Ice.Club: hoe we werken — Bezielen
Op dit moment zijn geen evenementen

Ice.Club helpt je om je volle potentieel te bereiken. Cruciaal voor deze transformatie zijn onze drie pijlers: ademhaling, focus en respons. Met een belangrijke prikkel: kou.

Op onze activiteiten nemen we je mee op een reis door een of meer van de volgende lagen van bewustzijn:

  1. Inzicht (awareness, mindful, ability): verandering kan alleen maar plaatsvinden als je je huidige situatie begrijpt. 
  2. Realisatie (control, center, change): vanuit zelfinzicht kun je je mogelijkheden realiseren en uitbreiden.
  3. Voltooiing (power, open, total): uiteindelijk resulteert dit in een meer compleet en open bewustzijn.
Sporttraining & persoonlijke coaching
Sporttraining & persoonlijke coaching

Op onze activiteiten gaan we de lagen vluchtig langs, of duiken we er diep in voor een totaalervaring. Blootstellen aan kou is een sleutelelement in al onze evenementen. Dus hoe helpen de drie pilaren je nu bij het verkennen van de lagen van bewustzijn?

Laag 1 – Inzicht

Het bewust trainen van je ademhaling, focus en respons is bepalend. Het geeft je een levendiger inzicht in je rol en positie als mens, en in hoe lichaam en geest zich tot elkaar verhouden. Het geeft een nieuw besef van je verantwoordelijkheden: naar jezelf en je omgeving. Maar hoe werkt dit?

Ademhaling -> Bewustzijn

In de eerste laag geeft het observeren van je ademhaling een compleet nieuw bewustzijn: je bent meer dan denken alleen, meer dan een toeschouwer van het leven. Je bent leven! Je ademhaling is essentieel voor het bepalen van je kwaliteit van leven. Hoe rustiger en bewuster je ademhaling, hoe minder je gedachten met je lichaam aan de haal gaan. Een verbeterde adem geeft je een klein voorproefje op een verruimde kijk op het leven.

Focus -> Mindful focus

Als je focus inzet als middel om met jezelf te verbinden, dan verruimt dit je ervaring van het hier en nu. Opeens ga je dingen zien, horen en voelen: gedachten, gevoelens, subtiele impulsen. Zowel binnen als buiten jezelf. Dit kan aanvoelen als thuiskomen. Omdat je nu herinnert: dit ben ik!

Respons -> Vermogen

Als je mindful bent en bewust van jezelf, ben je beter in staat om onderscheid te maken tussen lichaam en geest. Want komt die hoofdpijn nu van een tekort aan vocht, of is het stress? Ook helpt het om een beter idee te hebben van je vermogens. Maar je bent zo vooral in staat tot respons. Tot het geven van antwoorden. Tot verantwoordelijk zijn. De vragen die hierbij horen: wat is mijn positie binnen het geheel? Hoe verhoud ik mij tot de buitenwereld. Hoe kan ik invloed uitoefenen? Je perspectief verandert compleet.

Laag 2 – realisatie

In laag 1 calibreer je jezelf zodat een realistisch beeld ontstaat van je positie en vermogens; laag 2 gaat over het gebruiken van dat besef om in controle te komen en verandering in je leven te realiseren.

Ademhaling -> Controle

Wanneer je eenmaal je ademhaling kunt observeren zul je kunnen leren om deze te controleren. We laten je kennismaken met een aantal krachtige ademhalingstechnieken, die je beter in staat stellen om lichaam en geest te beïnvloeden. Deze oude technieken helpen je om een sterke basis te ontwikkelen, zodat je de uitdagingen van alledag beter aankunt.

Focus -> Centreren

Door een focus vanuit je kern toe te passen kun je een stabiele situatie bereiken. Een mindful houding, met een sterke verbinding met je centrum. Afleiding, ruis en instabiliteit: ze worden overbodig.

Respons -> Verandering

Als je je vermogens kent, ben je in staat om te kiezen hoe je reageert op uitdagingen en drempels in je leven. Dan is verandering binnen bereik. Je kunt nu bewust kiezen om een andere richting te nemen, om gewoontes te veranderen en om nieuwe manieren te leren die je leven duizendvoudig zullen verrijken. Let’s do it!

Level 3 – voltooiing

De derde laag is het echte werk. Hier gaat het over het plaatsen van jezelf in de spotlights, het openen van je zintuigen voor een vernieuwd bewustzijn dat je de richting wijst naar je volle potentieel.

Ademhaling -> Kracht

Hoe meer je traint, hoe beter je in staat bent om onze ademhalingstechnieken in praktijk te brengen. Onder alle omstandigheden. Wat ooit stress bij je veroorzaakte, is niet langer een bron van onrust; wat je voorheen boos maakte, zal je nu doen lachen. Ademhaling is je gereedschap voor de tests die je elke dag krijgt.

Focus -> Open

Als je regelmatig oefent met ademhaling, focus en respons zul je de voordelen ervaren – hoe dan ook. Je zult een open focus bereiken. Wat betekent dit? Dit betekent dat je volledige, onverdeelde aandacht kunt richten op wat zich ook maar binnen of buiten jou aandient. Zonder dat het je ‘van je stuk’ brengt. Ongeacht wat het is.

Respons -> Totaal

Geen twijfel, geen angst, geen gedoe: als je er bent, ben je er met de complete honderd procent. Regelmatig trainen van adem, focus en respons zal je helpen om een houding van volledige aanwezigheid te beoefenen: wat of wie er dan ook op je deur klopt, met het vermogen om op een constructieve manier te reageren. Vanuit liefde.

0

Your Cart