Plek van persoonlijke groei en inspiratie

‘De kwaliteit van je ademhaling bepaalt de kwaliteit van je leven’

Eventjes helemaal niets moeten. Twee heerlijke dagen voor jezelf. Kom tot rust in deze retraite midden in de natuur. Ervaar de invloed van ademhaling en yoga op je systeem, je gedachten, je handelen en hoe je jezelf voelt. Kom weer thuis in jezelf.

Voel de levensenergie en kracht vanuit rust en ontspanning weer door je heen stromen.

Wat: Koningsdag retraite Adem en Yoga
Wanneer: 26 – 27 april 2021 (Mag i.v.m. Covid-19 helaas niet plaatsvinden)
                    26 – 27 april 2022
Waar: Centrum Heel en Al, Schoorl
Begeleiding: Linda Koeman
Ervaring: Linda assisteert retraites sinds 2015 en organiseert en geeft zelf retraites sinds 2017.
Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen.
Deelnemers: maximaal 18 deelnemers (i.v.m RIVM regelgeving maximaal 11 deelnemers)
Voor wie: voor iedereen die tot rust wil komen, meer wil weten over de invloed van de ademhaling en yoga, en oefeningen wil om thuis verder te gebruiken.
Kosten: €275,-
Aanmelden: zie hieronder
Overige: Persoonlijke aandacht, liefdevolle benadering en jou welzijn staan voorop

Wij volgen de RIVM Richtlijnen rondom Corona.

Yogaweekend op de Veluwe

Rustige houdingen die iedereen kan volgen

Over de Koningsdag retraite Adem en Yoga

De manier waarop we ademhalen heeft grote invloed heeft op ons. Op ons lichaam, op ons denken, hoe we reageren en hoe we ons voelen. Het heeft invloed op je hartslag, bloeddruk, spijsvertering, aantal gedachten, soort gedachten, angst, tevredenheid, hoeveel stress we ervaren en ontspanning.

We besteden echter maar weinig aandacht aan de ademhaling.

Wist je dat ruim 70% van de mensen verkeerd ademt? Ook als je denkt dat je goed ademt, gaat het in een onbewaakt ogenblik toch vaak niet goed. Te snel, te diep, te hoog of te oppervlakkig.

In deze retraite ga je met je ademhaling aan de slag. We doen oefeningen om je bewuster te maken van je ademhaling zodat je weet hoe jij op de automatische piloot ademt. Oefeningen om je buik te activeren, ademoefeningen om te ontspannen, een sterke focus te ontwikkelen of om meer energie te krijgen. Oefeningen die reinigend werken en we gebruiken de ademhaling om emoties te voelen, doorvoelen en los te laten.

De yoga-asana’s zorgen voor doorstroming van het lichaam. Je wordt op een rustige manier door alle oefeningen geleid met focus op de ademhaling. Ook zullen we veel oefeningen op het ritme van de ademhaling doen.

Om de tweede dag bewust en rustig te beginnen, zijn we tot en met het ontbijt in Stilte. Opstaan, samenkomen in de zaal, oefeningen met adem en yoga, we doen het in stilte. Ontbijten in stilte waardoor je meer proeft, meer bewust kunt zijn van alle sensaties die zich aandienen. Vanuit de stilte verbinding maken met jezelf, met je hart en met de ander.

Je gaat dit weekend naar huis met je ademhaling als anker.

Locatie Centrum Heel en Al

Op een prachtige locatie midden in de Schoorlse duinen en bossen ligt Centrum Heel en Al. Je bent hier echt midden in de natuur. Je hoort de vogels om je heen. Vanuit het uitkijkpunt 200 meter verderop kun je de zee zien, en met westenwind proef je de ziltheid van de zee in de lucht. De rustgevende sfeer, de natuurlijke en inspirerende omgeving zijn een ideale gelegenheid om tot jezelf te komen.

We hebben de beschikking over een mooie ruime retraitezaal met houten vloer en grote ramen uitkijkend naar het bos. Een fijne ruimte om te eten en een heerlijke relax ruimte met banken en kussens, waar je ontspannen je pauze of vrije tijd kunt doorbrengen. Het geheel is omringd door een mooie besloten tuin. Met mooi weer zullen we ook buiten in de besloten tuin enkele oefeningen doen.

Je verblijft met een of twee andere deelnemers op een meerpersoonskamer. Er zijn gedeelde badkamer faciliteiten. Om voldoende ruimte en afstand te kunnen houden, kunnen er maximaal 11 mensen deelnemen (normaal 18).

Omgeving 

Het weekend vindt plaats in Schoorl. Schoorl staat bekend om de Klimduin die in het centrum van Schoorl uitkomt. Dit gezellige dorp ligt aan de voet van de Schoorlse duinen, dit zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland. In het gebied worden naaldbomen, loofbomen, heide en verstuivingen afgewisseld. Een ideale omgeving om te wandelen en de natuur te ervaren.

