Yoga weekend in de Achterhoek met meditatie
Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Verrijk je leven met yoga

Yoga is al zo oud als mensenheugenis en is alom bekend om haar geneeskrachtige werking op je gezondheid, balans en welbevinden. Tijdens dit yogaweekend maak je kennis met alle facetten van yoga in haar authentieke betekenis. De wijsheid van yoga is van generatie tot generatie doorgegeven, haar geheimen gekoesterd, zodat wij hier vandaag de dag nog steeds dankbaar de vruchten van mogen ontvangen en toepassen in ons dagelijks leven.

Het yogaweekend is ontworpen met als doel om je een betekenisvolle ervaring mee te geven van hoe yoga jouw leven vandaag kan verrijken door te leven met een open hart.

“Wanneer het hart er klaar voor is, zal vrede je vinden.” – Sahajananda

 • Wat: yogaweekend; retraite met yoga, meditatie, aandacht, spiritualiteit, bewustzijn, ademwerk en heart circling.
 • Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondagavond. 21-23 februari / 5-7 juni/  25-27 september
 • Waar: Erve Veldink, Haarlo
 • Ervaring: wij organiseren yoga, meditatie en stilteweekenden sinds 2013. Tevens organiseren we stilteweken met yoga. Dit yogaweekend organiseren we 3x per jaar.
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van yoga, spiritualiteit en bewustzijn komen aan bod.
 • Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
 • Kosten: € 295,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze yoga retraite is een goede voorbereiding op de stilteweekenden of de stilteweek. Vind je dit nog een stap te ver, maar ben je wel nieuwsgierig, begin dan met een stiltedag om te proeven of dit je beoefening kan inspireren.

Inleiding

“Ontdek het hart van yoga.”

Dit yoga weekend is niet zoals alle anderen yogaweekenden, omdat het niet alleen het fysieke lichaam betrekt in de beoefening, maar het hele wezen – fysiek, energetisch, mentaal, intellectueel en spiritueel. Tijdens dit weekend maak je dan ook kennis met alle facetten van yoga zoals deze terug te vinden zijn in de klassieke Yoga Sutra’s van Patanjali, Yoga Pradipika en ook worden er elementen van Advaita Vedanta, Suffisme, Boeddhisme en Tantra belicht.

De stijl van de fysieke asana’s vindt haar wortels in Hridaya Hatha Yoga, een contemplatieve stijl van hatha yoga. Het richt zich niet alleen op het zuiveren van het fysieke en de energetische lichamen. Het ontwikkelt ook aandacht en lichaamsbewustzijn vanuit het fysieke lichaam naar de meer subtiele lichamen. De asana’s bereiden je langzaam voor op een diepe ontspanning van het gehele fysiek-energetische systeem en gaan over in meditatie.

Het fysieke lichaam en yoga

“Breng de krachten van het heilig hart samen met de energieën van het lichaam en je zult in staat zijn alles te transformeren.” – Pierre Teilhard de Chardin

Het fysieke lichaam is een ingenieus instrument die je helpt te functioneren in de wereld. Door de asana (yoga poses) beoefening, laat je je lichaam tot leven komen en vibreren op diverse manieren, zoals dit ook gebeurt met een muziekinstrument. Wanneer het lichaam en de energieën in harmonie zijn, breng je dit ook in je dagelijks leven. Waardoor er meer balans is en je meer van het leven kunt genieten.

Yoga helpt je een nieuwe vriendschap te ontwikkelen met jezelf, anderen, de wereld en het leven zelf. De oefeningen zijn meditatief van aard en focussen op ontspanning. Geschikt voor beginners en ook de meer ervaren yoga beoefenaars.

Over het yoga weekend

Het yoga weekend is een mini retraite, waarin je de helende kracht ervaart van yoga in verbinding met het hart. Je merkt de heilzame werking van vertragen en het even stilstaan bij wat je door het leven beweegt. Het is het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht vanuit je hoofd, te zakken in je hart. Waardoor je meer in voeling komt met je authentieke zelf. Je leert zo gewoontepatronen, verwachtingen en oordelen te doorzien en om te buigen tot inspiratie, waarmee je je dagelijks leven kan inrichten op een manier die ondersteunend is aan jouw groei als mens op dit moment.

