Meditatie cursus Schoorl bij Alkmaar
Op dit moment zijn geen evenementen

“De geest kan duizend kanten opgaan, maar op dit prachtige pad wandel ik in vrede. Met elke stap waait de wind. Met elke stap bloeit een bloem.” (Thich Nath Hanh)

Er is vaak gezegd hoe wonderlijk mooi meditatie is. Ervaar het nu zelf in de meditatie cursus bij Bezielen Academy in Schoorl, vlakbij Alkmaar.

  • Wat: meditatie cursus Schoorl bij Alkmaar
  • Duur: 4 weken
  • Kosten: €100,-
  • Waar: Schoorl (lees meer over de locatie)
  • Wanneer: woensdagavond, 20.00-22.00 uur
  • Frequentie: 10 maal per jaar
  • Kosten: €100,-
  • Docent: Mario van den Bree
  • Aanmelden: onderaan deze pagina
  • Overig: de meditatie cursus is een goede voorbereiding op de basistraining mindfulness, het meditatieweekend op de Veluwe en de reizen naar India die we organiseren en ook begeleid worden door Mario van den Bree.


Video van meditatieleraar Mario van den Bree

Wat is meditatie?

Meditatie is vermoedelijk zo oud als de mens zelf en wordt overal ter wereld op diverse manieren beoefend. Meditatie is een vorm van gedachtentraining die je leert bewuster het nu te ervaren: je denken, zintuiglijke indrukken, je fysieke gevoelens en emoties. Contact met je ware zelf.

meditatie cursus Schoorl bij Alkmaar; havan vuur meditatie met Bezielen Academy in India
Havan vuur meditatie aan Ganges in Varanasi India

Er zijn vele vormen van meditatie, met even zoveel verschillende technieken en verbonden rituelen. Kort gezegd zijn ze er allemaal op gericht om een bepaald gevoel of geestestoestand op te wekken en te trainen: dit kan concentratie zijn, liefde, of compassie. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels bewezen dat meditatie talloze positieve effecten heeft op het lichaam, de geest en je gemoedstoestand.

Hoe ziet een meditatie cursus eruit bij Bezielen Academy?

Docent is Mario van den Bree. Mario heeft sinds de jaren negentig ervaring in meditatie en is getraind in verschillende tradities zoals Tibetaanse Tantra, Vedisch traditie India, Theravada Boeddhisme, Soefi Islam en Zentraditie uit Japan. Na het oprichten van Bezielen in 2006 legde hij zich toe op het verspreiden van zijn meditatiekennis. En gaat nog steeds twee keer per jaar de Himalaya in om tot verdieping en inzicht te komen.

 

De meditatie cursus bij Bezielen Academy in Schoorl is een kennismaking met verschillende vormen van meditatie. Je leert in vier weken over de achtergrond en praktijk van mediteren. Hoe voelen de technieken aan? Wat kunnen ze voor je betekenen? Speciaal aan de benadering van Mario van den Bree is dat hij je in dit proces persoonlijk begeleidt. De diepgang die je hiermee bereikt zorgt ervoor dat meditatie blijvend voor je van waarde zal zijn. De cursus helpt je zo in je stappen op het meditatiepad.

Locatie, tijd, kosten en vervolg

De locatie voor deze meditatie cursus in Schoorl is in een prachtig kerkje in een natuurlijke omgeving vlakbij de hoogste duinen van Nederland. In vier avonden leer je bij ons de basis van meditatie, op verschillende manieren. Meditatielessen zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.00. Kruidenthee is inbegrepen. Kosten voor de meditatie cursus bedragen €100,-

Je kunt je iedere week aansluiten bij de meditatie cursus. Daarna kun je iedere woensdag meedoen om tot een verdieping van de meditatie te komen. Kijk voor alle data onder aan deze pagina en in onze agenda. Woon je in (de omgeving van) Alkmaar, Egmond, Bergen of Schoorl, dan is Bezielen Academy de ideale plek voor jouw meditatie cursus.

De meditatie cursus is een goede voorbereiding op de basistraining mindfulness, het meditatieweekend op de Veluwe, onze meerdaagse Mindfulness Retraite en de reizen naar India die we organiseren, tevens begeleid door Mario van den Bree.

Meditatie cursus meditatiecursus Schoorl Alkmaar Bergen Egmond Bezielen Academy
Mario van den Bree in Himalaya India waar hij twee keer per jaar verblijft met groep.

Boek meditatie cursus

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
0

Your Cart