Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Seizoensgebonden (stilte)retraite in de natuur

Hoe kun je in de flow van het ritme van de seizoenen komen, zodat je meer met de natuur en je natuurlijke staat van zijn verbonden bent? Hoe kun je dicht bij jezelf en jouw eigen bron blijven? Door te (leren) leven en werken vanuit het ritme van de seizoenen, waarbij elk seizoen zijn eigen ritme en thema’s volgt: herfst- en winterretraites volgen de stilte en het vertragen in de natuur, de lente- en zomerretraites gaan over ontkiemen en in volle bloei staan.

 • Wat: retraite in je eigen huisje; retraite met meditaties, creatieve werkvormen, wandel coaching, lichaamswerk
 • Wanneer:
  Ashram: vr 18 – zo 20 november
  Duiventoren: vr 14 –  zo 16 oktober
  Hoevens: 7 t/m 13 november (week)
 • Waar: Loenen, Dorst, Alphen
 • Ervaring: niet vereist. De retraites zijn bestemd voor iedereen die wil voelen waar het voor hem/haar over mag gaan
 • Wat is de retraite niet: zwaar, moeilijk of ingewikkeld. Je komt vanuit lichtheid en ontspanning bij jouw eigen antwoorden uit
 • Deelnemers: afhankelijk van de locatie en kan variëren van minimaal vijf/zes tot maximaal tien tot vijftien deelnemers
 • Kosten:
  – Ashram in Loenen: weekend 395 euro/ midweek 450 euro
  – Duiventoren in Dorst: weekend 450 euro, eigen tent of camper 400 euro
  – Landgoed De Hoevens in Alphen: week 900 euro
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze retraite is een goede voorbereiding voor de stilteweek die in de winter plaatsvindt

Inleiding

“Breng je geest tot rust en de ziel zal spreken.” – Ma Jaya Sati

Door ons denken en de hoeveelheid dingen die we op een dag moeten doen raken we soms de verbinding met onszelf kwijt. We kunnen dit herstellen door even stil te staan, even weg van alle drukte en haast van de dagelijkse dingen. Je kunt opnieuw verbinding met jezelf maken door pas op de plaats te maken, met de stilte en de natuur als hulpbronnen. Begeleide meditaties, wandelingen en creatieve werkvormen kunnen bijdragen om van jouw denken naar jouw voelen te bewegen, zodat je vanuit dat (opnieuw) voelen uitkomt bij jouw eigen antwoorden en innerlijke weten.

Wat kan een weekend jou opleveren:
* Antwoorden uit jouw innerlijke bron
* Rust in jouw denken en weer kunnen voelen
* Balans
* Inzichten
* Inspiratie
* In alle rust en eenvoud een verblijf in de natuur

Alles is er al… Niets moet, alles mag. Drie dagen rust om te voelen en te ervaren waar jij op dit moment staat en waar je naartoe mag bewegen, zonder oordeel en in liefdevolle verbinding met jezelf, door in het ritme van het seizoen te ontspannen. Tijdens deze retraite bieden we jou, naast de al genoemde meditaties, creatieve werkvormen en wandelingen in de natuur, ook één op één coaching en rituelen. Er is een vaststaand programma, maar jouw eigen behoeften staan altijd voorop.

Seizoenthema’s
Lente: ontwaken en opengaan; vragen als: wat wil er bij mij ontkiemen, wat mag ik in de wereld zetten, waaraan mag ik vormgeven? (Dit is geen stilteretraite.)
Zomer: tot volle bloei komen; wat wil bij mij van binnen naar buiten komen om voluit aanwezig te kunnen zijn (Dit is geen stilteretraite.)
Herfst: tijd om in balans te komen en om de balans op te maken, te oogsten en te vertragen.
Winter: de nacht van het jaar is ingevallen. Wat wil ik loslaten, waarin en hoe ga ik verstillen, hoe integreer ik de rust in mij?

*** Listen to the silence, it has so much to say****

Over de retraite

In een retraite gaat het erom dat je vanuit vertrouwen, rust en stilte gaat ervaren wat er in en met jou gebeurt als je stopt met rennen om serieus ruimte te geven aan datgene wat er in jouw leven speelt.

Wil je aan de hectiek van alledag ontsnappen en even afstand nemen van het voor anderen zorgen?

Wil je pas op de plaats maken door bewust stil te staan bij de thema’s die in jouw leven spelen?

Ben jij iemand die ruimte voor en in zichzelf wil creëren? Voel je dat het nu tijd is voor verandering, maar weet je niet waar en met wat te beginnen?

