Vervolgtraining mindfulness
Op dit moment zijn geen evenementen

Of je nu jong of iets ouder bent. Een volle of juist een lege agenda hebt. Een optimist bent of misschien wat somberder in het leven staat. Indien je je leven op de rails hebt of juist iets mist… Het gevoel dat je maximaal wilt genieten kennen we allemaal! Minder drukte, meer overzicht, bewuster leven. Mindfulness maakt dit mogelijk. De vervolgtraining mindfulness ‘Mindful mens-blijven’ leert je om de effectieve aandachtstraining structureel in te zetten in je dagelijkse leven. Het is een goede methode terugval in oude gewoonte te voorkomen.

 • Wat: mindfulness vervolgtraining
 • Wanneer: donderdagavond, van 19.30 uur tot 22.00 uur, 8 weken lang. Je kunt elk moment instappen en ontvangt een strippenkaart voor acht bijeenkomsten.
 • Waar: Schoorl
 • Deelnemers: 8 tot 12, gemengd
 • Kosten: €350,-
 • Overig: de mindfulness vervolgtraining is een goede voorbereiding op de spirituele reis naar India.
 • Let op! Als u deelneemt aan de workshop mindfulness krijgt u bij boeking op de basistraining mindfulness of de vervolgtraining mindfulness €50,- korting op het cursusbedrag.

Over de vervolgtraining mindfulness

In de laatste les van de basistraining mindfulness krijg je als opdracht mee om bewuste aandacht te integreren in je verdere leven. Dat valt natuurlijk niet mee… Om ‘mindful’ mens te blijven is het daarom goed om met enige regelmaat in groepsverband te oefenen en te verdiepen.

Bezielen heeft hiervoor een uniek aanbod dat zich richt op deelnemers die basiservaring hebben op het gebied van meditatie en mindfulness. De training werkt aan een blijvende mindful-houding en geeft verdieping op de 7-basishoudingen:

 • Niet oordelen
 • Aanvaarden
 • Vertrouwen
 • Geduld
 • Niet streven
 • Frisse blik/open houding
 • Loslaten

De mindfulnesstraining wordt wekelijks gegeven met vrije deelname. Deelnemers schrijven wel in voor een serie van 8 bijeenkomsten maar door het improviserende karakter hoeven niet alle lessen achter elkaar gevolgd te worden. Bij deze training wordt maximaal ingespeeld op actuele vragen, weerstanden en ervaringen van de deelnemers.

Praktische informatie

De trainingen worden gehouden gedurende acht weken op donderdag avond in Schoorl. De mindfulness vervolgtraining is geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met mindfulness. Doorstromen vanuit de basistraining van Bezielen is een pre, maar niet noodzakelijk.

De kosten van de training bedragen €350,- (Incl. thee)

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vorm van aandachttraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. Je zult er je hele leven plezier van hebben.

Inmiddels is Mindfulness wetenschappelijk goed onderbouwd en is er een steeds grotere groep van liefhebbers en beoefenaars die volop profijt heeft van deze investering. Van de rust, het overzicht, de mildheid en relativering. Bij een verantwoordelijke baan, een druk gezin, een pittige opleiding of juist in een periode van reflectie.

De kern van deze aandachttraining ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en bewust leven. Je leert met openheid en acceptatie aandacht te hebben voor wat zich in jou voordoet. Sensaties, gevoelens, gedachten komen en gaan. Onaangename gevoelens en gedachten zijn over het algemeen niet echt welkom, zoals wij allemaal weleens ervaren. Je ontwikkelt een manier om hier op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken. Het aanbod van Mindfulness bij Bezielen helpt je deze weerstand weg te nemen en op een effectieve wijze om te gaan met deze gevoelens.

Docent

De training wordt gegeven door Mario van de Bree. Hij zal naast de bekende mindfulness-methode ook gebruik maken van zijn ruime ervaring en inzichten. Bekijk hem hieronder voor een indruk.

0

Your Cart