Mindfulness basistraining
Op dit moment zijn geen evenementen

Voel je dat je meer uit je leven kunt halen? Zoek je voldoening en echt contact, met anderen én jezelf? Wil je rust en overzicht, zonder hiervoor eerst een dag in je agenda te moeten plannen? Meld je dan aan voor de mindfulness basistraining bij Bezielen in Schoorl. In 8 weken leer je de grondprincipes van de populaire aandachtsleer.

 • Wat: mindfulness basistraining
 • Wanneer: iedere week, 8 weken lang inclusief stiltedag op de Veluwe
 • Waar: Schoorl, dinsdag avond 18:30 – 21:00
 • Deelnemers: 8 tot 12, gemengd
 • Trainer: Mario van den Bree
 • Kosten: €350,-  inclusief stilte dag op de Veluwe. Je ontvangt een strippenkaart en hebt hiermee recht op deelname aan 8 lessen. Instromen kan op elk moment.
 • Aanmelden: via het formulier onderaan
 • Lesmateriaal: Werkboek en oefenboek zijn apart te bestellen. Lees hier meer.
 • Overig: de mindfulness basistraining is een goede voorbereiding op de vervolgtraining mindfulness.

Over de mindfulness basistraining

In 8 bijeenkomsten leer je de basis van mindfulness, zodat je deze in je eigen leven effectief kunt toepassen. Door middel van begeleide oefeningen (focus, ademhaling en beweging) leer je je aandacht te richten op het hier en nu, op wat je denkt en voelt, op wat je doet en wat er om je heen gebeurt.

De mindfulness basistraining en start meerdere keren per jaar. Vooraf vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats om te bespreken wat je motivaties en doelen zijn en om te kijken of deze aanpak voor jou passend is. Tijdens de training is er tussendoor gelegenheid voor contact met de begeleider.

De training heeft een overzichtelijke structuur: we werken volgens de methode van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness. Thema’s die aan bod komen:

 • Automatische piloot: patronen en gewoontes
 • Weerstanden: accepteren en loslaten van belemmeringen en tegenslagen, niet oordelen
 • Aanwezig zijn: aandacht en ademhaling inzetten om het leven volop te kunnen ervaren

Voor wie is de mindfulness basistraining bedoeld?

De mindfulness basistraining is bedoeld voor iedereen die af en toe vastloopt, en hier op een andere manier mee om wil gaan. Dit ‘vastlopen’ kan zich uiten in fysieke en mentale klachten. Het is bewezen dat mindfulness kan helpen bij*:

 • Stress
 • Angst
 • Depressie
 • Eetstoornis
 • Hoge bloeddruk
 • Hartklachten
 • Slaapproblemen
 • Maag- en darmklachten
 • Obsessief-compulsieve stoornis
 • Concentratie- en geheugenproblemen

* Wij raden aan om hiernaast altijd een huisarts te raadplegen.

Tijd en kosten

We starten met een groep van circa 10 personen. Wekelijks is er een bijeenkomst van 2,5 uur, in totaal acht keer. De trainingen worden gehouden in Schoorl. Je ontvangt een mindfulness-strippenkaart, waarmee je recht hebt op acht lessen. Ben je een keer verhinderd? Dan kun je in overleg met de docent een nieuwe datum afspreken.

Kosten voor de training: €350,-

Wat ontvang je hiervoor?

 • Acht trainingsavonden, onder begeleiding van ervaren leraar Mario van den Bree.
 • Mindfulness-strippenkaart: geeft je recht op 8 trainingen. Heb je een les gemist? Je mag deze inhalen op een ander moment, af te spreken met de docent.
 • Gratis toegang tot de Stiltedag op de Veluwe

Lesmateriaal

Als achtergrond bij de les heb je onderstaande boeken nodig. Je kunt deze bestellen via Bol.com, en voordat de mindfulness cursus begint al een goede start maken. Lees meer over deze mindfulness boeken.

 1. Werkboek: Mindfulness – Een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld (Mark Williams & Danny Penman), prijs: €19,95
 2. Oefenboek: Mindfulness oefenboek – Bevrijd jezelf in 8 weken van emotionele problemen en chronische ongelukkigheid (John Teasdale, Mark Williams & Zindel Segal), prijs: €19,95

Docent

De mindfulness basistraining wordt gegeven door Mario van den Bree. Van den Bree heeft jarenlange ervaring als coach en mindfulnesstrainer en is aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness (lidnummer: 120151).


Video met mindfulness trainer Mario van den Bree

Vergoeding door verzekeraar of werkgever

Sommige verzekeraars vergoeden de kosten van de basistraining mindfulness, of bieden een tegemoetkoming. De vergoeding voor MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) verschilt per verzekeraar en hangt bovendien af van je verzekeringspolis. Bekijk hier een overzicht met vergoedingen voor mindfulness. Ga de mogelijkheden na bij je verzekeraar.

Verder raden wij aan de kosten te declareren bij je werkgever. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor opleidingen en cursussen. Ook de mindfulness basistraining past in dit budget: je functioneren op de werkvloer kan er aanzienlijk door verbeteren. Het is zinvol om dit te proberen.

Wil je de basistraining laten vergoeden door verzekeraar of werkgever? Je betaalt de training dan gewoon en dient zelf de factuur in als declaratie. Vermeld hierbij:

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vorm van aandachstraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. Je zult er je hele leven plezier van hebben. Mindfulness is een manier om je algehele welzijn aanzienlijk te verbeteren, en kan de intensiteit waarmee je het leven ervaart aanzienlijk verhogen. Je voelt je letterlijk wakkerder als je mindfulness in je dagelijkse patroon opneemt.

mindfulness startInmiddels is mindfulness wetenschappelijk goed onderbouwd en is er een steeds grotere groep van liefhebbers en beoefenaars die volop profijt heeft van deze investering. Van de rust, het overzicht, de mildheid en relativering. Bij een verantwoordelijke baan, een druk gezin, een pittige opleiding of juist in een periode van reflectie.

De kern van deze aandachtstraining ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en bewust leven. Je leert met openheid en acceptatie aandacht te hebben voor wat zich in jou voordoet. Sensaties, gevoelens, gedachten komen en gaan. Onaangename gevoelens en gedachten zijn over het algemeen niet echt welkom, zoals wij allemaal weleens ervaren. Je ontwikkelt een manier om hier op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken. Het aanbod van mindfulness bij Bezielen helpt je deze weerstand weg te nemen en op een effectieve wijze om te gaan met deze gevoelens.

Boek mindfulness basistraining

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
0

Your Cart