Locaties 

De retraites worden op verschillende locaties gehouden, wat maakt dat zowel de duur van de retraite als de kosten uiteen kunnen lopen. Er zijn drie locaties:

* Een Ashram in Loenen. Deze ligt op een prachtige inspirerende plek met een heerlijke ‘bedding’. Er wordt voor ons gezorgd. Op deze locatie gebruiken we gezamenlijke slaapplaatsen en douches.

Retraite in de ashram

* Een vakantiehuis of houten tenten op camping ‘De Duiventoren’ te Dorst. De Duiventoren ligt op een heel mooi vakantieterrein, midden in de natuur. Je kunt er in een houten tent verblijven, maar een eigen tent of camper meenemen is ook mogelijk. In de winter verblijven we in het knusse vakantiehuis. Of je dan een kamer voor jezelf hebt of deze met een ander deelt, is afhankelijk van het aantal deelnemers.

huisje op De Duiventoren

 

 

 

 

 

* Een luxe vakantiehuis op Landgoed De Hoevens in Alphen. Dit is een groot vakantiehuis met 21 slaapplaatsen, 6 badkamers en een sauna. Hier beschik je over een eigen kamer.

Begeleider

Femke Noordijk is de afgelopen 25 jaar werkzaam geweest in de hulpverlening. Tien jaar geleden kwam ze tot de ontdekking dat naast de gespreksmethodieken ook de stilte, de natuur en meditatie zoveel te bieden hebben, vooral omdat deze je met eigen bron verbinden.

Femke vindt het belangrijk om jou de ruimte te bieden om op eigen kracht vanuit jouw denken naar jouw voelen te gaan, om daar jouw eigen antwoorden te vinden. Zij helpt je in rust en ruimte om contact met jezelf te maken en je door middel van de natuur, meditatie of een creatieve opdracht daarmee te verbinden. Vanuit jouw innerlijke weten, en de inzichten die daaruit kunnen voortkomen, helpt ze je om dit in het dagelijkse leven concreet vorm te geven.

Programma 

In de (week)enden wordt er gekeken naar wat op dat moment voor jou nodig is. Femke werkt vanuit haar intuïtie, in wisselwerking op en in verbinding met de deelnemers.

Hieronder een voorbeeld van hoe een weekendprogramma eruit kan zien.

Vrijdag

16:00-16:30 uur: aankomst, plek verkennen en je in je eigen huisje installeren
16:30-18:00 uur: kennismaking en uitleg
18:30-19:00 uur: maaltijd
20:00-22:00 uur: gezamenlijke opdracht
22:00 uur: bij droog weer kampvuur

Zaterdag
08:30-10:00 uur: ochtendwandeling/ coaching
10:30-11:30 uur: ontbijt
12:00-13:00 uur: gesprek
13:00-14:00 uur: gesprek
14:15-15:00 uur: lunch (uitleg van de opdracht, persoonlijk in te vullen tijd)
15:00-16:00 uur: gesprek
16:00-18:00 uur: persoonlijk in te vullen tijd
18:00-19:00 uur: maaltijd
19:00-20:00 uur: persoonlijk in te vullen tijd
20:00-22:00 uur: avondprogramma. Dit kan een ritueel of een creatieve
opdracht zijn.

Zondag
08:30-10:00 uur: lichaamswerk, ochtendwandeling
10:30-11:30 uur: ontbijt
11:30-12:00 uur: huisje leegmaken
12:00-13:00 uur: laatste opdracht; schrijfopdracht
13:00-14:00 uur: afsluiting. Evaluatie: hoe ga je naar huis?

Algemene opmerkingen

 • Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie en kan variëren van minimaal vijf/zes tot maximaal tien tot vijftien deelnemers.
 • Zowel mannen als vrouwen.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze retraite zijn:
  – Ashram in Loenen: weekend 395 euro/ midweek 450 euro.
  – Duiventoren in Dorst: weekend 450 euro, eigen tent of camper 400 euro.
  – Landgoed De Hoevens in Alphen: week 900 euro.
 • Deze bedragen zijn inclusief verblijf, lakenpakket en opgemaakt bed, alle maaltijden, thee en koffie, faciliteiten, de begeleiding en coaching en de te gebruiken materialen. Handdoeken dien je zelf mee te nemen.
 • Aanmelden voor de retraite kan via het formulier onderaan.
 • Let op: je aanmelding is pas definitief wanneer het verschuldigde bedrag op mijn rekening staat. Zorg dus dat je op tijd betaalt!

Boek deze (stilte) retraite

Natuur (Stilte) Retraite

Inschrijven voor de (stilte) retraite. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de betalingslink. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.