jouw plek voor inspiratie

“De geest kan duizend kanten opgaan, maar op dit prachtige pad wandel ik in vrede. Met elke stap waait de wind. Met elke stap bloeit een bloem.” (Thich Nath Hanh)

Er is vaak gezegd hoe wonderlijk mooi meditatie is. Ervaar het nu zelf bij onze meditatie cursus.

  • Wat: meditatie cursus
  • Duur: 4 weken
  • Kosten: €100,-
  • Waar: Schoorl
  • Wanneer: woensdagavond, 20.00-22.00 uur
  • Frequentie: 10 maal per jaar
  • Kosten: €100,-
  • Docent: Mario van den Bree
  • Aanmelden: onderaan deze pagina
  • Overig: de meditatie cursus is een goede voorbereiding op de basistraining mindfulness, het meditatieweekend op de Veluwe en de reizen naar India die we organiseren en ook begeleid worden door Mario van den Bree.


Video van meditatieleraar Mario van den Bree

Wat is meditatie?

Meditatie is vermoedelijk zo oud als de mens zelf en wordt overal ter wereld op diverse manieren beoefend. Meditatie is een vorm van gedachtentraining die je leert bewuster het nu te ervaren: je denken, zintuiglijke indrukken, je fysieke gevoelens en emoties. Contact met je ware zelf.

Havan vuur meditatie aan Ganges in Varanasi India
Havan vuur meditatie aan Ganges in Varanasi India

Er zijn vele vormen van meditatie, met even zoveel verschillende technieken en verbonden rituelen. Kort gezegd zijn ze er allemaal op gericht om een bepaald gevoel of geestestoestand op te wekken en te trainen: dit kan concentratie zijn, liefde, of compassie. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels bewezen dat meditatie talloze positieve effecten heeft op het lichaam, de geest en je gemoedstoestand.

Hoe ziet een meditatie cursus bij Bezielen eruit?

Docent is Mario van den Bree. Mario heeft sinds de jaren negentig ervaring in meditatie en is getraind in verschillende tradities zoals Tibetaanse Tantra, Vedisch traditie India, Theravada Boeddhistisch , Sufi Islam en Zen traditie uit Japan. Na het oprichten van Bezielen in 2006 legde hij zich toe op het verspreiden van zijn meditatiekennis. En gaat nog steeds twee keer per jaar de Himalaya in om tot verdieping en inzicht te komen.

De meditatie cursus bij Bezielen is een kennismaking met verschillende vormen van meditatie. Je leert in vier weken over de achtergrond en praktijk van mediteren. Hoe voelen de technieken aan? Wat kunnen ze voor je betekenen? Speciaal aan de benadering van Mario van den Bree is dat hij je in dit proces persoonlijk begeleidt. De diepgang die je hiermee bereikt zorgt ervoor dat meditatie blijvend voor je van waarde zal zijn. De cursus helpt je zo in je stappen op het meditatiepad.

Locatie, tijd, kosten en vervolg

De locatie in Schoorl is midden in de natuur. In vier avonden leer je bij ons de basis van meditatie, op verschillende manieren. Meditatielessen zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.00. Kruidenthee is inbegrepen. Kosten voor de meditatie cursus bedragen €100,-

Je kunt je iedere week aansluiten bij de meditatie cursus. Daarna kun je iedere woensdag meedoen om tot een verdieping van de meditatie te komen. Kijk voor alle data onder aan deze pagina en in onze agenda.

Meditatie cursus Mario van den Bree in Himalaya India
Mario van den Bree in Himalaya India waar hij twee keer per jaar verblijft met groep.

De meditatie cursus is een goede voorbereiding op de basistraining mindfulness, het meditatieweekend op de Veluwe, ons meerdaagse Mindfulness Retraite en de reizen naar India die we organiseren en begeleid door Mario van den Bree

0

Your Cart