Kies voor systemisch werken voor persoonlijk inzicht en groei
Op dit moment zijn geen evenementen

Als persoon ben je energetisch verbonden met je de mensen om je heen. Je eigen functioneren op werk of in je privésituatie wordt sterk bepaald door ervaringen uit het verleden. Systemisch werken helpt inzicht te krijgen in deze samenhang voor privé- (familieopstelling) of werksituatie (organisatieopstelling). De methode is daardoor zinvol bij het bekijken van de dynamiek en relaties binnen een groep mensen, zoals een gezin, organisatie, vriendenkring, of welk netwerk van individuen dan ook. Het opgedane inzicht helpt vervolgens bij het opheffen van blokkades of andere weerstanden. U kunt bij Bezielen Academy in Schoorl bij Alkmaar terecht voor zo’n opstelling. Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand contactformulier.

 • Wat:
  • Reguliere familieopstellingen (privé of in een groep)
  • Organisatieopstellingen (zakelijk)
 • Wanneer: op afspraak, 2 uur sessie
 • Waar: Schoorl bij Alkmaar (lees meer over onze hoofdlocatie)
 • Behandelaar: Mario van den Bree
 • Kosten:
  • Familieopstellingen        €125,-
  • Organisatieopstellingen €175,- (bedrijf is crediteur)
 • Aanmelden: onderaan deze pagina

Systemisch werken bij Bezielen

Bij Bezielen hanteren we de methode van Bert Hellinger. We bieden:

Wat is systemisch werken?

We leven allemaal in menselijke systemen: ons gezin, ons werk, onze vriendenkring, de vereniging waar we lid van zijn, de school en opleidingen die we volgen. De regels en ook onbewuste wetten in deze systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorzaak hebben.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in dit verband en de oorzaken, en om zo de ontstane problemen op te lossen. De techniek werd ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger en de Amerikaanse therapeute Virginia Satir. Hellinger ontdekte de kenmerken van elk systeem en ontwikkelde een methode om hiermee te werken en de oorzaken inzichtelijk te maken. Hij ontwikkelde het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

In systemisch werken kijken we naar de interactie, orde en balans in het geheel. Binnen dit geheel neem ieder persoon zijn positie in.

Hoe werkt systemisch werken?

De werkwijze bij zo’n opstelling is als volgt: tijdens een sessie werpt de centrale deelnemer een vraagstuk op. Hij of zij wijst vervolgens andere aanwezigen aan om elk van de groepsleden (Dit kan dus een familie zijn, een organisatie, of ander verband) te vertegenwoordigen. De deelnemer kiest voor ieder een plaats in het vertrek, deels geholpen door de begeleider. Zo ontstaat een constellatie van personen die achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien.

Opgestelde mensen worden ondervraagd over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie. Hierdoor komen onderbewuste knelpunten aan het licht, die hebben geleid tot stagnatie in het heden. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, heffen de representanten deze stagnatie op. Dit kan gepaard gaan met het loskomen van allerlei emoties, zowel bij de centrale persoon als de ‘rollenspelers’. Maar ook als dit niet zo is, geven de opgedane inzichten al voldoende basis om een ‘nieuwe start’ te maken.

0

Your Cart