Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Yoga heeft nog meer te bieden dan houdingen op een matje. Ervaar het tijdens dit yoga weekend op de Veluwe, georganiseerd door Bezielen. Maak op diep niveau kennis met jezelf en leer in de praktijk te leven met aandacht.

Zie hoe in dit weekend meditatie, yoga en mindfulness samenkomen. Het legt de kiem voor een duurzame, gezonde relatie met jezelf en je omgeving.

 • Wat: yoga-, meditatie- en mindfulnessweekend; retraite met yoga, meditatie, mindfulness en deelnemen aan het leven in de ashram. Bekijk ook de Yogaretraite folder
 • Wanneer: van vrijdag tot en met zondag
  Data: 12 -14 augustus (NOG 1 PLEKJE BESCHIKBAAR) / 30 sept –  oktober* / 21 – 23 oktober
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen / *Tibetaans Klooster Maitreya in Loenen
 • Ervaring: wij organiseren dit weekend 6 keer per jaar, al sinds 2007
 • Wat is het weekend niet: hele dag actief op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van yoga komen aan bod
 • Deelnemers: ca. 16 deelnemers (gemengd).
 • Kosten: €345,- p.p. / *€395,- p.p.
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze yoga retraite is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die wij ieder jaar organiseren.

 Yogaweekend op de Veluwe

Rustige houdingen die iedereen kan volgen

Inleiding

We zijn in het westers leven niet meer gewend de stem van ons hart te volgen. Onze geest overschreeuwt het gefluister van het hart. We reageren vanuit onze oordelen en verwachtingen. Ga op dit yoga weekend een open ontmoeting met jezelf aan.

Aangeleerde patronen worden inzichtelijk gemaakt, zodat je liefde kunt toelaten. Met jouw inzet wordt het een spirituele ervaring die diep doorwerkt.

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram
Yoga weekend: rust in de tuin

Over het yoga weekend

Op deze korte yoga retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken.

We trainen in yoga, oftewel eenwording. Dit doen we door het verkennen van de acht stappen zoals door Patanjali opgeschreven in de yoga-sutra’s: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Onze tocht verloopt dus niet alleen via asanas (houdingen). Er is ook ruim aandacht voor de andere onderdelen van yoga: zelfobservatie (nyama), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dhyana). Naast de yoga die we beoefenen spelen de ashramactiviteiten een rol in het yogaweekend.

Lichaam, geest, hart en ziel: ze komen alle aan bod.

Locatie yoga retreat

Het yogaweekend vindt plaats in de ashram Sada Shava Dham in Loenen (Gelderland).

Bekijk hier deze video om een beeld te krijgen van het weekend

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

De afgelopen jaren werd het complex uitgebreid met onder meer een grotere tempel. Dit was mede dankzij de hulp van deelnemers aan onze weekenden, die met karma yoga hun steentje bijdroegen.

We nemen tijdens deze yoga retreat deel aan een aantal vaste kloosteractiviteiten. Een voorbeeld is de havan (meditatie bij het vuur), de aarti (meditatie met mantra’s) en karma yoga. Dit bestaat uit fysiek werk op de ashram: helpen met koken en werk in de kruiden- en moestuin. Doel van karma yoga is om via de activiteit tot meditatie te komen.

Ook goed om te weten: we delen de dag in tweeën, zodat ‘s middags rust genomen kan worden. Je bent altijd welkom je eigen gang te gaan, zolang je rekening houdt met de rust op de ashram. Sla je een workshop of de meditatie liever een keer over, dan is dit geen enkel probleem. In overleg kun je van het programma afwijken.

Omgeving yoga weekend

De lokatie van het yoga weekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos. Uiteraard zullen we hier ook gaan wandelen. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Daarnaast is een bezienswaardigheid de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Yogaweekend

Begeleider & team

Linda Koeman

Linda is yogadocente en gecertificeerd instructeur in de Wim Hof-methode. Daarnaast heeft zij verdieping gevonden in een 10-daagse stilteretraite in vipassanameditatie en volgde zij een 21-daagse ayurvedische lichaamsreiniging in de Indiase Himalaya. Linda creëert een authentieke, liefdevolle en veilige omgeving waardoor de activiteit die je bij haar volgt een onvergetelijke ervaring voor je wordt.

Linda heeft zich in India bekwaamd tot yogadocente. Deze traditionele Indiase yoga opleiding gaf haar een authentieke basis in alle facetten van yoga. In combinatie met de vele inzichten die de 10-daagse stilte retraite in vipassana meditatie haar gaf, geeft dit een waardevolle verdieping.

Marjolein Groen heeft als missie mensen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Jezelf leren kennen en je ervoor openstellen is de eerste stap. Door eigen ervaring, is Marjolein gepassioneerd en gedreven om deze kennis en ervaring met creativiteit en afwisseling te delen en over te brengen met de persoonlijke aandacht die daarbij past.
Vanuit compassie, begrip, maar ook door eigen ervaring kan zij anderen helpen in verschillende processen die leiden tot jezelf verbinden met wie je werkelijk bent.