Er is naast yoga (asana), aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dhyana).  Hiernaast zullen er oefeningen zijn die ruimte bieden om als groep te reflecteren en verbinden door middel van Heart Circling. Het yogaweekend is een plek waar je helemaal jezelf mag zijn en je jezelf kan voeden met inspiratie die je leven verrijkt.

Locatie yoga retreat

Ergens in de Achterhoek staat een monumentale boerderij. Op het erf scharrelen de kippen, eenden, pauwen en duiven. In de verte hoor je een koekoek, wielewaal, in de wei grazen paarden. Prachtige open plekken in het bos nodigen uit tot meditatie.

Erve Veldink is een boerderij met een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De huidige gebouwen zijn 120 jaar oud en vallen onder monumentenzorg. Ze staan aan de rand van het dorp Haarlo (bij Borculo) midden in het typische Achterhoekse coulisselandschap, met haar besloten karakter en schitterende doorkijkjes, waar stukken bos, weiland, akkers en beken elkaar afwisselen. Prachtig voor wandelingen, fietstochten en sterren kijken. Zwemmen kan ook in een mooi meertje vlakbij.

De boerderij wordt bewoond door een kleine woongemeenschap. Uitgangspunt hierbij is bewustzijn, werkelijk contact en leven vanuit je hart.

Tijdens het weekend betrekken we de groepsruimte en overnachten op de slaapzolder met gedeelde faciliteiten. 1 persoonskamers zijn beperkt mogelijk tegen meerprijs. Hiervoor kun je contact met ons opnemen.
Tijdens het weekend kun je ook gebruik maken van de wellness ruimte met de sauna en infrarood cabine voor een weldadige ontspanning.

Begeleiders

De begeleiders van deze yoga retraite zijn Mathijs Mulder en Esmé Ritstier. Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoten ze hun opleiding in Mexico, waar ze hebben gewoond en het Hridaya Yoga Centrum hebben ondersteund achter de schermen. Zij brachten meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa. Vandaag integreren ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoeken zij hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven.
Ze verdiepen de laatste 6 jaar hun beoefening onder het mentorschap van hun yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Circle Facilitation.  Met hun doorleefde ervaring maken zij het yogaweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Programma yoga retraite

Yoga is de reis van jezelf, door jezelf, naar jezelf.¨ – Bhagavad Gita

De vroege ochtend is een ideaal moment om het lichaam te ontwaken, wanneer de wereld nog slaapt en de energie rustig is, ook in je hoofd. Gedurende de dag laat het programma diverse rust momenten, met in de middag een lange rustpauze, om lekker uit te rusten en alle zielenroerselen, mijmeringen en nieuwe indrukken te laten bezinken.

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood & soep
20.00: Introductie
21.00: Droom Yoga Nidra
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Ontbijt
10.00: Yoga Teaching
11:00: Heart Circle
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Warme maaltijd
14.00: Rust
16.00: Yoga
17.30: Eigen ruimte
18.30: Soep en brood
19:30: Yoga Teaching
20.00: Yoga Nidra
21.00: Rust

Zondag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Ontbijt
10.00: Yoga Teaching
11:00: Heart Circle
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
15.30: Eindoefening
16:30: Deelronde
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen aan deze yoga retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn op een ruime slaapzolder met gedeelde sanitaire faciliteiten. Bedden zijn gescheiden met een houten schot aan voet en hoofdzijde.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn € 295,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief bed op de slaapzolder, vegetarische maaltijden, thee en alle teachings.
 • Tegen meerprijs is een eigen kamer of appartement mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Gebruik van de wellness ruimte € 12,50 per keer.
 • Extra overnachting na afloop van het weekend is mogelijk voor € 40 op basis van bed en ontbijt. Diner op dag van vertrek € 13,50 euro.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek yogaweekend

Inschrijven voor het yogaweekend. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • Prijs: 295,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag (indien ziekte en aantoonbaar met doktersverklaring of sterfgeval)
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0

Your Cart