Yoga weekend op de Veluwe midden in de natuur, een mooi retreat
Op dit moment zijn geen evenementen

Yoga heeft nog meer te bieden dan houdingen op een matje. Ervaar het tijdens dit yoga weekend op de Veluwe, georganiseerd door Bezielen Academy. Maak op diep niveau kennis met jezelf en leer in de praktijk te leven met aandacht.

 • Wat: yoga weekend; retraite met yoga, meditatie, mindfulness en deelnemen aan het leven in de ashram. Bekijk ook de Yogaretraite folder
 • Wanneer: van vrijdag tot en met zondag.
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
 • Ervaring: wij organiseren dit weekend 6 keer per jaar, al sinds 2007
 • Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van yoga komen aan bod
 • Deelnemers: ca. 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
 • Kosten: €275,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: deze yoga retraite is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die wij ieder jaar organiseren.
Yogaweekend op de Veluwe
Rustige houdingen die iedereen kan volgen

Inleiding

We zijn in het westers leven niet meer gewend de stem van ons hart te volgen. Onze geest overschreeuwt het gefluister van het hart. We reageren vanuit onze oordelen en verwachtingen. Ga op dit yoga weekend een open ontmoeting met jezelf aan.

Aangeleerde patronen worden inzichtelijk gemaakt, zodat je liefde kunt toelaten. Met jouw inzet wordt het een spirituele ervaring die diep doorwerkt.

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram
Yoga weekend: rust in de tuin

Over het yoga weekend

Op deze korte yoga retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken.

We trainen in yoga, oftewel eenwording. Dit doen we door het verkennen van de acht stappen zoals door Patanjali opgeschreven in de yoga-sutra’s: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Onze tocht verloopt dus niet alleen via asanas (houdingen). Er is ook ruim aandacht voor de andere onderdelen van yoga: zelfobservatie (nyama), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dhyana). Naast de yoga die we beoefenen spelen de ashramactiviteiten een rol in het yogaweekend.

Lichaam, geest, hart en ziel: ze komen alle aan bod.

Locatie yoga retreat

Het yogaweekend vindt plaats in de vedische ashram, Sada Shiva Dham in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji. Deze leraar verscheen in 1970 in een grot in het noorden van India. Tot zijn dood in 1984 predikte hij zijn meest elementaire boodschap: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

De afgelopen jaren werd het complex uitgebreid met onder meer een grotere tempel. Dit was mede dankzij de hulp van deelnemers aan onze weekenden, die met karma yoga hun steentje bijdroegen.

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram
Yoga weekend bij Sada shiva Dham Ashram

We nemen tijdens deze yoga retreat deel aan een aantal vaste kloosteractiviteiten. Een voorbeeld is de havan (meditatie bij het vuur), de aarti (meditatie met mantra’s) en karma yoga. Dit bestaat uit fysiek werk op de ashram: helpen met koken en werk in de kruiden- en moestuin. Doel van karma yoga is om via de activiteit tot meditatie te komen.

Mantra gezongen met de groep:

Ook goed om te weten: we delen de dag in tweeën, zodat ’s middags rust genomen kan worden. Je bent altijd welkom je eigen gang te gaan, zolang je rekening houdt met de rust op de ashram. Sla je een workshop of de meditatie liever een keer over, dan is dit geen enkel probleem. In overleg kun je van het programma afwijken.

Omgeving yoga weekend

De lokatie van het yoga weekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos. Uiteraard zullen we hier ook gaan wandelen. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Daarnaast is een bezienswaardigheid de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram

Begeleiders & team

De begeleider van deze yoga retraite is Mario van den Bree (Swami Prem Vijay is zijn monniksnaam). Mario wordt hierbij ondersteund door Linda koeman. Hun jarenlange ervaring in het lesgeven en het begeleiden van groepsprocessen maakt het yoga weekend compleet. Het geweldige team van de ashram ondersteunt deze yoga retreat.

Programma yoga retraite

We staan op tijd op, zodat we ruim de tijd hebben. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch kom je toch aan 9 uur slapen op een dag.

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram op de Veluwe - Vegetarische maaltijden, heerlijk vers gemaakt
Yoga retraite: vegetarische maaltijden, heerlijk vers gemaakt

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood & soep
20.00: Introductie
21.00: Teaching yoga
22.00: Rust

Zaterdag
05.30: Opstaan en kruidenwater (voor orgaanreiniging)
06.00: Pranayama en asana yoga
07:00: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.45: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.00: Ontbijt
10.30: Karma yoga (actieve meditaties in tuin)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
16.00: Yogateaching
17.00: Asana yoga
18.30: Thee
19.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
20.00: Avondbrood
21.00: Teaching & meditatie
22.00: Rust

Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram: de slaapkamers
Yoga retraite: de slaapkamers

Zondag
05.30: Opstaan en kruidenwater
06.00: Pranayama en asana yoga
07:00: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.45: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.00: Ontbijt
10.30: Karma yoga (actieve meditaties in en om het huis)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
15.00: Asana yoga
16:00 Teaching
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Wetenschappelijk onderzoek

Bezielen Academy werkt bij dit yogaweekend samen met de Universiteit van Maastricht, dat een internationaal (Engelstalig) onderzoek uitvoert naar verschillende staten van bewustzijn. Het onderzoek bestaat uit online vragenlijsten en taken vooraf, tijdens en na afloop van het weekend. Totale duur is ongeveer 1,5 uur. Op zondag tijdens het weekend zal het onderzoeksteam de studie toelichten. Yogaweekend / yoga weekend / yoga retraite / yoga retreat bij Sada shiva Dham Ashram: onderzoek door Maastricht University

Wil je meedoen aan deze belangwekkende studie? Meld je dan aan (ruim) voordat de retraite begint. Deelname is vrijblijvend en verstrekte en vergaarde gegevens worden anoniem en discreet verwerkt. Na afloop kunnen deelnemers persoonlijke statistieken inzien.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit yoga retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.
 • Doe loszittende kleding aan: een joggingbroek of yogakleren, en neem een omslagdoek mee voor in het klooster en pantoffels.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Geniet ervan!

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van dit yoga retreat zijn €275,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief onderdak, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na afloop van het weekend is mogelijk, kosten zijn €35,- p.p. inclusief ontbijt.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek yogaweekend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

 

0

Your Cart