Het eten

De overheerlijke vegetarische maaltijden worden bereid door Bianca Holvast van de Blije Keuken. Bianca is gewichtsconsulente en heeft haar lekkerste recepten gebundeld in een kookboek. Vaak zijn mensen die normaal vlees en vis eten verrast door het overheerlijke eten. Na de maaltijden is er karma yoga en helpen we mee de afwas.

Bereikbaarheid

Het centrum ligt midden in het bos, en is beperkt met de auto bereikbaar. Je kunt je spullen met de auto brengen, waarna je elders je kunt parkeren. Vanaf daar kun je door het bos of het dorp naar de locatie wandelen. Zo geniet je al van de omgeving voor de eigenlijke retraite begint!

Er is ruimte voor 1 andere auto om hier te parkeren. Na afloop van de retraite is het fijn als deze auto alle tassen naar de plek brengt, waar de andere auto’s geparkeerd zijn.

Begeleider

Linda Koeman

Linda is yogadocente, ademcoach, mindfulnesmeditatie leraar in opleiding en gecertificeerd instructeur in de Wim Hof-methode. Daarnaast heeft zij verdieping gevonden in een 10-daagse stilteretraite in vipassanameditatie en volgde zij een 35-daagse (en meerdere 21-daagse) ayurvedische lichaamsreiniging in de Indiase Himalaya. Linda creëert een authentieke, liefdevolle en veilige omgeving waardoor de activiteit die je bij haar volgt een onvergetelijke ervaring voor je wordt.

Linda heeft zich in India bekwaamd tot yogadocente. Deze traditionele Indiase yoga opleiding gaf haar een authentieke basis in alle facetten van yoga. De ademcoach opleiding volgde ze bij Herleva. De Wim Hof methode leerde zij nog van Wim Hof zelf, ze behoort tot de instructeurs van het eerste uur. Ten slotte volgt ze de Mindfulness Based Emotional intelligence opleiding (MBE) bij Human Potentials. Deze vorm van mindfulness richt zich vooral op het versterken van emotionele intelligentie, een van de belangrijkste eigenschappen voor emotionele en mentale veerkracht.

Programma 

Maandag 26 april 

9:30 – 10:30  Aankomst met koffie en thee
10:30 – 11:15  Introductie, leraar, programma, deelnemers
11:15 – 12:00  Bewust worden van je ademhaling
12:00 – 13:00  Yoga
13:00 – 14:00  Lunch
14:15 – 15:30  Stilte wandeling
16:00 – 17:00  Ademoefeningen en Ademreis
17:00 – 18:30  Yoga
18:30 – 19:30  Diner
19:30 – 20:30  Tijd voor jezelf
20:30 – 21:00  Deelcirkel
21:00 – 21:30  Yoga-nidra (droomslaap, diepe ontspanning)
21:30               Stilte in het slaapgebouw

Koningsdag 27 april

6:00                In stilte wakker worden met kruidenthee en kombucha
6:30 –   8:30  Yoga en Ademhaling in stilte
8:30 –   9:30  Ontbijt in stilte
  9:30 – 10:30  Spullen inpakken en wat tijd voor jezelf
10:30 – 11:30  Teaching
11:30 – 12:30  Ademoefeningen en meditatie
12:30 – 13:30  Lunch
14:00 – 15:00  Deelcirkel
15:30 – 17:00  Spullen naar auto en wandeling
17:00                Einde

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 11 mensen deelnemen aan dit Adem en Yoga weekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.
 • Na de maaltijden is er karma yoga en helpen we mee de afwas.

Meenemen

 • makkelijke loszittende kleding, zoals een joggingbroek of meditatiekleding, liefst in laagjes.
 • Dekentje of omslagdoek (zodat je bij sommige oefeningen niet afkoelt)
 • Aparte schoenen/pantoffels/slippers voor binnen. Buitenschoenen worden niet binnen gedragen.
 • Wandelschoenen
 • Toiletspullen
 • Handdoeken
 • Hoeslaken en dekbedovertrek (indien niet gehuurd)
 • Notitie boekje en pen
 • Open mind en vriendelijke houding

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze Koningsdagretraite Adem en Yoga bedragen €275,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief overnachting, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Eenpersoonskamer kan op aanvraag tegen een meerprijs van €35,- (5 kamers beschikbaar).
 • Lakenpakket €10,- euro (alleen indien vooraf aangegeven). Ter plekke af te rekenen.
 • Handdoeken zelf meenemen.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier hieronder.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Ga je mee en ervaar Ademruimte,  Ontspanning, Loslaten, Levensenergie

Koningsdagretraite Adem & Yoga

Inschrijven voor het yogaweekend. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Prijs:
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag (indien ziekte en aantoonbaar met doktersverklaring of sterfgeval)
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.