Yoga weekend op de Veluwe midden in de natuur, een mooi retreat
Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Heb je behoefte aan meer inspiratie en bezieling? Wil je bewuster in contact staan met je eigen ritme en het ritme van de natuur? De Eendaagse Yoga Retraite geeft je energie maar ook inzicht en informatie over het duurzaam gebruik hiervan. Je beleeft hoe jij je kan afstemmen op de tijd van het jaar. Met verschillende technieken creëren wij een ervaring die je voedt en balanceert.

 • Wat: Dag retraite met yoga, meditatie, adem, dans, klank healing, veganistisch glutenvrij eten.
 • Wanneer: Zondag 26 januari 2020.
 • Waar: Stadsoase Naar Zee op IJburg, Amsterdam.
 • Ervaring: Anne geeft yoga retraites sinds 2011.
 • Deelnemers: Minimaal 8 tot maximaal 15 deelnemers.
 • Kosten: € 115,- inclusief btw
 • Aanmelden: Onder aan pagina.
 • Overige: Deze retraite kan je ook als integraal onderdeel van een reeks van eendaagse retraites gevolgen.

Inleiding

Onze beleving van tijd wordt steeds sneller, de druk neemt toe en veranderingen volgen elkaar in een rap tempo op. Onze ervaring van balans is hierdoor aan het evolueren tot een up-beat dans; invoelingsvermogen en momenten van afstemming zijn nodig om in het ritme te blijven. De schoonheid die wij in deze dans steeds meer kunnen ontdekken is de ervaring van ‘perfecte timing’. De eendaagse yoga retraite brengt je op verschillende manieren in contact en interactie met de kwaliteiten van het moment en hetgeen in jou leeft. Hierdoor kan jij je centreren, voeden en net als een kunstenaar je authentieke bezieling eraan toevoegen.

Yoga

De yogavorm die wij tijdens deze dag voornamelijk gaan beoefenen is Kundalini Yoga. Deze vorm maakt gebruik van houdingen, ritmische bewegingen, adem, meditatie en zang. De verschillende facetten komen samen in een stromend geheel om het thema van de dag in een fysieke, emotionele en mentale ervaring te vertalen.

De dag

Op deze dag retraite geven wij aandacht aan communicatie. Wij openen en verbinden de verschillende interne communicatienetwerken met yoga. Wij stemmen alles op elkaar af en richten de energie met adem en meditatie. Verder ga je beleven hoe je op een actieve wijze vertrouwen kan kweken als basis van een authentieke communicatie. Met de klank healing geven wij ruimte om alle informatie te integreren en overbodige spanning af te voeren.

Locatie en omgeving retraite

De dag retraite vindt plaats in ‘Stadsoase Naar Zee’.
De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en met openbaar vervoer. Parkeren is hier op zondag gratis. Vanuit Amsterdam Centraal pak je tram 26 tot Diemerparklaan. De ruimte is gevestigd aan een kade die uitkijkt op het Markermeer. In de pauze kan je makkelijk uitwaaien door op de promenade langs het water te lopen of naar het vlakbij gelegen stadsstrand te gaan.

Begeleider

De begeleidster van deze yoga retraite is Anne Kittelmann. De Klank Healing wordt gegeven door Veronica Schwegman.

Anne: Door een plotselinge Kundalini ontwaking ca 17 jaar geleden verschoof haar waarneming naar het energielichaam. Ze begon zich op Kundalini Yoga te concentreren om haar nieuwe beleving te leren beheren. Naast de opleidingen die ze heeft genoten, is haar eigen ervaring de voornaamste bron waarvan uit ze deelt en lesgeeft. Met muziek en korte aanwijzingen neemt ze je mee in een beleving van adem, beweging en verstilling van geest om je met het grotere netwerk te verbinden en je energie vanuit een diepere bron te laten stromen. Ze gebruikt onder andere de positie van de zon, de maan en andere hemellichamen voor informatie en afstemming. Deze vertaalt ze middels de yoga in een collectieve ervaring. Sinds 2008 geeft ze yogasessies in verbinding met de natuurlijke ritmes. Verder geeft ze hierover workshops, retraites en individuele (jaar)trajecten. Ook geeft ze yoga voor duurzaam energiegebruik aan dansers en performers op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Onlangs is ze begonnen met het maken van een werkboek over ‘afgestemd leven voor duurzame energiegebruik’

Voor Veronica is de gong een brug naar hogere dimensies en haar manier om liefde te delen. In deze tijden krijgen wij veel prikkels binnen. De werkdruk is hoog, veel mensen hebben weinig ademruimte in hun leven ingebouwd. Klank healing en klank ontspanning kan helpen om balans te brengen. De onrust wordt door de klank van je af gespoeld en je systeem wordt opnieuw gestemd. Je stemt je af op je natuurlijke harmonie.

 

Programma yoga retraite

09.00: Inloop
09.30: Kennismaking, toelichting thema + energie van het moment, intenties zetten
10.30: Yoga en dans om het lichaam te openen en energie op te wekken
11.30: Meditatie om energie te richten + ontspanning
12.00: Intuïtieve communicatie
12:30: Lunch + pauze om te verbinden, reflecteren, rusten of wandelen
14.00: Verdere afstemming op het thema en de energie van het moment
14:15: Yoga, adem en zingen om de energie te laten stromen en vorm te geven
15.30: Klank healing
16.30: Deelcirkel
17.00: Einde dag

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen circa 15 mensen deelnemen aan deze eendaagse yoga retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Neem loszittende kleding mee, zoals een joggingbroek of yogakleding. Neem bij voorkeur ook een drinkfles mee (om omvallende glazen te voorkomen).
 • Yogamatten, kussens, dekens en schapenvachten zijn aanwezig.
 • Er is de hele dag thee en fruit aanwezig.
 • Het eten is biologisch, veganistisch en glutenvrij.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze yoga mini retraite bedragen €115,- p.p.
 • Dit bedrag is inclusief veganistische lunch + snack, thee en fruit.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier hieronder.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek yoga dag retraite

Inschrijven voor de dag retraite. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mailadres verzonden worden.

Yoga mini retraite

 • Prijs: 115,00 €
  Inclusief veganistische lunch + snack, thee en fruit
 • 0,00 €
0

Your Cart