Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Duurzaam reizen

Wanneer we reizen genieten we van de natuur maar dragen we helaas ook bij tot de verstoring van het klimaat dat het fragiele evenwicht van onze ecosystemen beheert.

Alle transportmiddelen (bus, trein, tram, auto, boot, vliegtuig,…) stoten CO2 uit. Elke keer komt er CO2 vrij in onze atmosfeer. De klimaatwijziging is een wereldwijd probleem. Het voordeel voor de planeet blijft hetzelfde, of je nu een ton CO2 hier uitspaart of in een ontwikkelingsland. Als je je CO2-uitstoot compenseert door middel van een financiële bijdrage bestemd voor een CO2-reductieproject in een ontwikkelingsland, dan zal de CO2-reductie in dit project gelijk zijn aan het volume CO2 dat uitgestoten wordt door jouw reis. Deze reductie zou niet plaatsvinden zonder jouw bijdrage. De voordelen voor de planeet zijn het waard.

Op deze manier neutraliseer je de klimaatimpact van je reis. Zo geef je de natuur iets terug voor wat zij aan ons schenkt.

Bezielen is daarom een samenwerking aangegaan met Greentripper.

Greentripper werkt met verschillende NGOs die in India gevestigd zijn reductieprojecten in ontwikkelingslanden. Deze NGOs ontvangen advies van CO2logic, een toonaangevende klimaatadviesorganisatie. De ontwikkeling van CO2-reductieprojecten (hoofdzakelijk in India) is alleen mogelijk met de steun van jouw CO2-bijdragen. Het klopt dat het voor het klimaat beter is dat je niet met het vliegtuig reist, maar als je dat toch doet is het beter dat je een klimaatproject steunt dan helemaal niets te doen.

Hoe helpen we?

Bezielen zorgt ervoor dat je bij elke vlucht naar het buitenland de CO2-impact van jouw reis neutraliseert. Dit doen we door een bijdrage te betalen voor klimaatprojecten in ontwikkelingslanden, die overeenstemt met de impact van uw vlucht of reis. Zo komen wij een stap dichter bij een maatschappelijke rechtvaardigheid en klimaatgerechtigheid.

Klimaatproject – Winding up in India

Dankzij CO2-compensatie kunnen wij lokale klimaatprojecten ontwikkelen in landen die dit zelf niet kunnen financieren.

Wij steunen uitsluitend projecten van de hoogste kwaliteit (gecertificeerd door Gold Standard, UN of andere gereputeerde certificatie-instellingen). Met onze projecten streven wij verschillende doelstellingen na: verlaging van de CO2-uitstoot, lokale ondersteuning van duurzame ontwikkeling, zorgen voor een betere gezondheid, een hoger inkomen en een hogere levensstandaard voor gezinnen in ontwikkelingslanden.

  • Bekijk hier de folder van het Winding up in India-project
  • Meer weten – klik hier 

Naast de CO2 Compensatie doneert Bezielen via de 30-daagse Gezondheidsreis India ook aan het Oogziekenhuis in Chilianaula. Dankzij jouw reis met Bezielen naar de Himalaya; een ayurvedische kuur vol yoga, worden de patiënten ook nog eens geholpen aan beter zicht.