Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki is werken met universele energie. Je brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Ervaringsavonden zijn voor iedereen die een Reiki inwijding heeft gehad. Dit is tevens de bijeenkomst waarop mensen met ervaring met Reiki terug kunnen komen om te oefenen.

We starten met een meditatie, delen ervaringen, inspireren elkaar hierdoor en oefenen met het geven van behandelingen.

  • Wat: Reiki ervaringsavond
  • Wanneer: data 2021 volgt
  • Waar: Everdingen / Vianen / Utrecht e.o. (dit wordt definitief als de groep compleet is)
  • Kosten: 45 euro
  • Aanmelden: onder aan deze pagina
  • Deelnemers: minimaal 6 personen, maximaal 8 personen
  • Overige: de reiki ervaringsavond is tevens het terugkom moment voor mensen met Reiki 1, Reiki 2 of Reiki Master: een unieke gelegenheid waarop mensen met interesse en mensen met ervaring elkaar kunnen ontmoeten. Op aanvraag kunnen er ook inwijdingen gedaan worden.

Wat houdt de reiki ervaringsavond in?

Deze avond staat in het teken van introductie in Reiki 1, 2, Reiki Master theorie én praktijk. Het is voor mensen met ervaring met reiki een bijzondere gelegenheid om te oefenen met de reiki-energie. Ook komen onderwerpen aan bod die actueel zijn in de groep en in de wereld. En er kan in gegaan worden op vragen.

We starten met een meditatie, delen ervaringen, inspireren elkaar hierdoor en oefenen met het geven van behandelingen.

Reiki Master
Reiki introductie

Daarna kan je actief meedoen aan oefeningen. Mensen die bij Bezielen de Reikicursussen gedaan hebben of nog volgen, kunnen op deze manier hun ervaringen delen. Verder ontvangen de mensen die hun Reiki-opleiding hebben afgerond hun certificaat.

Wat gaan we doen in deze bijeenkomst?

Bij de eerste graad worden door de inwijding de energiekanalen van de leerling geactiveerd. Daarna kan de Reiki vrij van de zevende chakra via het hart door de handen naar buiten stromen. Je zult fysiek voelen dat de energie vrij door je lichaam stroomt. Na de inwijding is het van belang dit zoveel mogelijk met deze energie bezig te zijn om de energie kanalen vrij te maken. De eerste 21 dagen na de inwijding zijn hierin belangrijk.

Kosten reiki oefeningen introductie

De kosten van de reiki oefeningen introductie bedragen € 45,- p.p. Aanmelding via het formulier is verplicht, in verband met het aantal plaatsen.

Wij adviseren het lesboek ”Het oorspronkelijke “Reiki Handboek” van Dr. Mikao Usui. Eventueel is dit tijdens de Reiki ervaringsavond in te zien en is te koop voor €20,-

Koop bij bol.com

Wat is reiki?

Energie lichaam Reiki behandeling
Energie lichaam Reiki behandeling

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de levensenergie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

Bij een reiki-behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).

Door een reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Omdat Reiki makkelijk te leren en toe te passen is, kan vrijwel iedereen reikikanaal worden. De effectiviteit hangt natuurlijk ook af van hoe regelmatig je dit toepast. Ook speelt jouw positieve instelling en intentie een grote rol. Hoe positiever je instelling is, des te groter de werking.

De inwijdingen hebben een positieve en transformerende werking. De trillingen van je lichaam, geest en ziel worden in een hogere frequentie gebracht. Dit heeft tot gevolg dat de Reiki vrij kan stromen, blokkades worden opgelost en allerlei positieve eigenschappen worden bevorderd zoals:

– groter zelfvertrouwen / zelfrespect
– meer energie en innerlijke kracht
– ontspanning en evenwicht
– reiniging van het hele energiesysteem
– intuïtie, inspiratie
– spirituele groei
– activering van het zelfhelend vermogen van je lichaam
– tolerantie, vrolijkheid, humor, liefde en begrip
– positieve uitstraling
– creativiteit
– zelfbeheersing
– etc.

Er zijn 3 graden in Reiki.
Tijdens de eerste graad worden de energiekanalen geopend. Je leert Reiki toe te passen op jezelf en je directe omgeving.
Bij de inwijding op de 2e graad wordt de Reiki in een hogere frequentie gebracht. De energie versterkt zich.
Bij de 3e inwijding krijg je het meestersymbool mee. Ook dit geeft weer een versterking en na deze inwijding kan je zelf ook anderen inwijden.

Reiki bij Bezielen

Na de reiki oefeningen ervaringsavond kun je besluiten tot het volgen van een reiki-cursus bij Bezielen:

Een Reiki-cursus bij Bezielen bestaat allereerst (Reiki I) uit een inwijding, wat betekent dat de juiste energiekanalen worden geopend. Verder leer je de grondbeginselen, en de verschillende handposities. Hierna kun je energie overdragen.

In de vervolgcursussen (II, III) worden de reikwijdte en het effect van de Reiki vergroot en word je ingewijd als Reiki-master. Het Reiki-masterweekend is de ‘grande finale’ waar alle kennis en praktijk samenkomen en je je meestergraad behaalt. Daarna kun je je eigen Reiki-praktijk openen. Daarna kun je contact houden met je medecursisten tijdens de Reiki-ervaringsavonden, waar geïnteresseerden mensen met ervaring kunnen ontmoeten. Ervaringen met reiki worden met elkaar uitgewisselden er wordt op elkaar geoefend.