jouw plek voor inspiratie

Heerlijk Yogaweekend op de Veluwe

Yoga heeft nog veel meer te bieden dan houdingen op een matje. Ervaar het tijdens dit yogaweekend op de Veluwe, georganiseerd door Bezielen Academy. Maak op diep niveau kennis met jezelf en leer in de praktijk te leven met aandacht.

 • Wat: yogaweekend; retraite met yoga, meditatie en deelnemen aan het leven in de ashram. Bekijk ook de Yogaretraite folder
 • Wanneer: van vrijdag tot en met zondag, al sinds 2007. Actuele data: in het formulier onderaan deze pagina of Bekijk de agenda
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
 • Deelnemers: ca. 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
 • Kosten: €299,-
 • Aanmelden: via het formulier onderaan
 • Overige: dit weekend is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die wij ieder jaar organiseren.
Yogaweekend op de Veluwe
Rustige houdingen die iedereen kan volgen

Inleiding 

We zijn in het Westers leven niet meer gewend de stem van ons hart te volgen. Onze geest overschreeuwt het gefluister van het hart. We reageren vanuit onze oordelen en verwachtingen. Ga op dit yogaweekend een open ontmoeting met jezelf aan.

Aangeleerde patronen worden inzichtelijk gemaakt, zodat je liefde kunt toelaten. Met jouw inzet wordt het een spirituele ervaring die diep doorwerkt.

Yogaweekend tuin
Yogaweekend tuin

Over het yogaweekend

Op het yogaweekend ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken.

We trainen in yoga, oftewel eenwording. Dit doen we door het verkennen van de acht stappen zoals door Patanjali opgeschreven in de yoga-sutra’s: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Onze tocht verloopt dus niet alleen via asanas (houdingen). Er is ook ruim aandacht voor de andere onderdelen van yoga: zelfobservatie (nyama), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dhyana). Naast de yoga die we beoefenen spelen de ashramactiviteiten een rol in het yogaweekend.

Lichaam, geest, hart en ziel: ze komen alle aan bod.

Lokatie

Het yogaweekend vindt plaats in de vedische ashram, Sada Shiva Dham in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji. Deze leraar verscheen in 1970 in een grot in het noorden van India. Tot zijn dood in 1984 predikte hij zijn meest elementaire les: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

De afgelopen jaren werd het complex uitgebreid met onder meer een grotere tempel. Dit was mede dankzij de hulp van deelnemers aan onze weekenden, die met karma yoga hun steentje bijdroegen.

Yogaweekend bij Sada shiva Dham Ashram
Yogaweekend bij Sada shiva Dham Ashram

We nemen deel aan een aantal vaste kloosteractiviteiten. Een voorbeeld is de havan (meditatie bij het vuur), de aarti (meditatie met mantra’s) en karma yoga. Dit bestaat uit fysiek werk op de ashram: helpen met koken en werk in de kruiden- en moestuin. Doel van karma yoga is om via de activiteit tot meditatie te komen.

Mantra gezongen met de groep:

We delen de dag in tweeën, zodat ‘s middags rust genomen kan worden. Je bent altijd welkom je eigen gang te gaan, zolang je rekening houdt met de rust op de ashram. Sla je een workshop of de meditatie liever een keer over, dan is dit geen enkel probleem. In overleg kun je van het programma afwijken.

Omgeving

Lokatie van het yogaweekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig in de omgeving. Zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos. Uiteraard zullen we hier ook gaan wandelen. De waterval die je in dit bos vindt is met 15 meter de hoogste in Nederland.

Een andere bezienswaardigheid is de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het statige zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst.

Yogaweekend lesruimte waar we samenkomen
Yogaweekend: de lesruimte waar we samenkomen

Begeleiders & team

Mario van den Bree, (Swami Prem Vijay is zijn monniksnaam) & Linda koeman, samen met het geweldige team van de ashram, maken onderdeel uit van het weekend. Hun jarenlange ervaring in het lesgeven en het begeleiden van groepsprocessen maakt het yogaweekend compleet.

Programma

We staan op tijd op, zodat we ruim de tijd hebben. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch kom je toch aan 9 uur slapen op een dag.

Vegetarische maaltijden, heerlijk vers gemaakt
Vegetarische maaltijden, heerlijk vers gemaakt

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood & soep
20.00: Introductie
21.00: Teaching yoga
22.00: Rust

Zaterdag
05.30: Opstaan en kruidenwater (voor orgaanreiniging)
06.00: Pranayama en asana yoga
07:00: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.45: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.00: Ontbijt
10.30: Karma yoga (actieve meditaties in tuin)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
16.00: Yogateaching
17.00: Asana yoga
18.30: Thee
19.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
20.00: Avondbrood
21.00: Teaching & meditatie
22.00: Rust

Weekendretraite: de slaapkamers
Weekendretraite: de slaapkamers

Zondag
05.30: Opstaan en kruidenwater
06.00: Pranayama en asana yoga
07:00: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.45: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.00: Ontbijt
10.30: Karma yoga (actieve meditaties in en om het huis)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
15.00: Asana yoga
16:00 Teaching
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit yogaweekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.
 • Doe loszittende kleding aan, zoals een joggingbroek of yogakleren, en neem een omslagdoek mee voor in het klooster en pantoffels.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Geniet ervan!

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van dit yogaweekend zijn €299,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief onderdak, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na afloop van het weekend is mogelijk, kosten zijn €35,- p.p. inclusief ontbijt.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Yogaweekend

Inschrijven voor het yogaweekend. Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • Prijs: 299,00 €
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%. De annuleringsverzekering geeft recht op retour van het boekingsbedrag.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening van Bezielen. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0

Your Cart