruik maken van de wellness ruimte met de sauna en infrarood cabine voor een weldadige ontspanning.

Begeleiders

De begeleiders van deze yoga retraite zijn Mathijs Mulder en Esmé Ritstier.

Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoten ze hun opleiding in Mexico, waar ze hebben gewoond en het Hridaya Yoga Centrum hebben ondersteund achter de schermen. Zij brachten meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa.

Onderdeel van hun opleiding zijn meerdere reinigingsmethoden en periodes geweest, die erop gericht zijn lichaam en geest in balans te brengen en te onthechten van onbewuste gewoontepatronen. Sapvasten,  watervasten, het Oshawa bruine rijst dieet en inwendige yogic reinigingen met zout water hebben hen ervaringsdeskundigen gemaakt op dit gebied.

Vandaag integreren ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoeken zij

hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven.
Ze verdiepen de laatste 6 jaar hun beoefening onder het mentorschap van hun yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Coaching & Circle Facilitation. Met hun doorleefde ervaring maken zij de Detox & Yogic Healing Retraite een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.
Het geweldige team van Erve Veldink ondersteunt deze Detox & Yogic Healing Retraite.

Programma Detox & Yogic Healing Retraite

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood & soep
20.00: Introductie
21.00: Embodiment (releasing the karmic knots)
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Sap
10.00: Kriya Yoga Teaching
11:00: Sauna & Infrarood
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Sap
14.00: Rust
16.00: Yoga
17.30: Eigen ruimte
18.30: Sap
19:30: Yogic Healing Teaching
20.00: Hoger Heart Activatie
21.00: Rust

Zondag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Fruitontbijt (breken sapvast)
10.00: Balancing your Dosha met Ayurveda Teaching
11:00: Sauna & Infrarood
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Lichte lunch
14.00: Rust (slapen)
15.30: Eindoefening
16:30: Deelronde
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen aan deze detox & yogic healing retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn op een ruime slaapzolder met gedeelde sanitaire faciliteiten. Bedden zijn gescheiden met een houten schot aan voet en hoofdzijde.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze retraite zijn € 345,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief bed op de slaapzolder, 1 daagse sapvast, thee en alle teachings.
 • Tegen meerprijs is een eigen kamer of appartement mogelijk. Erve Veldink heeft ook een boomhut, finse kota en cocon om in te overnachten. Afhankelijk van het soort accommodatie is de prijs € 120 – 160 extra per weekend. Je kunt het appartement eventueel delen met 1 persoon en zo de kosten delen. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Extra overnachting na afloop van het weekend is mogelijk voor € 40 op basis van bed en ontbijt. Diner op dag van vertrek € 13,50 euro.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek Detox & Yogic Healing Weekend