jouw plek voor inspiratie

Bij de eerste les van de basistraining mindfulness krijg je een werkboek en een oefenboek uitgereikt. We gebruiken het werkboek ter ondersteuning van de training en als naslagwerk. Naast dit werkboek ontvang je een oefenboek met talloze praktische lessen die je tussen elke training door kunt doen.

Verder hebben we op deze website een huiswerkpagina ingericht voor iedere week van de basistraining. Hier vind je eigen video, audio en oefeningen zodat je op ieder moment van de dag online met de lessen bezig kunt zijn. Meer weten? Bekijk het hieronder in detail.

Met deze verschillende handreikingen willen we je in staat stellen om de stof goed op je in te laten werken, maar ook om de verschillen te kunnen zien en daarmee je eigen onafhankelijke mindful houding te ontwikkelen. Kortom, volop hulp en houvast voor je stappen op het pad van mindfulness!

Williams & Penman - Mindfulness werkboek1. Het werkboek

Dit (vooral theorie)boek legt uit hoe gedachten en gevoelens werken en hoe mindfulness daar een gunstige invloed op kan hebben. Met hulp van een reeks eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven, leer je hoe je jezelf stap voor stap kunt bevrijden van angst, stress, somberheid en vermoeidheid. Het programma is gebaseerd op Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT), waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk bewezen is.

Iedereen maakt in zijn leven moeilijke perioden mee, en het is naïef en onjuist om te denken dat je die kunt voorkomen. Maar het is wel mogelijk om een alternatief te ervaren voor de onophoudelijke strijd waarmee een groot deel van ons hectische alledaagse leven doortrokken is. Dit boek vertelt hoe je innerlijke rust en voldoening kunt vinden. Op bladzijde 10 staat informatie over extra audio-ondersteuning; hier vind je ook een link naar de website waar je deze files kunt downloaden.

Met een voorwoord van Jon Kabat-Zinn, grondlegger van de mindfulness-beweging.

De auteur van het boek

Mark WilliamsMark Williams is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Oxford en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Hij ontwikkelde samen met collega’s Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), waarmee hij mindfulness introduceerde in de cognitieve therapie.

2. Het oefenboek

Mindfulness Oefenboek
Mindfulness Oefenboek

Het Mindfulness oefenboek biedt alle praktische hulp die je nodig hebt bij het beoefenen van mindfulness en leert je hoe je somberheid, gepieker en negatieve gedachten de baas kunt worden. Het staat boordevol aanwijzingen, tips, oefeningen en werkbladen. Het is beknopt en overzichtelijk, en biedt structuur, inzicht en mogelijkheden tot reflectie. Buitengewoon handig zijn de dialoogkaders die antwoord geven op veelgestelde vragen van mensen die het programma al hebben gevolgd. Ook in dit boek (één-na-laatste pagina) is een lijst opgenomen met verwijzingen naar audio-ondersteuning.

Bij overhandiging van beide boeken heeft u bovendien gebruikersrechten op het materiaal van Nieuwezijds Uitgeverij. Kijk hiervoor op deze pagina.

De auteurs van het boek

John Teasdale, Mark Williams en Zindel Segal ontwikkelden het wereldberoemde achtweekse programma voor mindfulness en cognitieve therapie dat helpt bij het overwinnen van angst, depressie en stress, en waarvan bewezen is dat het kan leiden tot positieve en blijvende veranderingen in je leven. Met dit boek kun je zelf met het programma aan de slag. Eveneens met een voorwoord van Jon Kabat-Zinn.

Online mindfulness training bezielen
Online mindfulness training Bezielen

3. Mindfulness huiswerk

Ten derde biedt Bezielen aan haar studenten een exclusieve leeromgeving met theorie en praktijk van mindfulness: de mindfulness huiswerkpagina. Je vindt hier PDF’s met alles over de aandachtstraining, audiofiles met geleide mindfulnessoefeningen, en begeleidende teksten en videoclips.

0 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart