Boek een mindfulness weekend op de Veluwe - Bezielen Academy
Op dit moment zijn geen evenementen

Of je nu jong of iets ouder bent. Een volle of juist een lege agenda hebt. Een optimist bent of misschien wat somberder in het leven staat. Indien je je leven op de rails hebt of juist iets mist… Het gevoel dat je maximaal wilt genieten kennen we allemaal! Minder drukte, meer overzicht, bewuster leven. Mindfulness maakt dit mogelijk. Het mindfulnessweekend is een uitgelezen kans om je op een mooie locatie te verdiepen in deze populaire aandachtsleer.

 • Wat: mindfulness weekend; retraite met mindfulness, meditatie, yoga en deelnemen aan het leven in de ashram, bekijk Mindfulness retraite folder
 • Wanneer: van vrijdag tot en met zondag.
 • Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
 • Ervaring: Wij organiseren dit weekend 6 keer per jaar sinds 2007
 • Wat is het weekend niet: lessen uit boekje volgen of ”De rozijn proef oefening”
 • Deelnemers: ca. zestien (gemengd) en twee docenten
 • Kosten: €275,- p.p.
 • Aanmelden: Onder aan deze pagina
 • Overige: het mindfulnessweekend is een goede voorbereiding op de reizen naar Himalaya India die Bezielen meerdere malen per jaar organiseert, en op het overige mindfulnessaanbod.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vorm van aandachttraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. Je zult er je hele leven plezier van hebben.

mindfulness weekend mindfulnessweekend retraite retreat met mindfulness op de veluwe: de oefenzaal

Inmiddels is Mindfulness wetenschappelijk goed onderbouwd en is er een steeds grotere groep van liefhebbers en beoefenaars die volop profijt heeft van deze investering. Van de rust, het overzicht, de mildheid en relativering. Bij een verantwoordelijke baan, een druk gezin, een pittige opleiding of juist in een periode van reflectie.

Het mindfulness weekend op de Veluwe

De kern van het mindfulness weekend ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Met openheid en acceptatie aandacht hebben voor wat zich in jou voordoet. Sensaties, gevoelens, gedachten, komen en gaan. Je leert tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar deze gevoelens te kijken. Onaangename sensaties, negatieve gevoelens en gedachten zijn over het algemeen niet echt welkom. Mindfulness helpt je ook met deze gevoelens te zijn.

Ashram Sada Shiva Dham

Het mindfulnessweekend vindt plaats in de vedische Ashram, Sada Shiva Dham, in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji, een leraar die in 1970 verscheen in een grot in het noorden van India en tot zijn dood in 1984 zijn meest elementaire les van het leven: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

Sada Shiva Dham ligt midden op de Veluwe als een oase van rust. De ashram is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin om te ontspannen. Ook een kruidentuin en een grote moestuin zijn aanwezig, waar je kunt helpen met zaaien en oogsten. De afgelopen jaren werd het complex uitgebreid met een nieuwe, grotere tempel, een grote schuur en enkele particuliere onderkomens. Dit was mede dankzij hulp van karma yogi.

We nemen deel aan een aantal vaste kloosteractiviteiten, zoals de havan (meditatie bij het vuur), en de arati (meditatie met mantra’s). Een ander vast onderdeel van het mindfulnessweekend is karma-yoga. Dit bestaat uit fysiek werk op de ashram, zoals helpen met Ayurvedisch koken en werk in de kruiden- en moestuin. Doel van karma-yoga is om via de activiteit tot meditatie te komen.

Yogaweekend / yoga weekend bij Sada shiva Dham Ashram

We delen de dag in tweeën zodat ‘s middags rust genomen kan worden. Je bent altijd welkom je eigen gang te gaan, mits de ashram niet verstoord wordt. Sla je een workshop, of de meditatie liever een keer over, dan is dit geen enkel probleem. Het programma is niet strikt: in overleg kan hiervan afgeweken worden.

Begeleiders

Mario van den Bree (Swami Prem Vijay is zijn monniksnaam, gegeven door zijn leraar) & Linda Koeman, samen met het geweldig team van de ashram.

Mindfulnessweekend leraar Mario van den Bree
Mindfulnessweekend leraar Mario van den Bree

Loenen

Locatie van het mindfulnessweekend is Loenen, een dorpje op de Veluwezoom. Er is volop natuur aanwezig: zet één stap buiten de ashram en je staat in een prachtig bos, waar we uiteraard ook zullen gaan wandelen. Zeker de moeite waard is de waterval die je in dit bos vindt, met 15 meter de hoogste in Nederland. Een andere bezienswaardigheid is de stoomtrein, die rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en tussendoor ook Loenen aandoet. Je zou dus zelfs met de stoomtrein kunnen komen! (kijk hier voor de dienstregeling) Tot slot ligt op een steenworp van de ashram het zestiende eeuwse Kasteel Ter Horst, een statig gebouw aan de weg tussen Loenen en Apeldoorn.

Wetenschappelijk onderzoek

Bezielen Academy werkt bij dit mindfulness weekend samen met de Universiteit van Maastricht, dat een internationaal (Engelstalig) onderzoek uitvoert naar verschillende staten van bewustzijn. Het onderzoek bestaat uit online vragenlijsten en taken vooraf, tijdens en na afloop van het weekend. Totale duur is ongeveer 1,5 uur. Op zondag tijdens het weekend zal het onderzoeksteam de studie toelichten. Maastricht University

Wil je meedoen aan deze belangwekkende studie? Meld je dan aan (ruim) voordat de retraite begint. Deelname is vrijblijvend en verstrekte en vergaarde gegevens worden anoniem en discreet verwerkt. Na afloop kunnen deelnemers persoonlijke statistieken inzien.

Het programma

Zoals je kunt zien staan we vroeg op, wat voor sommigen wennen zal zijn. Hier tegenover staat een rustmoment in de middag. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend. Middagdutje na de lunch, zo kom je toch aan 9 uur slapen op een dag.

Vegetarische maaltijden Heelijk vers gemaakt
Vegetarische maaltijden Heelijk vers gemaakt

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood
20.00: Introductie
21.00: Teaching mindfulness
22.00: Rust

Zaterdag
05.30: Opstaan en kruidenwater
06.00: Mindful ademen en lichaamshouding
06.30: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.30: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.00: Ontbijt
10.30: Karma Yoga (actieve mindfulness in de tuin)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil, met aandacht
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
16.00: Teaching mindfulness
17.00: Lichaamshoudingen en aandacht
18.00: Thee
19.30: Meditaties met mantra in de grote tempel
20.30: Avondbrood
21.45: Teaching mindfulness
22.00: Rust

mindfulness weekend mindfulnessweekend retraite retreat met mindfulness op de veluwe: de slaapkamers
Mindfulness weekend: de slaapkamers

Zondag
05.30: Opstaan en kruidenwater
06.00: Mindful adem en lichaamshouding
06.30: Meditatie bij vuur (havan), zintuiglijk waarnemen
07.30: Thee
08.00: Meditaties met mantra in de grote tempel
09.15: Ontbijt
10.30: Karma Yoga (actieve mindfulness in en om het huis)
12.30: Boswandeling voor wie dat wil
13.30: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
15.00: Teaching mindfulness

16:00 Mindfulness inzichten
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit weekend.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
 • Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.
 • Doe los zittende kleding aan, zoals een joggingbroek of comfortabele kleren, en neem een omslagdoek mee voor in het klooster en pantoffels.
 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Dus laat je verwennen!

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van dit mindfulnessweekend zijn €275,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief verblijf, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
 • Extra nacht blijven na de groep is mogelijk, kosten zijn €35,- p.p. inclusief ontbijt.
 • Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Boek een mindfulnessweekend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
0

Your Cart