Plek van persoonlijke groei en inspiratie

Vrouwen Retraite

Samen ZIJN in stilte en liefdevolle verbinding met jezelf als mens en als vrouw en in verbinding met de andere vrouwen. Wat staat je te doen, waar mag het voor jouw over gaan in je leven? Vanuit het denken naar het voelen te bewegen om vanuit daar te voelen welke stappen je mag zetten om naar de essentie te bewegen.

In de natuur, in stilte in verbinding met elkaar en in verbinding met jezelf. De vrouwen retraite is voor een groot deel van de dag in stilte. De stilte niet als doel maar als middel om naar je eigen kern/essentie toe te bewegen. Drie keer per dag komen we samen waarin en wel gesproken kan/mag worden.

 • Wat: Vrouwen Retraite waarin we werken met meditatie, creativiteit, lichaamswerk, natuur, rituelen en stilte.
 • Wanneer: volgt
 • Waar: Duiventoren in Dorst */ Landgoed Hoevens Alphen
 • Deelnemers: min 3, max 5 deelnemers / min 8,  max 14 deelnemers
 • Kosten: €450,- */ €550,-
 • Aanmelden: onder aan pagina
 • Overige: Deze vrouwen retraite is een goede manier om terug te keren naar je innerlijk weten, je bron en naar je eigen essentie van het leven

Wat kun je verwachten tijdens een vrouwen retraite

In deze retraite word je begeleid middels meditatie, coaching, rituelen, natuur, lichaamswerk en creatieve werkvormen naar je eigen essentie. Iedere ochtend is er ruimte voor lichaamswerk en/of een begeleide ochtend wandeling. Er is een vaststaand programma in het weekend maar niets moet, alles mag. Je eigen behoefte staat hierin voorop.

Stilte om de verbinding met jezelf te versterken

In deze retraite zijn er drie momenten op de dag dat je niet in stilte bent. Hierin delen we met elkaar welke inzichten je hebt ontvangen.

Locatie

Landgoed De Hoeven, Alphen

Deze prachtige locatie bevindt zich midden in de bossen van Alphen. Op het wonderschone landgoed De Hoevens staat een prachtige vakantiewoning. Te midden van de natuur afgezonderd van andere woningen. De Hoevens is een monumentale Vlaamse schuur die stijlvol en luxe is ingericht tot vakantiehuis. Er is een hoog plafond met authentieke kapconstructie. Deze woning is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee sauna’s, meerdere douches, het is een huis voor 20 personen, het maximaal aantal personen dat we meewillen zijn 14 personen. Je kunt dus aangeven dat je graag een eigen slaapkamer wilt. Ook is er een kamer beschikbaar voor minder-validen met aangepaste toilet en douche. Er is een prachtig terras met stoelen en ligstoelen.

De Duiventoren is een prachtige natuurcamping in Dorst. Een prachtige plek te midden van de natuur en dicht bij de bossen. Er is een prachtige zwemvijver en een gezamenlijke Yurt waar je gebruik van kan maken.

De Duiventoren is ook de naam van een natuurgebied dat zich bevindt ten zuidwesten van Dongen en zich uitstrekt tot op het grondgebied van Rijen.

De bossen van Dorst vormen een ideaal gebied om te wandelen. Het is er gevarieerd en afwisselend met bossen en heide. De Duiventoren ligt tussen deze bossen in. In een deel van het gebied graast een groep Schotse hooglanders. Het is goed mogelijk om hiertussen te lopen en ze te aanschouwen.

Begeleiding

Femke Noordijk is de afgelopen 25 jaar ben werkzaam geweest in de hulpverlening en sinds 10 jaar tot de ontdekking gekomen dat de stilte ook zoveel hulp bied. Deze verbind met je eigen bron. Als persoon vindt zij het belangrijk om jou de ruimte te geven. Je te helpen om vanuit je denken naar je voelen te gaan. Vanuit het voelen kom jij bij je eigen antwoorden. Femke helpt je door rust en ruimte te bieden en contact te maken met jezelf. In deze retraites helpt ze je te verbinden met jezelf. Door middel van de natuur, meditatie of een creatieve opdracht. Vanuit het innerlijk weten en jouw inzichten van dit weekend helpt Femke je om concreet te worden hoe dit vorm te geven in het dagelijks leven.

Programma

Programma is een leidraad en niet definitief.
(10 december starten wij om 17:30u)

08:30-09:30u Lichaamswerk of begeleide wandel
09:30-10:30u Ontbijt
11:00-12:00u Gezamenlijke sessie
12:00-14:00u Eigen ruimte/ Mogelijkheid voor een gesprek
14:00-15:00u Lunch
15:00-16:00u Eigen ruimte
16:00-18:00u Gezamenlijke sessie/ creatieve opdracht om naar binnen te kunnen keren
18:00-18:30u Pauze
19:00-20:00u Diner
20:00-20:30u Eigen ruimte
20:30-22:00u Ritueel

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal vijf personen (De Duiventoren) en veertien personen (Landgoed De Hoevens) deelnemen aan deze vrouwen retraite. Doorgang minimaal bij 3 personen (De Duiventoren) en minimaal 8 personen (Landgoed De Hoevens)
 • Alleen vrouwen.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze vrouwen retraite zijn: weekend €450,- / midweek €550,-  p.p.
 • Duiventoren: 2 overnachtingen (2x eenpersoonskamers mogelijk)
  Landgoed De Hoevens: 4 – 6 overnachtingen (8x eenpersoonskamers mogelijk)
 • Aanvang dag 1: 16.00 uur
 • Alle maaltijden (veelal vegetarisch en biologisch)
 • Water en kruidenthee, koffie, fruit en lichte snacks.
 • Alle materialen, meditaties
 • Persoonlijke begeleiding, individuele coaching

Boek vrouwen retraite

Voor ieder persoon die meegaat een volledig formulier invullen. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal ook naar het e-mail adres verzonden worden.
 • DD slash MM slash JJJJ
  Bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot 3 dagen voor de aankomstdatum is 75% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering tot de dag van aankomst is 90% van het boekingsbedrag verschuldigd en op de dag van aankomst of bij een no-show is dat 100%.
 • 0,00 €
  Na aanmelding ontvangt u de bankgegevens via mail. Gelieve dit bedrag over te maken op de bankrekening die u per mail ontvangt. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.