Bezielen Academy Schoorl — Bezielen
jouw plek voor inspiratie

Bezielen Academy is gelegen in een van de mooiste plaatsen van Noord-Holland: Schoorl.

Ontspannen leunend tegen de hoogste duinen van Nederland heeft het intieme dorpje Schoorl alles in zich voor een aangenaam verblijf: volop groen, talloze mogelijkheden voor recreatie en een geschiedenis om u tegen te zeggen.

Mystieke kerk

Bezielen Academy SchoorlBezielen Academy is gelegen in een voormalig antroposofische kerk, middenin het eikenbos, met uitzicht op het befaamde Koningsduin.

Het gebouw werd in de jaren zestig gebouwd naar een ontwerp van de architect Gerard Filarski, telg uit een kunstenaarsfamilie. Omdat in de antroposofie niets gelijk is, is alles in het kerkje scheef. De kerktoren staat aan twee kanten uit het lood en de grote ramen zijn zeven- of achthoekig. In de toren huizen bosuilen en veertig meter onder de grond bevindt zich een meer.

Bezielen Academy schoorl kaart
Ligging van Bezielen Academy, net ten oosten van het duingebied

In 1990 hield het kerkje op kerk te zijn: de gemeenschap groeide uit zijn voegen en daarom werd elders in Schoorl een groter onderkomen gebouwd. In 1992 kwam het oorspronkelijke gebouwtje in particuliere handen. Het onderkomen werd comfortabeler gemaakt, zonder zijn sacrale uitstraling te verliezen.

Gebouw en tuin ademen een sfeer van rust, ideaal voor de trainingsdoeleinden van Bezielen. Of het nu reiki is, mindfulness, meditatie, coaching of een andere bewustwordingstraining: onze nieuwe plek geeft de juiste verdieping aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Schoorl

En wil je na je training nog even blijven hangen? Dan ben je in Schoorl op de juiste plek!

Dit prachtige dorpje vol natuur en cultuurhistorie dateert al van rond het begin van onze jaartelling. In de negende eeuw was ‘Scorlo’ vooral bekend als kerkdorp, met in de parochie een aantal kerken en pastorieën. Herbergen, drinkgelegenheden en de regelmatige markten brachten een grote levendigheid in het plaatsje. Door de goede bereikbaarheid via de rivier de Rekere (later de Nieuwevaart) trok Schoorl toen al veel bezoekers.

Dat nam een vlucht met de opkomst van het (massa)toerisme in de negentiende eeuw, toen het dorp bekend werd als vakantiebestemming en er ook een treinstation werd aangelegd. In veel achtertuinen van huizen werden vakantiewoningen gebouwd en op de geestgronden verrezen campings. Nog altijd neemt het inwonertal hierdoor in de zomermaanden met een veelvoud toe.

Het uitgestrekte duingebied biedt volop gelegenheid voor wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Bekijk hieronder hoe dat eruit ziet.

0

Your Cart