Marjolein Groen

Al van jongs af aan is Marjolein gefascineerd door bewegen. Ze heeft van alles gedaan. Van turnen, zwemmen, streetdance tot aan skydiven en skiën. Totdat ze aankwam bij yoga en het spirituele gedeelte toegevoegd werd; bewust zijn van lichaam en geest. Ze heeft een Poweryoga-opleiding gedaan, de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Practitioner en Master. Hierna volgde ze de tweejarige Yogadocen­tenoplei­d­ing (Yoga Alliance 500 uur).

Anjanidebie is dochter, zus(je) moeder en oma. Haar roots liggen in India en ze kwam als 1-jarige naar Nederland. Dankzij haar geweldige ouders heeft ze als kind kennis mogen maken met het pad van Yoga. Op 7-jarige leeftijd leerde ze voor het eerst een Guru kennen en daar was het zaadje al geplant.

In 1979 kwam er een Guru en organiseerde een yoga kamp. Daar leerden ze als eerste Dhyana (mediteren) en Pranayama (adem), voor Anjani nu nog steeds de meest belangrijke onderdelen van het 8-voudige pad van Patanjali.

Jaren later begon ze in 2005 met mijn allereerste yogadocenten opleiding en kwam veel meer met het fysieke gedeelte van yoga in contact. Door middel van o.a. Yoga en Meditatie lessen, workshops, cursussen en de yoga docenten opleiding draagt ze graag haar  kennis en ervaring over aan anderen. Zelf beoefent ze af en aan al jarenlang Yoga en Meditatie en doet dat nog steeds met veel plezier en liefde. Nog steeds is er heel veel te leren. Elke keer ontdekt ze een nieuwe laag, een diepere betekenis. Yoga, Dhyana en Pranayama is een belangrijk onderdeel van haar leven geworden en heeft haar gevormd tot de persoon die ze nu is.

Het geweldige team van de ashram ondersteunt deze yoga-, meditatie- en mindfulnessretraite.

Programma yoga retraite

We staan op tijd op, zodat we ruim de tijd hebben. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch.

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Soep met brood
20.00: Introductie
21.00: Yoga Nidra (droom meditatie / aandacht voor het slapen gaan)
22.00: Rust

ruimte waar we bij elkaar komen

Zaterdag
06.30: Wakker worden met kruidenthee
07.00: Yoga asana’s
08.00: Pranayama (adems- en lichaamswerk)
08.30: Meditatie
09.00: Ontbijt
10.30: Karma Yoga (onbaatzuchtig helpen in de ashram; actieve meditatie
12.30: (Stilte)wandeling in het bos (optioneel)
13.30: Warme lunch
14.00: Middagrust
16.00: Rustig wakker worden met aandacht voor je lichaam
16.30: Deelcirkel (ervaringen uitwisselen)
18.00: Thee & tijd voor jezelf
19.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
20.00: Soep met brood
21.15: Droom meditatie (yoga nidra / aandacht voor het slapen gaan)
22.00: RustYogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram: de slaapkamers

Zondag
05.30: Wakker worden met kruidenthee 
06.00: Pranayama (adems- en lichaamswerk) en yoga asana’s
06.30: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.30: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.15: Ontbijt
10.30: Karma Yoga (onbaatzuchtig helpen in de ashram)
12.30: (Stilte)wandeling in het bos (optioneel)
13.30: Warme lunch
14.00: Korte middagrust
15.00: Yoga asana’s
16:00: Deelcirkel (ervaringen uitwisselen)
17.00: Afsluiten, kamer netjes achterlaten en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zeventien mensen deelnemen aan de yoga retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met (een) andere deelnemer(s).
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.
 • Doe loszittende kleding aan: een joggingbroek of yogakleren, en neem een omslagdoek mee voor in het klooster en pantoffels.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Geniet ervan!

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze yoga retraite zijn €345,- p.p. bij de ashram en €395,- p.p. bij het Tibetaans klooster.
 • Dit bedrag is inclusief onderdak, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na afloop van het weekend is mogelijk, kosten zijn: Ashram €55,- p.p. / Tibetaans klooster €90,- (eenpersoonskamer) inclusief ontbijt.
 • Bij het Tibetaans klooster heb je een eigen badkamer ter beschikking. Een eenpersoonskamer is hier mogelijk tegen een meerprijs van €50,- (op basis van beschikbaarheid)
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Lakenset kan gehuurd worden voor 7,50 euro, handdoek zelf meenemen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek yogaweekend

Yogaweekend

Inschrijven voor het yogaweekend. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • i.v.m. indeling kamers
 • DD slash MM slash JJJJ
  i.v.m. indeling kamers
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag (indien ziekte en aantoonbaar met doktersverklaring of sterfgeval)
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.